Επιστροφή στο Forum : [Tablet] Estar mid 7818 mini
Ξέρει κανείς που βρίσκω ανταλλακτικά για το estar?
windmill82
26-08-14, 21:48
AUTHORIZED SERVICE-CENTRE:
GR ASTRA SERVICE AE
Μαρίνου Αντύπα 88
14121 Ηράκλειο Αττικής
Τηλ. +30210-6860 000
Fax. +30210/6800 110
Έχεις πάρει ανταλλακτικά από εκεί?
windmill82
26-08-14, 22:07
οχι , αλλα υπαρχει νομικο πλαισιο που απαγορευει ενα επισκευαστικο κεντρο να ΜΗΝ πουλησει (λιανικη) ενα ή δυο ανταλλακτικα. Οποτε αν τους ζητησεις να αγορασεις ενα ανταλλακτικο σαν ιδιωτης ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν τιμη και να στο πουλησουν . Επιφυλασσομαι βεβαια για το ποσο ακριβη θα ειναι η τιμη αυτη.....
angel_grig
26-08-14, 23:39
οχι , αλλα υπαρχει νομικο πλαισιο που απαγορευει ενα επισκευαστικο κεντρο να ΜΗΝ πουλησει (λιανικη) ενα ή δυο ανταλλακτικα. Οποτε αν τους ζητησεις να αγορασεις ενα ανταλλακτικο σαν ιδιωτης ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν τιμη και να στο πουλησουν . Επιφυλασσομαι βεβαια για το ποσο ακριβη θα ειναι η τιμη αυτη.....
Πολυ καλη πληροφορια αυτη γιατι παλαιοτερα ειχε αρνηθει επισκευαστικο κεντρο να μου πουλησει εξαρτημα το οποιο τελικα πηρα απο ebay..
windmill82
26-08-14, 23:43
Θα προσπαθησω να βρω βασει ποιου νομου ή κοινοτικης οδηγιας εφαρμοζεται αυτο και θα ενημερωσω.
windmill82
26-08-14, 23:57
Βάσει του άρθρου 5 παρ.7 του Ν. 2251/94 (http://www.efpolis.gr/el/component/remository/?func=fileinfo&id=8) «Προστασία των καταναλωτών» ο προμηθευτής καινούριων διαρκών καταναλωτικών αγαθών οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή τους για χρονικό διάστημα ίσο με την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ευχέρεια προμήθειας των ανταλλακτικών και άλλων τυχόν προϊόντων, που απαιτούνται για τη χρήση τους σύμφωνα με τον προορισμό τους, για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους.
Πώς υπολογίζεται όμως η 'πιθανή διάρκεια ζωής' ενός προιόντος;
Βάσει του άρθρου 5 παρ.7 του Ν. 2251/94 (http://www.efpolis.gr/el/component/remository/?func=fileinfo&id=8) «Προστασία των καταναλωτών» ο προμηθευτής καινούριων διαρκών καταναλωτικών αγαθών οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή τους για χρονικό διάστημα ίσο με την πιθανή διάρκεια της ζωής τους. Επίσης, οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ευχέρεια προμήθειας των ανταλλακτικών και άλλων τυχόν προϊόντων, που απαιτούνται για τη χρήση τους σύμφωνα με τον προορισμό τους, για όλη την πιθανή διάρκεια της ζωής τους.Φοβάμαι ότι εκεί θα πατήσει ο επισκευαστής για να σε παραπέμψει πίσω στον προμηθευτή...
windmill82
27-08-14, 21:15
Πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος είναι ο εύλογα αναμενόμενος χρόνος κατά τον οποίο το προϊόν θα μπορεί να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τον προορισμό του, έστω και έπειτα από επισκευή ή αντικατάσταση ανταλλακτικών, ωσότου η φθορά από την τακτική χρήση καταστήσει το προϊόν άχρηστο ή την περαιτέρω χρήση του οικονομικά ασύμφορη.
Η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος.
Ειδικά, για τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με το χρόνο κατά τον οποίο τα προϊόντα αυτά αναμένεται ότι θα παραμένουν σύγχρονα από τεχνολογική άποψη, αν ο χρόνος αυτός είναι συντομότερος από την πιθανή διάρκεια ζωής τους.
windmill82
27-08-14, 21:18
Φοβάμαι ότι εκεί θα πατήσει ο επισκευαστής για να σε παραπέμψει πίσω στον προμηθευτή...
σωστη η παρατηρηση σου φιλε Νικο αλλα στο αρθρο αναφερει τα παρακατω
Άρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις
1. Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, προμηθευτής είναι και ο κατασκευαστής καταναλωτικού προϊόντος, ο εισαγωγέας του σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε), καθώς και κάθε πρόσωπο που παρουσιάζεται ως παραγωγός καταναλωτικού προϊόντος, θέτοντας σε αυτό το όνομά του, το σήμα του ή άλλο διακριτικό σημείο.
Επομενως ο επισκευαστης ειναι και προμηθευτης.
Επιφυλασσομαι βεβαια για το ποσο ακριβη θα ειναι η τιμη αυτη.....
