Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] ACER 6935G
godofwar1914
01-09-14, 22:05
Καλησπέρα
Έχω στα χέρια μου ένα acer 6935g το οποίο μόλις συνδέεται η τροφοδοσία κάνει restart. Όταν κόβω τον ένα πυρήνα λειτουργεί κανονικά. Έχει συναντήσει κανείς κάτι αντίστοιχο να μου δώσει τα φώτα του.
ΥΓ. Chipset? Πυκνωτής Nec Tokin?(σε κάτι φόρουμ αναφέρονται σ αυτόν τον πυκνωτή)
Ευχαριστώ πολύ.
xrhstos1978
01-09-14, 22:51
Πυκνωτής Nec Tokin
godofwar1914
02-09-14, 00:36
Να σαι καλά φίλε Χρήστο. Μήπως γνωρίζεις τι εξοπλισμός χρειάζεται για να γίνει αντικατάσταση?
xrhstos1978
02-09-14, 08:28
φιλε μου θα είναι αρκετά δυσκολο να τον αλλάξεις. καλύτερα να το πας να στο φτιάξουν.
Μήπως γνωρίζεις τι εξοπλισμός χρειάζεται για να γίνει αντικατάσταση?
Καλημέρα Ηλία. Αν κρίνω απο την ερώτηση που κανεις, δείχνεις ότι δεν γνωρίζεις τίποτα
σχετικα με αντικατάσταση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Όπως πολυ σωστά σου είπε ο Χρήστος,
καλύτερα να το πας σε κάποιον σχετικό. Φίλο σου ή όχι ...
Απλα γιατι σε ένα laptop, ο βαθμός δυσκολίας αντικατάστασης εξαρτηματος είναι μεγάλος,
σε σχέση με τον οικιακό σου ας πούμε ενισχυτη HiFi.
godofwar1914
02-09-14, 09:57
Να στε καλά παιδιά. Ευχαριστώ πολύ!
godofwar1914
05-09-14, 21:54
Κάποιος που είναι από Θεσσαλονίκη(ειδικά δυτικά) και μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη επισκευή, θα μπορούσε να μου στείλει inbox να μου πει πόσο κοστίζει η συγκεκριμένη διαδικασία με την προϋπόθεση ότι την μητρική δε θα χρειαστεί να την αφαιρέσει αυτός και το ανταλλακτικό θα το αγοράσω εγώ? (Ή έστω ένα τηλέφωνο να μπορέσω να επικοινωνήσω εγώ κάποια στιγμή μαζί του). Ευχαριστώ πολύ.
Ο φίλος μας μου έφερε το board να του κολλήσω τον tokin 907 που αγόρασε από κινέζικο μαγαζί από ebay. Του τον κόλλησα και έφυγε για να τον δοκιμάσει στο laptop. Την επομένη μου στέλνει μήνυμα ότι το laptop δεν ξεκινάει καθόλου. Του απαντάω να μου φέρει όλο το laptop. Ο φίλος μας και συμπαθέστατος Ηλίας μου το φέρνει, ελέγχω το board βλέπω ότι προσπαθεί να ξεκινήσει, τραβάει 0,70 amper και σταματάει. Ελέγχω τα coils στον ADP3208 (VCC_CORE regulator) και βλέπω δεν έχει τάση. Ξεκολλάω τα coils και βλέπω ότι κατι πάει να γίνει, η τάση ανεβαίνει σιγά σιγά και φτάνει τα 0.58v, και πάλι όμως όχι σωστή τάση. Του ζητάω να κολλήσουμε και τον δεύτερο tokin (είχε πάρει δύο) αφού ελέγχω το ESR του και φαίνεται ότι είναι εντάξει. Τον κολλάμε και πάλι τα ίδια. Λέω (παρότι δεν πίστευα να κάνει καμμία διαφορά) να ξεκολλήσω το bios ic και να φορτώσω καινούργιο bios. Το κάνω και πάλι τα ίδια. Προτού αρχίσω να το ψάχνω με τον regulator αποφασίζω να του αλλάξω τον tokin με έναν από αυτούς που κρατάω stok. Τον κολλάω και :lool:. Γαμημ..... κινέζε ακόμα και στους tokin κάνεις μαμουνιές.
Συμπέρασμα .... ελέγχεις πολύ καλά από ποιόν κινέζο αγοράζεις ανταλλακτικά για να μην παιδεύεσαι άδικα.
chipakos-original
04-12-14, 21:43
Ο φίλος μας μου έφερε το board να του κολλήσω τον tokin 907 που αγόρασε από κινέζικο μαγαζί από ebay. Του τον κόλλησα και έφυγε για να τον δοκιμάσει στο laptop. Την επομένη μου στέλνει μήνυμα ότι το laptop δεν ξεκινάει καθόλου. Του απαντάω να μου φέρει όλο το laptop. Ο φίλος μας και συμπαθέστατος Ηλίας μου το φέρνει, ελέγχω το board βλέπω ότι προσπαθεί να ξεκινήσει, τραβάει 0,70 amper και σταματάει. Ελέγχω τα coils στον ADP3208 (VCC_CORE regulator) και βλέπω δεν έχει τάση. Ξεκολλάω τα coils και βλέπω ότι κατι πάει να γίνει, η τάση ανεβαίνει σιγά σιγά και φτάνει τα 0.58v, και πάλι όμως όχι σωστή τάση. Του ζητάω να κολλήσουμε και τον δεύτερο tokin (είχε πάρει δύο) αφού ελέγχω το ESR του και φαίνεται ότι είναι εντάξει. Τον κολλάμε και πάλι τα ίδια. Λέω (παρότι δεν πίστευα να κάνει καμμία διαφορά) να ξεκολλήσω το bios ic και να φορτώσω καινούργιο bios. Το κάνω και πάλι τα ίδια. Προτού αρχίσω να το ψάχνω με τον regulator αποφασίζω να του αλλάξω τον tokin με έναν από αυτούς που κρατάω stok. Τον κολλάω και :lool:. Γαμημ..... κινέζε ακόμα και στους tokin κάνεις μαμουνιές.
Συμπέρασμα .... ελέγχεις πολύ καλά από ποιόν κινέζο αγοράζεις ανταλλακτικά για να μην παιδεύεσαι άδικα.
Αφού κρατάς stock εξαρτήματα τότε βγάλε ένα ποσόν (μία αξία ) και βάλτο πάνω στο μηχάνημα απ την αρχή . Τελικά παιδεύτηκες διπλά. Αραγε όσα κι αν ζήτησες δεν πληρώθηκες όπως πρέπει.
Kαι εγώ είχα παρόμοια περίπτωση με τον γαμ.. κινέζο και το nec tokin του και έβριζα οτι κάτι δεν έκανα εγώ σωστά καθώς ήταν η πρώτη απόπειρα να αλλάξω το nec tokin με ίδιο ακριβώς και οχι με smd πυκνωτές όπως κάνω συνήθως, τελικά και σε αυτή την περίπτωση το άλλαξα με smd πυκνωτές και δούλεψε σωστά.
chipakos-original
07-12-14, 23:30
Δεν μας γράφεται από ποιόν Κινέζο αγόρασε ο κάθε ένας από εσάς για να τον αποφύγουμε οι υπόλοιποι??? Αφού οι περισσότεροι από κάποιον Κινέζο αγοράζουν.