Επιστροφή στο Forum : [Bosch] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΤΙΨΗΜΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΡΟΥΧΑ
Φίλοι μου γεια σας, εδω και λιγο καιρο το Bosch WFF1101 oταν στιβει με ελαχιστα κιλά (πχ 2 χαλακια) κανει τρομερο θορυβο (ο καδος) και γινεται σαματας σε σημειο το πλυντηριο να βγαινει μισο μετρο εξω απο την κανονικη του θεση... Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις (με πολλά κιλα μεσα) δεν εχει κανενα προβλημα... μπορει να μου πει κανεις τι μπορει να φταιει? Ρουλεμαν λογικα δεν ειναι καθως δεν κανει θορυβο.... Οποια βοηθεια δεκτή... :):001_rolleyes:
...ελαχιστα κιλά (πχ 2 χαλακια)Είσαι σίγουρος ότι τα δύο χαλάκια είναι ελάχιστα κιλά, και ειδικά όταν είναι βρεγμένα; Μάλλον δεν είναι και τόσο ελάχιστα, το οποίο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο όγκος τους είναι αναλογικά μικρός (ψιλοάδειο το τύμπανο) τους επιτρέπει να κάθονται στη μία πλευρά του τυμπάνου, δημιουργώντας σοβαρή φυγόκεντρο δύναμη στο στίψιμο, εξ'ού και ο θόρυβος και το περπάτημα. Εν ολίγοις, το πρόβλημα ξεκινάει από λάθος φόρτωση. Επιπλέον, αν το πλυντήριο έχει καταπονηθεί κατ'επανάληψη με παρόμοιο τρόπο (ή με υπερφόρτωση), από ένα σημείο και μετά την "ακούνε" και τα αμορτισέρ του κάδου, οπότε πλέον τα συμπτώματα μεγενθύνονται.
Είσαι σίγουρος ότι τα δύο χαλάκια είναι ελάχιστα κιλά, και ειδικά όταν είναι βρεγμένα; Μάλλον δεν είναι και τόσο ελάχιστα, το οποίο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο όγκος τους είναι αναλογικά μικρός (ψιλοάδειο το τύμπανο) τους επιτρέπει να κάθονται στη μία πλευρά του τυμπάνου, δημιουργώντας σοβαρή φυγόκεντρο δύναμη στο στίψιμο, εξ'ού και ο θόρυβος και το περπάτημα. Εν ολίγοις, το πρόβλημα ξεκινάει από λάθος φόρτωση. Επιπλέον, αν το πλυντήριο έχει καταπονηθεί κατ'επανάληψη με παρόμοιο τρόπο (ή με υπερφόρτωση), από ένα σημείο και μετά την "ακούνε" και τα αμορτισέρ του κάδου, οπότε πλέον τα συμπτώματα μεγενθύνονται.
Αρα θεωρεις οτι το προβλημα απλα δεν υφισταται και ειναι λαθος στα κιλα φορτωσης? Γιατι τα χαλακια μπορει να ειναι ειτε 2 ειτε 1 είτε λιγα ρουχα... και το κανει τωρα τελευταια παλια ποτε δεν ειχε προβλημα με λιγα κιλα στις ιδιες συνθηκες... να αναφερω οτι το εχω απο το 2003
Μάλλον είναι συνδυασμός λίγων ρούχων (που επιτρέπει να μαζευτούν μονόπαντα στο τύμπανο) με ήδη ταλαιπωρημένα αμορτισέρ κάδου. Αν έχω δίκο σαφώς και υφίσταται πρόβλημα, και εντοπίζεται στα αμορτισέρ.
Κυριακίδης
20-08-14, 10:46
Test (με λίγο βάρος αλλά και μη κατανεμημένο φορτίο) απολαύστε.
https://www.youtube.com/watch?v=dq6T5BojXc8
Μάλλον είναι συνδυασμός λίγων ρούχων (που επιτρέπει να μαζευτούν μονόπαντα στο τύμπανο) με ήδη ταλαιπωρημένα αμορτισέρ κάδου. Αν έχω δίκο σαφώς και υφίσταται πρόβλημα, και εντοπίζεται στα αμορτισέρ.
