Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] SAMSUNG LE32R86BDX Δεν αναβει

satland
06-10-14, 10:05
Καλημέρα σαs παιδια
Εχω την παραπανω τηλεοραση πελατη και φιλου μου η οποια όταν είναι σε θεση STANDBY με αναμμενο κοκκινο λαμπακι δινουμε εντολη με το Remote Control να αναψει και σβηνει το κοκκινο λαμπακι αλλα η τηλεοραση δεν αναβει.Την ανοιξα πλατη αλλα δεν βλεπω καποιο ηλεκτρολητικο φουσκωμμενο,θα μπορουσε καποιοs να πει καποια γνωμη,τι να ψαξω?
Φιλικα Κωσταs.........

vp74
06-10-14, 17:22
Καλημέρα σαs παιδια
Εχω την παραπανω τηλεοραση πελατη και φιλου μου η οποια όταν είναι σε θεση STANDBY με αναμμενο κοκκινο λαμπακι δινουμε εντολη με το Remote Control να αναψει και σβηνει το κοκκινο λαμπακι αλλα η τηλεοραση δεν αναβει.Την ανοιξα πλατη αλλα δεν βλεπω καποιο ηλεκτρολητικο φουσκωμμενο,θα μπορουσε καποιοs να πει καποια γνωμη,τι να ψαξω?
Φιλικα Κωσταs.........

Άνοιξέ την και μέτρησε τις τάσεις στο τροφοδοτικό. Αποσύνδεσε inverter και δες αν έχεις ήχο (με τυφλή επιλογή πηγής). Μέτρησε αν το κόκκινο λαμπάκι ανάβει και άλλες φορές μέχρι να σβήσει τελείως. Δες και τα υπόλοιπα threads με samsung για ολοκληρωμένα στο τροφοδοτικό και παρόμοια προβλήματα με την δική σου.

satland
07-10-14, 11:12
ευχαριστω Βαγγελη

satland
11-10-14, 10:58
Υπαρχει περιπτωση να είναι οι ηλεκτρολυτικοι από το τροφοδοτικο?

vp74
11-10-14, 15:43
Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Χωρίς να πάρεις μετρήσεις δεν μπορείς να ξέρεις. Δες αν έχει κανονικά ήχο για αρχή. Αφαίρεσε το καλώδιο που παει απο το τροφοδοτικό στου στο inverter board, σύνδεσε μια πηγή και επέλεξε τυφλά με το control και δωσε volume. Μετά ξαναγράψε αν τελικά εχεις ήχο κ αν θες βγαλε κ μια φωτο του τροφοδοτικού σου και επιμέρους πλακετών.

satland
06-11-14, 17:44
η ιδια τηλεοραση επισηs δεν παιρνει εντολεs από το PANEL που εχει επανω,μηπωs αυτό κατι σημαινει?

satland
07-11-14, 09:44
κανειs?...................

katmadas
07-11-14, 09:53
Καλημερα Κωστα,

Τι εννοεις κανεις?

Αφου εχεις απαντησεις...
Εσυ τις μετρησεις στο τροφοδοτικο στην εξοδο τις εκανες?
Οπως εγραψαν τα παιδια πιο πανω?

satland
07-11-14, 12:24
όχι δεν εκανα καμμια μετρηση απλα αλλαξα τουs ηλεκτρολυτικουs μεχρι στιγμηs εκτοs από τον μεγαλο αλλα εντοπιζωβ πρόβλημα και στο πληκτρολογιο.
Το θεμα μετα την μετρηση είναι τι κανω εάν δεν μου δινει καποια ταση.

pipilas
08-11-14, 14:45
Καλημερα Κωστα,

Τι εννοεις κανεις?

Αφου εχεις απαντησεις...
Εσυ τις μετρησεις στο τροφοδοτικο στην εξοδο τις εκανες?
Οπως εγραψαν τα παιδια πιο πανω?

+1000

υποτιθεται οτι εχουμε και 5 γνωσεις,,το κοιταω για φουσκωμενους πυκνωτες κτλπ
εχει καταντηση εκνευριστικο ...ποιος λεει αν καποιος πυκνωτης ειναι χαλασμενος ??
το ματι η το καπασισομετρο??
το δεν αναβει μπορει να ειναι απο 100 μεριες :blink:

satland
10-11-14, 10:38
κανεναs δεν το λεει αυτό ότι καποιοs ηλεκτρολυτικοs είναι χαλασμενοs μονο όταν είναι φουσκωμενοs ΑΛΛΑ δοξα το θεο κατι εχουμε κανει και εμειs στη ζωη μαs πανω στα ηλεκτρονικα,από το 1977 γαρ (αυτά για τον φιλο Κωστα)απλα δεν είμαι ουτε καν τεχνικοs και τα κατά φερνω οσο βεβαια οι γνωσειs μου το επιτρεπουν ετσι?
Τωρα οσο για τιs μετρησειs είναι όλα ΟΚ αλλα το πρόβλημα παραμενει

vp74
10-11-14, 18:50
Το καλώδιο προς inverter το αφαίρεσες; Είδες αν έχεις ήχο; Πρέπει να κάνεις κάτι από αυτά για να καταλήξεις στο περίπου σε ποια πλακέτα είναι το πρόβλημα.

satland
11-11-14, 12:35
To ακριβεs μοντελο τηs TV μου είναι το LE32R86BDX/XEH.
Βρηκα στο net αυτή τη σελιδα αλλα δεν μπορω να καταλαβω πιο τροφοδοτικο είναι το αντιστοιχο,δελαδη την καταληξη του μοντελου /ΧΕΗ.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0&_nkw=Power+Supply+Board+BN4400156A+for+Samsung+LE3 2R86BDX%2FXEC&_sacat=0

vp74
11-11-14, 12:47
To ακριβεs μοντελο τηs TV μου είναι το LE32R86BDX/XEH.
Βρηκα στο net αυτή τη σελιδα αλλα δεν μπορω να καταλαβω πιο τροφοδοτικο είναι το αντιστοιχο,δελαδη την καταληξη του μοντελου /ΧΕΗ.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0&_nkw=Power+Supply+Board+BN4400156A+for+Samsung+LE3 2R86BDX%2FXEC&_sacat=0

Αν είναι το πρώτο (το γράφει επάνω στο τροφοδοτικό σου ποιο είναι)
τσεκάρισε τις ασφάλειες του inverter board σου. Ειδικά αυτήν που καταλήγει η φύσα από το τροφοδοτικό. Αν είναι καμμένη τότε θα πρέπει να αλλάξεις τους 2 πυκνωτές στην έξοδο της τάσης προς inverter από το τροφοδοτικό σου και αν δεν στρώσει, τσεκάρεις mosfets και controller, μετράς ωμικά τους μ/υ του inverter και τις υπόλοιπες ασφάλειες του. Αν αποσυνδέσεις inverter και φταίει αυτός τότε θα μπορείς να έχεις control και από τη κουμπιά της tv σου. Με τον ήχο απλά θα βεβαιωθείς πως η main δουλεύει κανονικά. Θα πρέπει να αποσυνδέσεις inverter σαν πρώτο βήμα. Εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο. Καλή επιτυχία.

chipakos-original
20-11-14, 20:55
Και φυσικά το θέμα έμεινε εδώ γιατί αυτά που του λες Βαγγέλη του φαίνονται βουνό . Τέλος πάντων ο κάθε ένας πάει όσο μπορεί να πάει.