Επιστροφή στο Forum : [Bosch] Προβλημα με πλυντηριο ρουχων Bosch
anagnostou1
10-07-14, 22:29
Το πλυντηριο που εχουμε ειναι ενα bosch maxx wfl 2020.Το βραδυ εβαλε η γυναικα μου να πλυνει ρουχα και το πρωι ο καδος ηταν μεσα στα νερα και αναβοσβηνε η ενδειξη "ληξη λειτουργειας". Σε οποιο προγραμμα και να το εβα λε , το πλυντηριο δεν δουλευει ουτε στην επιλογη αντληση. Απλα αναβοσβηνει το κοκκινο led της ληξης λειτουργιας . Τι μπορει να συμβαινει?
Κυριακίδης
10-07-14, 22:53
Μια ματιά στο φίλτρο αντλίας .. και έλεγξε για σκουπίδια που πιθανόν να φράκαραν την αντλία όπως στο 2ο βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=N7aFdZ9C548
https://www.youtube.com/watch?v=zKjKi50YBpI
αν δεν ειναι η αντλια εξαγωγης βουλωμενη κοιτα και το σωληνακι το πρεσοστατη
anagnostou1
11-07-14, 13:03
αν δεν ειναι η αντλια εξαγωγης βουλωμενη κοιτα και το σωληνακι το πρεσοστατη
Επειδη ειμαι λιγο ανιδεος ποιο ειναι αυτο τοσωληνακι?
http://www.ebay.de/itm/Bosch-Siemens-Constructa-Neff-Waschmaschine-Druckschalter-Druckwaechter-/180977311286 αυτος ειναι ο πρεσοστατης στην ακρη του συνδεεται ενα σωληνακι την αντλια την κοιταξες???
anagnostou1
11-07-14, 23:48
καθαρισα το φιλτρο και οτι αλλο ειχε μεσα η εσοχη αλλα την αντλια δεν την εβγαλα να τη δω. και το πλυντηριο συνεχιζει να μην δουλευει
Δοκίμασε χωρίς να είναι σε λειτουργία και με ανοιγμένο το φίλτρο με κάτι να δείς αν περιστρέφεται εύκολα η φτερωτή της αντλίας που είναι στο βάθος , μήπως κάτι την εμποδίζει
anagnostou1
12-07-14, 10:35
Τελικα θα πρεπει να παω στην Αθηνα να ελεγξω εγω το πλυντηριο γιατι η γυναικα μου δεν τα καταφερνει. Παντως ολοι συγλινετε στο οτι φταιει η αντλια?
anagnostou1
14-07-14, 18:42
Σε καποιο αλλο θεμα με παρομοιο προβλημα διαβασα οτι ειχε προβλημα το μπλοκο της πορτας. Πως ελεγχω αν δυσλειτουργει το μπλοκο?
Από τη στιγμή που αναβοσβήνει κάποια λυχνία alarm θα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο του κατασκευαστή ,αν φταίει η πόρτα θα σου λέει στις βλάβες αν πρέπει να αναβοσβήνει αυτό που αναφέρεις ή κάποιο άλλο
anagnostou1
17-07-14, 23:26
Τελικα το προβλημα δεν ηταν η αντλια αλλα ο βουλωμενος απο ενα ειδος λασπης σωληνας αποχετευσης. Ηταν βουλωμενος απο την αντλια ως την αλλη ακρη του. Επιστρατευσα το πιεστικο για να τον καθαρισω τοσο πηχτη ηταν η λασπη. Η ικανοποιηση που ενιωσα οταν το εφτιαξα και λειτουργησε ξανα,ηταν μεγαλη. ΤΟ ωραιο ομως της υποθεσης : πηρα περιχαρης την συζυγο μου στο τηλ. για να της πω οτι το εφτιαξα και οτι λερωσα λιγο το σαλονι και τι μπαλκονι και αντι για ευχαριστω και μπραβο μου εβαλε τις φωνες που λερωσα, Γυναικεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
anagnostou1
17-07-14, 23:28
Σας ευχαριστω ολους που με βοηθησατε!!!!
Να έχεις το νου σου συνήθως γίνονται τέτοια βουλώματα από συνδυασμό μη λειωμένου απορρυπαντικού λόγο χαμηλής θερμοκρασίας αλλά πάντα στη σωλήνα υπάρχει ή κομμάτι από άλατα που ξεκόλλησαν ή κάποιο μικρό ξένο σώμα ή ψιλοτσακισμένο σωλήνα εξαγωγής , αφού τέλος καλό όλα καλά
Κυριακίδης
17-07-14, 23:48
πηρα περιχαρης την συζυγο μου στο τηλ. για να της πω οτι το εφτιαξα και οτι λερωσα λιγο το σαλονι και τι μπαλκονι και αντι για ευχαριστω και μπραβο μου εβαλε τις φωνες που λερωσα, Γυναικεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
τις άτιμες .. αυτή επίτηδες έβαλε αντί για απορρυπαντικό λάσπες ... για να της πάρεις άλλο πλυντήριο (γιαυτό θύμωσε που το έφτιαξες !)
Γιατί τόση πολύ λάσπη? από πού? έβαλε ρούχα που είχαν λάσπες? ή έχει πάρει κανένα μάπα απορρυπαντικό ... ή η αντλία δεν έσπρωχνε καλά (από μισοβουλωμένο φίλτρο κτλ)