Αν ειναι ετσι κατα ποσο συμφερει να αλλαξεις αμορτισερ και ποσο ευκολο ειναι στο να το ακνεις μονος σου?
Κυριακίδης
20-08-14, 11:29
Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις (με πολλά κιλα μεσα) δεν εχει κανενα προβλημα...
Δεν είναι απαραίτητο να τα αλλάξεις , και να τα αλλάξεις αν βάλεις πάλι τα ίδια χαλιά θα στο ξανακάνει (θα τα αλλάξεις αν και στα κατανεμημένα ρούχα στο κάνει αυτό)
Test (με λίγο βάρος αλλά και μη κατανεμημένο φορτίο) απολαύστε.
https://www.youtube.com/watch?v=dq6T5BojXc8Δαιμονισμένο!!! Εξορκισμό ήθελε αυτό, όχι επισκευή :lool:
Πάντως, για την ιστορία, από κάτω λέει ότι είχαν αφαιρεθεί τα τσιμεντένια αντίβαρα του τυμπάνου (?? Concrete counter weights were removed from outer drum unit) για τη χαρά του πειράματος, έτσι για να μην ανησυχούμε μήπως μας τύχει.
Δεν είναι απαραίτητο να τα αλλάξεις , και να τα αλλάξεις αν βάλεις πάλι τα ίδια χαλιά θα στο ξανακάνει (θα τα αλλάξεις αν και στα κατανεμημένα ρούχα στο κάνει αυτό)
Οκ τοτε το αφηνω ως εχει... για την ιστορια χωρις ρουχα μεσα δεν εχει κανενα προβλημα :P :P
εγώ νομίζω ότι τα ή αμορτισέρ είναι πολύ φθαρμένα ή έχει κοπεί κάποιο από την βάση στήριξης του
αυτό θα μπορούσε να γίνει αν το πληντήριο δεν είναι καλά αλφαδιασμένο
μετά από 11 χρόνια όλο και θα υπάρχει φθορά ,αν θέλεις να δεις πόση , ένας τρόπος είναι να ξεβιδώσεις ένα από τα 2 αμορτισέρ ,για πιο εύκολα το κάτω μέρος μόνο , να το απελευθερώσεις από εκεί που ήταν βιδωμένο και να δεις το στέλεχος που απελευθέρωσες πως αντιδράει μετακινώντας το πάνω κάτω
μετά από 11 χρόνια όλο και θα υπάρχει φθορά ,αν θέλεις να δεις πόση , ένας τρόπος είναι να ξεβιδώσεις ένα από τα 2 αμορτισέρ ,για πιο εύκολα το κάτω μέρος μόνο , να το απελευθερώσεις από εκεί που ήταν βιδωμένο και να δεις το στέλεχος που απελευθέρωσες πως αντιδράει μετακινώντας το πάνω κάτω
Χμ.... που ειναι αυτο και πως λύνεται?
αν ξεβιδώσεις το πίσω καπάκι θα τα δεις είναι κάτω από τον κάδο ένα αριστερά και ένα δεξιά , θα χρειαστείς κλειδί αν θυμάμαι 13ΜΜ με καστάνια , αν δεν έχεις μην το ανοίγεις ,με απλό κλειδί θα δυσκολευτείς
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38222&stc=1
αν ξεβιδώσεις το πίσω καπάκι θα τα δεις είναι κάτω από τον κάδο ένα αριστερά και ένα δεξιά , θα χρειαστείς κλειδί αν θυμάμαι 13ΜΜ με καστάνια , αν δεν έχεις μην το ανοίγεις ,με απλό κλειδί θα δυσκολευτείς
Απο οτι θυμαμαι εχει καπακι απο πισω και πρεπει να το βγαλεις ... θα το δω ομως και να εχει...
εννοείται θα το έχεις εκτός πρίζας , και αν το ανοίξεις θα κάνεις και έναν έλεγχο και στα 3 ελατήρια στα οποία κρεμάει ο κάδος (αυτά για να τα δεις πρέπει να βγάλεις και το πάνω καπάκι) σπάνια να φύγουν και αν φύγει κάποιο το καταλαβαίνεις και χωρίς να το λύσεις ,
απλά αν μπορείς κάνε το