Επιστροφή στο Forum : [AEG] Πρόβλημα με πλυντηριο πιατων και ρελε διαφυγης
yiannis_nter
02-10-14, 15:47
Γεια σας.Έχω ένα aeg favorit84470 vi πληρως εντοιχιζομενο. Οταν εκλεινα την πορτα για να δουλέψει έριχνε το ρελέ. Εβγαλα την γείωση πάνω απο την αντίσταση και όλα πήγαιναν καλά.Αγόρασα αντίσταση και την έβαλα. μετά μου το έριχνε πριν καν κλείσω την πόρτα, δηλαδη σε αναμονη. άλλαξα φορά το φις και στην αναμονή δεν μου το έριχνε. όταν κλεινω ή ανοιγω την πόρτα μόνο μου το ρίχνει.Όταν το βάζω σε λειτουργία με κλειστεί την πόρτα δουλεύει κανονικά 9το έχω βγάλει έξω απο το ντουλάπι).
για να έχεις μία εικόνα καλό θα ήταν να μετρούσες ή να πας να σου μετρήσουν με πολύμετρο στη μεγαλύτερη σκάλα ή ακόμη πιο καλά με μεγγερ και τις δύο αντιστάσεις παλιά και καινούρια για διαρροή με γείωση
ανάλογα με το αποτέλεσμα θα προχωρήσεις
yiannis_nter
02-10-14, 19:15
για να έχεις μία εικόνα καλό θα ήταν να μετρούσες ή να πας να σου μετρήσουν με πολύμετρο στη μεγαλύτερη σκάλα ή ακόμη πιο καλά με μεγγερ και τις δύο αντιστάσεις παλιά και καινούρια για διαρροή με γείωση
ανάλογα με το αποτέλεσμα θα προχωρήσεις
με πολυμετρο πουτιϛ μετρησα ηταν καλεϛ
Κυριακίδης
02-10-14, 19:18
Σύμφωνος με #2 . αλλά και πριν λίγο καιρό είχαμε παρόμοια περίπτωση στο φόρουμ όπου και αυτός άλλαξε την αντίσταση αλλά συνέχιζε να του ρίχνει την ασφάλεια. ήταν εξαιτίας μαυρίσματος στην φισέτα όπου ταλαιπωρήθηκε κτλ . (μαύρισμα εντός της φισέτας εκεί που κουμπώνει με την αντίσταση ) σε ακραίες περιπτώσεις η ζημιά φτάνει και στην πλακέτα?
http://www.benl.ebay.be/sch/sis.html?_nkw=Used%20AEG%20FAVORIT%2084470%20VI%20 Fully%20INTEGRATED%20SLIMLINE%2045cm%20Dishwasher&_itemId=390824882501
Ψάξε και αλλού (εκτός της αντίστασης ) για διαρροή . π.χ. να χάνει νερά το μοτέρ (εκτοξευτήρας νερού από την τσιμούχα του - νερά στο πάτωμα της συσκευής) , αντιπαρασιτικός κτλ
yiannis_nter
03-10-14, 07:02
Σύμφωνος με #2 . αλλά και πριν λίγο καιρό είχαμε παρόμοια περίπτωση στο φόρουμ όπου και αυτός άλλαξε την αντίσταση αλλά συνέχιζε να του ρίχνει την ασφάλεια. ήταν εξαιτίας μαυρίσματος στην φισέτα όπου ταλαιπωρήθηκε κτλ . (μαύρισμα εντός της φισέτας εκεί που κουμπώνει με την αντίσταση ) σε ακραίες περιπτώσεις η ζημιά φτάνει και στην πλακέτα?
http://www.benl.ebay.be/sch/sis.html?_nkw=Used%20AEG%20FAVORIT%2084470%20VI%20 Fully%20INTEGRATED%20SLIMLINE%2045cm%20Dishwasher&_itemId=390824882501
Ψάξε και αλλού (εκτός της αντίστασης ) για διαρροή . π.χ. να χάνει νερά το μοτέρ (εκτοξευτήρας νερού από την τσιμούχα του - νερά στο πάτωμα της συσκευής) , αντιπαρασιτικός κτλ
μα πλέον μου το ρίχνει μόνο όταν ανοίγω ή κλείνω την πόρτα.
