Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] DELL STUDIO 1555
Σημερα το απογευμα εκει που ειχα ανοικτο το λαπτοπ ξαφνικα αρχισε να βγαζει οριζοντιες και καθετες γραμμες πυκνες και εφτασε σε σημειο να βλεπεις μην ξεχωριζεις τιποτα,ωσπου κολλησε.Τον κλεινω παταω να ανοιξω κανει ακουγεται οτι παιρνει μπρος αλλα οθονη μαυρη και το ανεμιστηρακι δουλευει συνεχεια.Συνδεση με hdmi με τηλεοραση τιποτα δεν δειχνει,τι μπορει ναναι,κανα τσιπ γραφικων νατα παιξε για πειτε τη γνωμη σας.
Τι κάνει νιαου-νιαου στα κεραμίδια……..:-k:-k:-k
Για πειτε μπορω να κανω κανα τεστ με συνδυασμο πληκτρων,να το λυσω και βλεπουμε ή παμε κατευθειαν για μητρικη.
ziakosnasos
05-08-14, 23:26
Όπως είπε ο Αντώνης σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις είναι το τσιπάκι δυστυχώς .
Ενταξει το πιο πιθανο ειναι το ολοκληρωμενο,υπαρχει και ναι μπορει νατο αλλαξει καποιος ή παμε καλυτερα σε αγορα μεταχειρισμενης μητρικης.
το θέμα είναι οτι δεν κάηκε το τσιπάκι αλλά ξεκόλησε κάποια κόληση (μάλλον βοήθησε και το γεγονός οτι οι κολήσεις δεν έχουν μόλυβδο....)
Κατα συνέπεια όποια μητρική και να πάρεις μεταχειρισμένη όχι μόνο μπορεί σύντομα να βγάλει το ίδιο πρόβλημα αλλά μπορεί να είναι και επισκευασμένη... και αν ήταν επισκευασμένη με σωστό τρόπο... (αφαίρεση τσιπ reballing (δηλαδή τοποθέτηση από νέες μπαλίτσες κόλησης) και ξανακόλημα με ΣΩΣΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ και απο ΕΜΠΕΙΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ) τότε ναι θα άξιζε... βέβαια αυτό μπορεί να γίνει και στη δική σου... αλλά ποιος θα μας πει ποιος κάνει σωστά τη διαδικασία? (και αν την κάνει σωστά τη διαδικασία γιατί να μην δώσει τουλάχιστον 1 έτος εγγύησης και συνήθως δίνουν 3 ή 6 μήνες?)
Και το χειρότερο είναι οτι με ένα κολητήρι θερμού αέρα των 50 ευρω μπορεί να ζεστανεις το τσιπ (το λένε reflow) και να δουλέψει μια ευδομάδα.... να στην πουλήσουν και να δουλεύει και μετά να χαλάσει...
Δηλαδή μάλλον ήταν πολύ κακό αυτό που σου συνέβη (αν και πολύ συνηθισμένο)
Οποιος ξερει καλα αγγλικα ας μου πει στα φορουμ του εξωτερικου για μητρικη αναφερουν στο προβλημα μαυρης οθονης ή και σε κατι αλλο.
ioannislab
06-08-14, 14:51
Απο το προβλημα ετσι οπως το περιγραφεις κατα 99% ξεκολλησε το τσιπακι της καρτας γραφικών και χρειαζεται reflow (ζεσταμα και κολλημα) ή ακομη καλυτερα reballing. Αν εχεις κολλητηρι θερμου αερα μπορεις να το κανεις και μονος σου. Ενας μπακαλικος τροπος να διαπιστωσεις αν οντως ξεκολλησε ειναι να το βαλεις να λειτουργησει για λιγη ωρα ωστε να ζεσταθει (κι ας μην δειχνει τιποτε) και μετα να του κανεις επανεκκινηση. Αν αναψει κανονικα ειναι σιγουρα ξεκολλημενο. Δεν θα εχει επισκευαστει ομως. Υπαρχει πιθανοτητα με το παραπανω τεστ να μην αναψει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το τσιπακι εχει καει. Παντως ενα καλο reflow με προθερμαντηρα θα κρατησει περισσοτερο απο μια βδομαδα. Μου εχουν κρατησει reflow 6 μηνες ή και ενα χρονο.
Το τσιπακι γραφει ΑΤΙ 216-0728018
g.general07
06-08-14, 16:47
πηγαινε το σε ενα μαστορα με εξοπλισμο !..η διαδικασια αυτη απαιτει γνωσεις θερμοκρασιων για το καθε chip και ζεσταμα σε πολυ συγκεκριμενους χρονους και οχι αρπα κολλα..η αμαθεια πληρωνεται ακριβα.στο λεω φιλικα γιατι το εχω προσπαθησει και αφησα τοπο iphone 4s και το πληρωσα μετα απο τσεπη
ziakosnasos
06-08-14, 17:24
Κοίτα 98% των περιπτώσεων που αφορούν reball και καλά θα το κάνω μόνος μου καταλήγουν στο να το αποτελειώσεις τελείως και απο εκεί που υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι , μετά ούτε ένα στο εκατομμύριο , λυγισμένες μητρικές , καμένες κλπ . Φιλική συμβουλή καλύτερα σε έναν τεχνικό ο οποίος ασχολείται , να το κάνεις εάν συμφέρει , ( θα με πεις μετά πόσο θα πάει ή τι δουλειά θα με κάνει , εάν πας σε κάποιον που ασχολείται και έχει όνομα , θα κάνει καλύτερη δουλειά απο το να το κάψεις με πιστόλι 1500watt θερμού αέρα ) . Και είμαι της λογικής του ότι εάν κάτι δεν μπορώ να το κάνω ή δεν έχω πρόσβαση σε εξοπλισμό για να κάνω αυτό που θέλω δεν το κάνω καλύτερα να πληρώσω πχ παρά να το καταστρέψω , παλιά είχα ασχοληθεί με reball -reflow ,αλλά λόγω του ότι πια δεν έχω πρόσβαση στον εξοπλισμό που δούλευα , έχω μόνον δικό μου έναν σταθμό θερμού αέρα , όταν την έπαθα με το δικό μου λάπτοπ το έστειλα σε έναν γνωστό και μου το έκανε :wiink: από το να το κάψω με τον θερμό .
Φιλικά πάντα τα όλα παραπάνω :001_smile:
Τα ξερω αυτα που λετε αφου ηλεκτρονικος ειμαι αλλα δεν ασχολουμαι με υπολογιστες,θελω να μου πει καποιος γινεται σωστη δουλεια με reballing κραταει ή να το αφησω στην ακρη ωσπου να βρω μητρικη σε καλη τιμη και να ρισκαρω;Δεν με κοβει να επισκευαστει αμμεσα γιατι υπαρχει και αλλος φορητος.