Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] laptop κολαει στην εκινηση
Καλημερα παιδες.
Εχω ενα λαπτοπ το οποιο κολαει στην εκινηση.
Οταν πατας το κομβιον για να ανοιξει ενω παει να ξεκινησει η διαδικασια πεταει μια μαυρη οθονη με μια παυλα πανω αριστερα σταματημενη και αυτο ηταν.
Μενει εκει για παντα.
windmill82
20-09-14, 17:04
μπαινει bios? Διαβαζει σκληρο? Δοκιμασε να εκκινησεις το συστημα με live cd. Αν ανοιξει κανε ελεγχο τον σκληρο σου και αν δεν εχει bad sectors , format και εισαι ετοιμος.
Acer ειναι;Αν και δεν λες λεπτομερειες,για καρτα γραφικων μου φαινεται.
Καλησπερα,
Δεν κουνιεται φιλο μιλαμε.
Δεν μπορω ουτε στο bios να μπω.
Ενα dell ειναι.
cd δεν παιζει να διαβασει με τιποτα.
Βγαζει την αρχικη οθονη με το F2 kai to F12 αλλα δεν μπορω να κανω τιποτα.
Μια παυλα πανω αριστερα που ουτε καν αναβοσβυνει.
Προσπαθησα να τον ξεκινησω χωρις σκλρο τα ιδια.
Χωρις μνημες τα ιδια.
Μαλλον το ειπε το ποιημα....
Παιζει να ναι μητρικη?
g.general07
20-09-14, 22:13
δε δοκιμαζεις να κανεις ενα reset cmos ,βγαλτην τη μπαταριουλα tou bios αστην 5 λεπτα και ξαναβαλτην ,μετα ξαναπροσπαθησε να μπεις στο boot menu με το f12 η f2 (δε θυμαμαι) Μπας και τρεξεις κανενα διαγνωστικο hirens boot
Κάτσε.... :thinking:Άλλο το 'Δεν κουνιέται φύλλο' όσον αφορά 'Ενδείξεις στην Οθόνη', και άλλο το 'Δεν κουνιέται φύλλο' όσον αφορά και τα μηχανικά μέρη.... Για παράδειγμα: -Με τον δίσκο συνδεδεμένο-όταν πατάς το 'ΟΝ' νοιώθεις τον δίσκο να ψιλο-τρέμει (δονείται); Έτσι θα καταλάβεις, κι εσύ κι εμείς, αν δίνονται κάποια άλλα 'σημεία ζωής'. ...Επίσης, μετά το 'ΟΝ', το συρταράκι (θυρίδα) του CD/DVD ανοίγει (έρχεται έξω - όταν πατήσεις το κουμπάκι του);
Κάποια LEDάκια πάνω, ή κοντά σε κουμπιά, ή γενικότερα, ανάβουν;
Αν δεν έχουμε καμμία ένδειξη ζωής... Μπορεί να φταίει και η μπαταρία (πριν από τη μητρική)...
Αν υπάρχει (από κανένα φίλο) Laptop, που να δέχεται την ίδια μπαταρία, δοκίμασε μια 'ανταλλαγή'.... Τι παρουσιάζει η δική σου μπαταρία στο δικό του Laptop, και τι η δική του μπαταρία στο δικό σου Laptop;
Αν φταίει η μπαταρία σου, και είναι π.χ. απλώς αφόρτιστη, μπορεί -πάλι- να φταίει ο φορτιστή σου... Θέλει και αυτός κάποιον έλεγχο!:wink:
Φυσικά το γεγονός της 'παγωμένης παύλας' στη μαύρη οθόνη, δείχνει -τουλάχιστον- κάποια σημάδια ζωής.
(Εννοείται ότι πάλι μπορούν να ισχύουν τα περί ανεπάρκειας της μπαταρίας)
Ωστόσο... Μπορεί να φταίει και η ίδια η κάρτα Γραφικών...
Δεν είμαι ειδικός στα Laptop.... Αντίθετα μπορώ να πω ότι τα σιχαίνομαι, για τον λόγον ακριβώς αυτό.... Δεν μπορώ να βοηθήσω από μακρυά! Τα PC συνήθως έχων μια κάρτα γραφικών (on-board), οπότε είναι εύκολη η δοκιμή με μί δανεική (add-on).:wink:
Τι να πω... Κοίταξε πάντως για την μπαταρία και τον φορτιστή σου... Δεν είναι λίγες οι φορές, που έχω διαβάσει, ότι -τελικά- έφταιγαν αυτά...
Φαντάσου, απλώς.... Να έχει τόσο χαμηλό φορτίο/ενέργεια η μπαταρία σου, ώστε να 'μην σηκώνει' CPU, BIOS, υπόλοιπη μητρική, και κάρτα γραφικών μαζί....
Δοκίμασε να βάλεις να φορτίσει μιά 16ωρη φόρτιση! (Εννοείται με το Laptop απολύτως σβηστό). Πες μας τη συμπεριφορά του, μετά από τέτοιο 'τάϊσμα'!
windmill82
20-09-14, 23:49
Ας τα παρουμε απο την αρχη... φιλε Φάνη πες μας ακριβως τι συμβαινει απο την στιγμη που πατας το κουμπι της εναρξης. Αναβουν λαμπακια? ξεκιναει ο σκληρος δισκος?
Κι τι ακριβως βγαινει στην οθονη? Στην αρχη δειχνει το λογοτυπο? Μετά εκει που σου δειχνει τα f2 - f12 αν τα πιεσεις τι συμβαινει?
Καλημερα!!!!!
Λοιπον πρωτα απολα ευχαριστω για τις απαντησεις.
Ειληκρινα ειπατε παρα πολα ευχαριστω!
Το λαπτοπ μετα το σημα της αρχης και αφου πατησω F12 η F2 δεν μπαινει σε κανενα απο τα 2 και παει παλι στην οθονη με την παυλα.
Το cd ανοιγει.
Ολα τα λαμπακια λειτουργουν.
Ο σκληρος ακουγετε εχω την εντυπωση αλλα θελω να το τσεκαρω ξανα.
Τα βεντιρατερ δουλευουν.
Καλημέρα Φάνη. Γράψε και το μοντέλο του Dell. Αν μπορείς αποσύνδεσε σκληρό δίσκο και πληκτρολόγιο και δοκίμασε.
Εχει vga εξοδο να δοκιμασεις με αλλη οθονη?
Αν ο δισκος ακουγεται πως διαβαζει κανονικα τοτε προβλημα = γραφικα/μητρικη
Αν εχεις 2 μνημες δοκιμασε μονο με τη μια καθε φορα
Υπαρχει και μια μικρη πιθανοτητα ανεπαρκειας τροφοδοτικου οπως προειπωθηκε
Καλημερα!!!!!
Λοιπον πρωτα απολα ευχαριστω για τις απαντησεις.......α) Οι ευχαριστίες 'πιο πάνω', στα παιδόπουλα που συντηρούν ακμαίο το Forum αυτό! β) Όσο για τις απαντήσεις, πάρε τις και σαν 'μισθό' για τη δική σου προσφορά, τις δικές σου απαντήσεις...:wink:
.......Το cd ανοιγει.Ολα τα λαμπακια λειτουργουν.
Ο σκληρος ακουγετε εχω την εντυπωση αλλα θελω να το τσεκαρω ξανα.
Τα βεντιρατερ δουλευουν. Το γεγονός ότι δουλεύουν τα βεντιλατέρ, ότι ανάβουν τα LED, και ανοίγει το συρταράκι του CD/DVD -κατ'εμένα τουλάχιστον απενοχοποιεί την τροφοδοσία γενικότερα (μαζί -εννοείται- και τη μπαταρία).
Η λειτουργία (χοντρικά) του δίσκου, ανιχνεύεται με απαλό-απλό άγγιγμα. Αν λειτουργεί, θα νοιώσεις πεντακάθαρα τη δόνηση του μοτέρ του καλώς γυρίζει. Καλό θα ήταν να ξέρεις/ξέρουμε αν 'ζει' ο δίσκος σου -γενικότερα-.