Γυρισε αναποδα το φις του ρευματος να δουμε τι θα κανει.
yiannis_nter
03-10-14, 10:59
Γυρισε αναποδα το φις του ρευματος να δουμε τι θα κανει.
αυτό έκανα και μου το ρίχνει ακριβώς την στιγμή που ασφαλίζει η πόρτα.Με κλειστή την πόρτα δουλεύει κανονικά και ολοκληρώνει το πρόγραμμα.
το παράξενο είναι οτι με αλλαγή φοράς του φις η διαροή που έχει περιορίζεται μονο στο άνοιγμα και στο κλείσιμο της πόρτας.
κάνε και μία δοκιμή έχοντας αποσυνδέσει και τα 2 καλώδια που τροφοδοτούν την αντίσταση ,φρόντισε να τα μονώσεις ένα – ένα καλά για δική σου προστασία πρώτα και της συσκευής επίσης
υπάρχει περίπτωση , και το έχω τύχει αρκετές φορές να υπάρχει διαρροή από κάποια άλλη συσκευή στο σπίτι , (κάτω από το όριο στο να πέσει το ρελε διαφυγής ) , και απλά με το πλυντήριο ολοκληρώνεται , κάνε τις απαραίτητες μετρήσεις και ελέγχους στο υπόλοιπο πλυντήριο και αν δε βγει άκρη έχε και αυτό υπόψη σου
Κυριακίδης
03-10-14, 20:06
αποκλείεται να είναι το πρόβλημα στον διακόπτη πόρτας? (πάνω στο άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας? κάποιος σπινθηρισμός?) σημειωτέον αυτό δεν σημαίνει και απόλυτα ότι είναι από τον διακόπτη πόρτας.
(στις οδηγίες του μοντέλου λέει ότι πρέπει να κλείσει το "φως" του "τέλους του προγράμματος" προτού να επιχειρήσεις να ανοίξεις την πόρτα και όχι νωρίτερα ) όχι ότι είναι εκεί το πρόβλημα με βάση τις οδηγίες , αλλά...
yiannis_nter
03-10-14, 20:23
κάνε και μία δοκιμή έχοντας αποσυνδέσει και τα 2 καλώδια που τροφοδοτούν την αντίσταση ,φρόντισε να τα μονώσεις ένα – ένα καλά για δική σου προστασία πρώτα και της συσκευής επίσης
υπάρχει περίπτωση , και το έχω τύχει αρκετές φορές να υπάρχει διαρροή από κάποια άλλη συσκευή στο σπίτι , (κάτω από το όριο στο να πέσει το ρελε διαφυγής ) , και απλά με το πλυντήριο ολοκληρώνεται , κάνε τις απαραίτητες μετρήσεις και ελέγχους στο υπόλοιπο πλυντήριο και αν δε βγει άκρη έχε και αυτό υπόψη σου
το δοκιμασα και αυτο αλλα τιποτα
yiannis_nter
03-10-14, 20:26
αποκλείεται να είναι το πρόβλημα στον διακόπτη πόρτας? (πάνω στο άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας? κάποιος σπινθηρισμός?) σημειωτέον αυτό δεν σημαίνει και απόλυτα ότι είναι από τον διακόπτη πόρτας.
(στις οδηγίες του μοντέλου λέει ότι πρέπει να κλείσει το "φως" του "τέλους του προγράμματος" προτού να επιχειρήσεις να ανοίξεις την πόρτα και όχι νωρίτερα ) όχι ότι είναι εκεί το πρόβλημα με βάση τις οδηγίες , αλλά...
το κοιταξα και παρατηρησα οτι ηταν μελανιασμενοϛ.Τον εβγαλα και βραχυκλωσα τα καλωδια και παλι τζιφοϛ
αν δεν έχεις πολύμετρο , δύσκολα θα βγάλεις άκρη , προσπάθησε να κάνεις την ίδια δοκιμή με το μοτέρ πλύσης αποσυνδεδεμένο και την αντίσταση φυσικά ταυτόχρονα αποσυνδεδεμένη ,αν σου είναι εύκολο ανέβασε καμιά φωτογραφία καθαρή από όπου νομίζεις πως είναι κάτι ύποπτο
Κυριακίδης
03-10-14, 22:31
το κοιταξα και παρατηρησα οτι ηταν μελανιασμενοϛ.Τον εβγαλα και βραχυκλωσα τα καλωδια και παλι τζιφοϛ
πόσα καλώδια έχει ? μήπως βραχυκύκλωσες λάθος καλώδια? (μπορεί να σου έριξε την ασφάλεια αλλά να ένωσες φάση ουδέτερο) ενώ πρέπει να βρεις μόνο την συνέχεια τον 2 φάσεων (καλώδια)
yiannis_nter
04-10-14, 00:27
πόσα καλώδια έχει ? μήπως βραχυκύκλωσες λάθος καλώδια? (μπορεί να σου έριξε την ασφάλεια αλλά να ένωσες φάση ουδέτερο) ενώ πρέπει να βρεις μόνο την συνέχεια τον 2 φάσεων (καλώδια)
όλες τις μετρήσεις έχω κάνει με πολύμετρο. απο δευτέρα θα σας έχω φώτο
Κυριακίδης
04-10-14, 00:46
Οκ πάντως ο "μελανιασμένος " διακόπτης πόρτας μπορεί να τα κάνει όλα . αρκεί π.χ. ένας σπινθηρισμός (την ώρα που κλείνεις ανοίγεις πόρτα) για να επηρεάσει τον αυτόματο διαρροής . άλλωστε όλα τα υπόλοιπα (μοτέρ / αντίσταση κτλ αν είχαν διαρροή ) δεν θα είχαν λόγο να ρίχνουν τον αυτόματο και όταν θα δούλευε κανονικά ?
yiannis_nter
04-10-14, 01:00
Οκ πάντως ο "μελανιασμένος " διακόπτης πόρτας μπορεί να τα κάνει όλα . αρκεί π.χ. ένας σπινθηρισμός (την ώρα που κλείνεις ανοίγεις πόρτα) για να επηρεάσει τον αυτόματο διαρροής . άλλωστε όλα τα υπόλοιπα (μοτέρ / αντίσταση κτλ αν είχαν διαρροή ) δεν θα είχαν λόγο να ρίχνουν τον αυτόματο και όταν θα δούλευε κανονικά ?
αυτο ακριβώς είναι που με προβληματίζει και εκεί καταλείγω. Αλλα τι σημασία έχει με ποιά φορά βάζω το φις; Η διαρροή είναι πάντα διαρροή έτσι;
. Αλλα τι σημασία έχει με ποιά φορά βάζω το φις; Η διαρροή είναι πάντα διαρροή έτσι;
δεν είναι το ίδιο , παίζει ρόλο η φορά του φις σε συνάρτηση και με άλλους παράγοντες , π.χ. πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η αντίσταση μόνωσης στο σημείο διαρροής και ειδικά αν είναι σε μία αντίσταση π.χ. πλυντηρίου στην αρχή κοντά στη φάση , στη μέση , ή στο τέλος κοντά στον ουδέτερο ,άλλα μιλιαμπέρ προς τη γείωση θα περάσουν σε κάθε μία από τις τρεις περιπτώσεις ,διότι υπάρχει διαφορετική τάση ως προς γείωση κάθε φορά , που σημαίνει με οριακή διαρροή θα έχουμε και διαφορετική συμπεριφορά του ρελε διαφυγής