PDA

Επιστροφή στο Forum : [Εκτυπωτής] lexmark c530 dn

beligekas
05-08-14, 20:25
γεια σας
Εχω εναν εγχρωμο λειζερ εκτυπωτη τον lexmark c530 dn με τον οποιο κανω εκτυπωσεις σχετικα λιγες
Ξαφνικα εβγαλε ενα μηνυμα το οποιο μετα απο ψαξιμο στο διαδικτυο ειδα οτι
εχει καει η "λαμπα" του φουρνου
Σε ερωτηση στην εταιρεια μου ειπαν οτι πουλανε ολοκληρο το φουρνο γυρω στα 200 ευρω
Εβγαλα τη λαμπα και ειδα οτι εχει τα χαρακτηριστικα της εταιρειας κατασκευης της
OSHIO 835 WATT
εστειλα μειλ στην εταιρεια ρωτωντας που μπορω να προμηθρυτω μια τετοια λαμπα και με ξαπεστειλαν
στη lexmark
Ψαχνωντας στο διαδικτυο βρηκα αναλογες λαμπες για εκτυπωτες με διαφορες ομως στην ισχυ τους
με τη μικροτερη διαφορα 50WATTμε τα ιδια γεωμετρικα χαρακτηριστικα
Παρακαλω αν καποιος μπορει να μου δωσει σχετικες πληροφοριες θα με βοηθουσε καθοτι η κριση
δεν επιτρεπει αλλαγες εκτυπωτων κλπ
Ευχαριστω
σημ. τη λαμπα την εβγαλα και τη μετρησα και ειναι καμενη και ελφρως παραμορφωμενη

andyferraristi
06-08-14, 16:57
Έχοντας γενικές γνώσεις Laser εκτύπωσης θα σου απαντήσω. Ο φούρνος για να λειτουργήσει θα πρέπει να φτάσει στη θερμοκρασία λειτουργίας, η οποία ελέγχεται με thermistors. Αυτό σημαίνει ότι εάν η όποια λάμπα τοποθετήσεις επάνω μπορεί να δώσει ποσότητα θέρμανσης, τέτοια ώστε να φτάσει στη θερμοκρασία λειτουργίας, τότε δεν έχεις πρόβλημα.
Επίσης, μπορείς να απευθυνθείς και σε ελεύθερους επισκευαστές εκτυπωτών σαν αυτόν (http://www.printer.gr) (είναι ο πρώτος που μου έβγαλε το google γράφοντας "επισκευές εκτυπωτων" στην αναζήτηση, αλλά έχει και άλλους), μήπως κατά τύχη έχουν αντικαταστήσει τον συγκεκριμένο φούρνο, και το έχουν σαν spare.

beligekas
06-08-14, 22:24
ευχαριστω φιλε μου θα το κοιταξω
Παντως το κοματι του φουρνου οταν εβγαλα τη λαμπα δεν φαινεται να εχει καπου θερμιστορ
η καποια πλακετα ορατη
Ειναι ολο μια μηχανικη κατασκευη με γραναζια κλπ και μεσα σε ενα κυλινδρο υπαρχει αξονικα τοποθετημενη
η λαμπα

andyferraristi
07-08-14, 15:00
Υπάρχουν δύο ειδών thermistors. Αυτά που εφάπτονται στον κύλινδρο του φούρνου (αυτόν που από μέσα του περνά η λάμπα), και αυτά που βρίσκονται σε μια σταθερή απόσταση από τον ίδιο κύλινδρο (δεν εφάπτονται για να επιτευχθεί όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφη επιφάνεια) επάνω στο πλαίσιο του φούρνου, αλλά με την ίδια ακριβώς λειτουργία. Λογικά ότι και αν έχει (γιατί κάτι θα πρέπει να έχει), θα πρέπει να βρίσκεται από την εσωτερική (προς το πλαίσιο δηλαδή) πλευρά του κυλίνδρου.
Όσο για την πλακέτα που γράφεις, δεν είναι απόλυτο ότι θα βρίσκεται επάνω στον φούρνο, απεναντίας η σύνδεση γίνεται συνήθως μέσω φίσας - καλωδίων και βρίσκεται κάπου αλλου εντός του εκτυπωτή ...

beligekas
10-08-14, 10:06
φιλε μου και παλι σε ευχαριστω
Το θεμα μου βεβαια δεν ειναι τα θερμιστορ και η θεση τους αλλα η ευρεση καταλληλης λαμπας
πριν αποτανθω σε εκτος ελλαδος κατααστηματα μηπως εχεις κατι υποψιν σου εδω ωστε να εχω
πιο αμεση επαφη να επιλεξω
και παλι σε ευχαριστω

andyferraristi
10-08-14, 21:06
Έχεις δίκιο, παρασύρθηκα, συγνώμη. Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάτι εκτός από αυτό που έγραψα παραπάνω:

Επίσης, μπορείς να απευθυνθείς και σε ελεύθερους επισκευαστές εκτυπωτών σαν αυτόν (http://www.printer.gr) (είναι ο πρώτος που μου έβγαλε το google γράφοντας "επισκευές εκτυπωτων" στην αναζήτηση, αλλά έχει και άλλους), μήπως κατά τύχη έχουν αντικαταστήσει τον συγκεκριμένο φούρνο, και το έχουν σαν spare.

Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα ...