Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] Sony Ericsson W 302 με πρόβλημα φόρτισης

Papas00zas
21-08-14, 20:42
Γεια σας φίλτατοι συμφορουμίτες. Ελπίζω να πέρασατε καλά στις διακοπές κι όσοι δεν πηγατε να πατε σύντομα
Από τον Γενάρη του τρέχοντος έτους έχω το παραπάνω τηλέφωνο. Όλα κομπλέ με αυτό-με ενοχλει βέβαια λίγο που είναι branded, αλλά εφόσον η καρτα είναι του παρόχου οκ.
Λοιπόν το εν λόγω κινητό έχει το εξής χούι (όπως λέμε στην πόλη μου):
Αν το βάλω να φορτίσει κλειστό,αναλόγως του πόσο έχει πέσει η μπαταρία, στο μισάωρο ή στα 3/4 (ο χρόνος διαφέρει) εκει που γράφει <<Φόρτιση>> με πετάει ένα <<Άγνωστος φορτιστής>> και το ρεύμα πέφτει γύρω στις 3 με 4 φορές κατω.
Αν όμως το βάλω αναμμένο(είτε κανονικο ειτε επιλογη walkman) θα γεμίσει κανονικά απο 2 εως 12 ώρες αναλογα κι εδω με το ξεζούμισμα της μπαταρίας. Επειδη ομως κοντεύει να με αφήσει μάλλον η μπαταρία θα ήθελα τη βοήθεια σας. Την φόρτιστη την εχω κανει τόσο με custom καλώδιο απο καμένο φορτιστή όπου εκανα και την αμπερομέτρηση με το τροφοδοτικο στα 5 βολτ(τόσο ηταν και ο καμενος φορτιστής) όπου είδα και τι κανει, όσο και με -3 παρακαλω!-γνήσιους φορτιστές. Παρόλα αυτά το πρόβλημα παραμένει.
υγ το τηλέφωνο δεν το πηρα καινουριο....το πήρα απο ανακυκλωση να ασχοληθώ, αλλά καθότι ολοκαινουριο τελικα έμεινε έτσι.
Και χθες που το δοκιμασα με 2 καλωδια δεδομένων μάλλον έχει και εκει θέμα. Παρότι αναγνωρίστηκε, πολλές φορες το ντιν του υπολογιστη ακουστηκε, αφου δεν έχει σταθερή σύνδεση, μπαινοβγαίνει. Δεν ειμαι σίγουρος όμως γι αυτό....όμως το θέμα της φόρτισης ισχύει 10000000000000000000%
Παρακαλω τα φώτα σας....

JOUN
22-08-14, 01:25
Με ενα παρομοιας ηλικιας Sony Ericsson(C510) που ειχα το ιδιο προβλημα(μου εβγαζε οτι δεν ηταν original ο φορτιστης ή η μπαταρια δεν θυμαμαι ακριβως),το προβλημα λυθηκε αμεσως μολις ξαναπερασα το firmiware απο υπολογιστη..
Ημουν τυχερος και βρηκα το καλωδιακι USB που ειχε το τηλεφωνο στην συσκευασια του..

Papas00zas
22-08-14, 15:58
Μακάρι να είναι μόνον αυτό....
Αυτό που κανει το τηλέφωνο όταν ξεκιναει είναι να δίνει σχετικά ισχυρό ρεύμα στη μπαταρία. Δηλαδή ξεκινάει(στη φόρτιση με το τροφοδοτικό) απο 450-460 mA και μόλις αναψει ότι ο φορτιστής είναι άγνωστος πέφτει γύρω στα 100 με 100 και κατι. Αντιθέτως στην άλλη περίπτωση έχω δει να γράφει και <<Πλήρης φόρτιση>>, όμως αν το αφήσω λίγο πέφτει η μπαταρία γυρω στο 90 με 95% περιπου 2 ωρες μετα τη φόρτιση-το αφήνω 2 ωρες κλειστό και μετά το ανοίγω πάλι. Την μπαταρια παντως τη δοκιμασα σε άλλο τηλέφωνο και πήγε 2-3 μέρες. (Το W 300 όταν εψαχνα μπαταρία και ειχα γραψει γι αυτό)
Πάντως για σχετικα νέο μοντελο (5-6 ετών ειναι) οι βλάβες αυτές είναι απαράδεκτες....
Χώρια που με μέτρια χρήση η μπαταρία θέλει καθε 1,5 με 2 μερες φόρτιση. Αν δε το χρησιμοποιήσω λίγο πιο εντατικά, την επόμενη θα εχει μείνει τελείως, οπότε σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει θέμα και το τηλέφωνο μόνο του....
Το firmware πώς το πέρασες; μόνος σου; Ρωτάω επειδή δεν ξέρω να το βάλω, τη διαδικασία την ξέρω αλλά δεν με έχω και πολλή εμπιστοσύνη....

JOUN
22-08-14, 17:27
Ναι μονος μου το περασα.Εχει στο PC Suite επιλογη (αν θυμαμαι καλα) που του δινεις εσυ το αρχειο και κανει εγκατασταση απο την αρχη.

Papas00zas
22-08-14, 17:44
Το πρόβλημα είναι ότι το PC Suite το εχω κατεβάσει μεν, δε όμως δε βρίσκει ποτέ και κανένα τηλέφωνο.... Το εχω συνδεσει μεσω USB αλλά δε το βρισκει με τίποτα. Οπότε να κι ένας ακόμη λόγος που υποψιάζομαι και το βύσμα.... :001_unsure:
Αλήθεια πώς βρήκες και πέρασες το αρχείο;

Για την ώρα έβαλα τη μπαταρία σε άλλο κινητό να φορτίσει καλά και περιμενω....μόλις γεμίσει θα εχω νεότερα....

Papas00zas
22-08-14, 18:28
Επανερχομαι....μόλος εγραψα το παραπανω το τηλέφωνο είχε ηδη γεμισει την μπαταρία....
Μετά απο 15 λεπτα, το 302 με γράφει μπαταρια 57% και ειναι στην αναμονη. Με τη σύνδεση στον υπολογιστή, στο ένα καλώδιο δε δουλεύει παρα μόνο σε διαγώνια θέση. Με το δεύτερο μόνο φορτίζει....
Στο 2ο τηλέφωνο (V 640) και τα 2 καλώδια φαίνεται να δουλεύουν κανονικά.
Μήπως τελικά έχει πρόβλημα το FastPort;
Βεβαια και τα 2 βύσματα εχουν μια ψιλοβρωμιά, θα την καθαρίσω και βλέπουμε.
Με απασχολει πάντως και το γεγονος ότι η μπαταρία σε περιπου μιση ωρα μεσα επεσε στο μισό της χωρις να ειναι πάνω σε κανενα τηλέφωνο....

windmill82
22-08-14, 22:17
Η δικη μου αποψη ειναι οτι οταν μιλαμε για 5-6 ετων συσκευη , το πιο καλο ειναι πολυ-πολυ να την αφηνουμε στο συρταρι για εκτακτη αναγκη . Επομενως θα λεγα οτι ειναι πολυ παλιο κινητο και να μην ασχοληθεις για τιποτα. Παρολα αυτα εγω θα εστιαζα και στον κονεκτορα φορτισης , τα sony εκεινης της εποχης ειχαν κουσουρια με κονεκτορες που κοβοταν τα ποδαρακια εσωτερικα και μια εκαναν επαφη , μια οχι.

Papas00zas
23-08-14, 21:06
Όπως ειναι τα πράγματα τώρα, αυτό δυστυχώς είναι το κυρίως....αυτο το έχω ακούσει και παλιότερα. Από την άλλη αν δε χαλασει κατι τελειως δεν το πετάω.... έχω καμια 12ρια αλλά ειναι για πειράματα....κι όσα δεν ειναι για πειράματα θέλουν ρυθμίσεις ή δε δουλευουν....
Με κάνει όμως εντύπωση, καθότι από τότε που έχασα το δικό μου ψάχνω γενικά. Και έχω δουλέψει με S/E 7-8 ετών αλλά δεν έβγαλε πρόβλημα.
Αλλά επειδή λένε φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, ας το ψάξω για καλό και για κακό να υπάρχει αν χρειαστεί.
Αν δώσω τα στοιχεία του λογισμικού, μπορούμε να βγάλουμε μια άκρη;

JOUN
24-08-14, 11:59
Δημητρη μου ηρθε φλασια και θυμηθηκα οτι το firmaware το βρηκε μονο του οταν το συνδεσα με το Pc suite.Αν δεν καταφερεις να βρεις ενα σωστο καλωδιο USB ωστε να το βλεπει ο υπολογιστης παντα δεν εχει νοημα να ψαχνεσαι.