Επιστροφή στο Forum : Αυτόματο ασφαλιστικό θερμοσίφωνα.
Πριν 4 μήνες άλλαξα τον 15ετίας θερμοσίφωνα διπλής ενέργειας SUPER JOHNSON με έναν ELCO DURO GLASS 80LT.Όποτε ανοίγουμε οποιαδήποτε βρύση (ζεστή ή κρύα) σφυράει η βαλβίδα ασφαλείας για ένα δευτερόλεπτο.Πώς όμως προκαλείται ο θόρυβος;
δεν το εκανε πριν?
αν το προβλημα δημιουργηθηκε με την αλλαγη του θερμοσιφωνα τοτε κοιταξε μην ειναι αναποδα οι παροχες ζεστο - κρυο. η βαλβιδα αλλαχθηκε και αυτη?κοιταξε αν επεσες σε προβληματικη βαλβιδα. παρε αλλη απο αλλο μαγαζι και αλλαξε την . οταν σφυραει βγαζει νερο?
Tο ότι είναι προβληματική,το ξέρω.Αλλά αν την αλλάξω,ακυρώνω την 5ετή εγγύηση...Όχι,δε βγάζει νερό.
δεν καταλαβα τιποτα. η βαλβιδα δεν εχει σχεση με τον θερμοσιφωνα ουτε ειναι μερος του. και ποια εγγυηση ακυρωνεις?
Χρήστο, ο θερμοσίφωνας έρχεται ΜΕ βαλβίδα (και μάλιστα της Elco νομίζω έχει και κάποιια ιδιαιτερότητα, αλλά δεν θυμάμαι τί αυτή τη στιγμή) και η αφαίρεσή της είναι λογικό να ακυρώνει την εγγύηση. Ο κατασκευαστής δκαιούταινα ισχυριστεί μετά ότι ο θερμοσίφωνας τρύπησε λόγω υπερβολικής πίεσης, λόγω της αφαίρεσης της βαλβίδας (ή της ακαταλληλότητας / αστοχίας της άλλης βαλβίδας, σε περίπτωση αντικατάστασης).
Γρηγόρη, όλα αυτά με τις βαλβίδες ασφαλείας στους θερμοσίφωνες είναι ασπιρίνες για τον καρκίνο. Η μόνη σωστή λύση, που ελάχιστοι υδραυλικοί θα σου πουν (για να μη χασουν τη δουλειά, επειδή στοιχίζει) αν και όλοι το γνωρίζουν, είναι η τοποθέτηση δοχείου διαστολής.
Εν πάση περιπτώσει, αφού η βαλβίδα ήρθε μαζί με το θερμοσίφωνα και έχει εγγύηση, απαίτησε να στην αλλάξουν.
Σωστός ο Νίκος!Αφού είναι προβληματική,θα απαιτήσω αλλαγή.
και εγω αυτο θα ελεγα. αφου ειναι προβληματικη ας την αλαλξουν. αρκει αυτο να θεωρηθει ελαττωμα και οχι κανονικη λειτουργια...