Ωστόσο το πρόβλημα δεν μου φαίνεται να εντοπίζεται, ούτε στην κάρτα γραφικών, ούτε στον δίσκο... Πολύ φοβάμαι είτε για το ίδιο το chipάκι του BIOS, είτε για την ίδια την μητρική...
Από αυτό:
....Προσπαθησα να τον ξεκινησω χωρις σκλρο τα ιδια.
Χωρις μνημες τα ιδια....Απενοχοποιείται και ο δίσκος, αλλά απενοχοποιούνται και οι μνήμες (τουλάχιστον για το συγκεκριμένο πρόβλημα).
...Σιγά-σιγά οδηγούμαστε -μάλλον- είτε σε BIOS, είτε στη μητρική.
Καλού κακού δοκίμασε και μιά καινούργια μπαταρία στο BIOS... Νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα ακριβές... Τι να πω;!
κΑΛΗΣΠΕΡΑ,
Λοιπον σημερα τα εβγαλα ολα ολα απο πανω και κανει ακριβως το ιδιο.
Αφησα μονο την μητρικη πανω και τιποτα αλλο.
Εβγαλα και την μπαταρια της μητρικης και παλι τα ιδια.
Καθαρισα και την πλακετα πριν την βαλω.
Ειδα μερικα αλατα κιολας.
Μαλον μητρικη εχει προβλημμα.
Το λαπτοπ ειναι toshiba satelite a300.
Σας ευχαριστω ολους.
Υπαρχει ακομα μια απειροελαχιστη πιθανοτητα αν τα βιος ειναι σε θηκη μηπως βρεις να τα αλλαξεις, αλλιως ξεκινα ερευνα αγορας!
ΥΓ. Αν εχεις ορεξη για πειραματισμο στο εμπει πωλουνται πολλες μητρικες παλιων λαπτοπ
windmill82
21-09-14, 23:22
δοκιμασε να κανεις το εξης. Βγαλε τελειως τον σκληρο και βαλε ενα boot cd . Καθως θα αναψει το bios θα βρει μια και μοναδικη συσκευη για boot , το cd. Το συμπερασμα το δικο μου ειναι ιδιο με του φιλου Γιωργου. Αλλα το οτι στις επιλογες f2 - f12 παροτι δινεις την εντολη , δεν την εκτελει , με κανει και υποψιαζομαι και πληκτρολογιο.
elektronio
22-09-14, 00:08
Ψάξε στη μητρική για φουσκωμένους πυκνωτές κοντά στον επεξεργαστή και εκεί που βρήκες άλατα.
Καλημερα σε ολους.
Το πληκτρολογιο καλο πρεπει να ειναι γιατι με το που παταω f2,f12 κολαει απλα στην οθονη υποδοχης χωρις να βγαζει την παυλα πανω αριστερα.
Πυκνωτες ολα καλα.Αυτο με το cd το εκανα.
Γενικα με το που παει να μπουταρει σταματαει εκει στην παυλα.
Update.
Εχω νεα δεδομενα σημερα το πρωι.
Εβγαλα το πληκτρολογιο και κουμπωσα ενα usb πληκτρολογιο.
Με αυτο το πληκτρολογιο μπηκα και στο f2 και στο f12 αλλα μετα δεν κανει παλι τπτ.
Δεν λειτουργουν τα βελακια και γενικα ολο το πληκτρολογιο λογικα επειδη δεν μπορει να εγκατασταθει..
Προσπαθησα και με τα 2 μαζι παλι μετο που πατας f2 μπαινει στο bios αλλα δεν μπορω να κανω τπτ καθως δεν μπορω να επιλεξω κατι.
Πρεπει να βρω ενα ιδιο να δοκιμασω...
AMD ή Intel είναι, λύσε πλακέτα και δώσε τον κωδικό της.
Η μητρική... Μάλλον χαιρέτησε!
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38365&stc=1