Παίζει να βρω το digitizer πουθενά αλλού?
windmill82
27-08-14, 21:35
δεν σε επεισα ε? :biggrin:
Εσυ ναι, οι άλλοι οχι:cursing:
windmill82
27-08-14, 22:06
Φανταζομαι οτι επικοινωνησες και δεν εβγαλες συνενοηση. Η υστατη λυση ειναι στο ebay οπου βεβαια με μια πολυ προχειρη ματιά δεν βρηκα κατι... Και επισης σε τετοιες συσκευες πολλες φορες για ενα μοντελο υπαρχουν περισσοτεροι απο ενας τυποι οθονων , πραγμα που κανει την αγορα μεσω ebay ρισκο...
Το εργοστάσιο στην Κίνα, απλά τον παίρνει….
出厂时,只取了他....
σωστη η παρατηρηση σου φιλε Νικο αλλα στο αρθρο αναφερει τα παρακατω
Άρθρο 5 - Πώληση καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις
1. Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, προμηθευτής είναι και ο κατασκευαστής καταναλωτικού προϊόντος, ο εισαγωγέας του σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε), καθώς και κάθε πρόσωπο που παρουσιάζεται ως παραγωγός καταναλωτικού προϊόντος, θέτοντας σε αυτό το όνομά του, το σήμα του ή άλλο διακριτικό σημείο.
Επομενως ο επισκευαστης ειναι και προμηθευτης.Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω, αλλά το θέμα είναι γλωσσικό μάλλον παρά τεχνικό, και way off-topic που έλεγε και η μανούλα μου στο χωριό, οπότε ας το αφήσουμε.
Παιδιά εγώ δεν έχω πρόβλημα να τα πούμε εδώ, έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω, θα το δώσω πίσω.
Οι πληροφορίες που λέτε είναι σημαντικές.
Δες αυτό http://www.arctablet.com/blog/forum/onda-v818/estar-mid-7818-v818-mini-rebranded-with-kasty-onda_v818_mini_v2-touchscreen-g-sensor-trouble/ και δες στο ebay για Onda
windmill82
28-08-14, 21:07
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω, αλλά το θέμα είναι γλωσσικό μάλλον παρά τεχνικό, και way off-topic που έλεγε και η μανούλα μου στο χωριό, οπότε ας το αφήσουμε.
Εχεις δικιο οτι υπαρχει μια δυσκολια στην κατανοηση . Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι στο παρων αρθρο ως προμηθευτης οριζεται και ο ιδιος ο κατασκευαστης , ο εισαγωγεας καθως και οποιοσδηποτε χρησιμοποιει νομιμα το ονομα και το σημα της εκαστοτε εταιριας. Επομενως ενα εξουσιοδοτημενο σερβις θεωρειται βασει του αρθρου προμηθευτης και ισχυουν και για αυτον ολες οι παραπανω διαταξεις.
Εγω αυτο καταλαβα, οτι τελικα ο προμηθευτης και ο νομιμος επισκευαστης εχουν τις ιδιες υποχρεωσεις (αυτες που οριζει το αρθρο) και ειναι ανουσιο ο ενας να σε παραπεμπει στον αλλον.
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
28-08-14, 22:29
πληροφοριακά οι συσκευές αυτές είναι low cost δεν τις επισκευάζει το σέρβις αλλά τις αντικαθιστά σε καθεστώς εγγύησης.
τώρα ο εισαγωγέας π.χ media εισάγει ένα προιόν π.χ lg το σέρβις επισκευάζει μόνο κατ'εντολή της lg και μόνο σε καθεστώς εγγύησης και με ανταλακτικά που προμηθεύει ο κατασκευαστής lg και δεν εμπλέκεται σε διαμάχη πελάτη με κατάστημα το αντιμετωπήσαμε με την s.l
και σε περίπτωση που είναι εκτός εγγύησης αν η συσκευή κοστίζει π.χ 50 € του λές 60€ και φεύγει
Καλημερα φιλε μου.Πριν απο 1 xrono ειχα αγορασει απο το ebay ενα tablet απο Κινα και η κορη μου εσπασε το digitizer.Επειδη αγοραζω ολα τα ανταλλακτικα μου απο το ebay,ανοιξα το tablet και εβγαλα την οθονη και το digitizer.Πανω στην καλωδιοταινια ειχε ενα αριθμο που ειναι το λεγομενο part number του digitizer.Εψαξα στο ebay αλλα δε βρηκα τιποτα.Στις αρχες του καλοκαιριου εψαξα ξανα και βρηκα ακριβως το ιδιο part number.Αν περιμενεις λιγο ισως να το βρεις.Βεβαια ολα αυτα προυποθετουν οτι τα χερια σου "πιανουν".Εγω ειμαι ηλεκτρονικος και εχω φτιαξει με ανταλλακτικα απο το ebay πολλες ηλεκτρονικες συσκευες απο λαπτοπ μεχρι smartphone και psp,ps3.Αυτο που θελω να πω αν εχεις λιγο υπομονη για να βρεις το digitizer αξιζει να ψαξεις στο ebay και να φτιαξεις το tablet οικονομικα και να μη μπλεξεις με εταιριες και επισκευαστικα κεντρα στην Ελλαδα.Ελπιζω να βοηθησα λιγακι.