Επιστροφή στο Forum : Κεντρικό κλείδωμα αυτοκινήτου Honda HRV (2000 year)
Καλησπέρα παιδιά,
Εχω ένα τέτοιο αμάξι και έχει χαλάσει το κεντρικό σύστημα κλείδωματος.
Δηλαδή ούτε με το ασύρματο σύστημα κλειδώνει η ξεκλειδώνει, αλλά και με το κλειδί αμα ξεκλειδώσω την πόρτα του οδηγού οι άλλες πόρτες δέν ξεκλειδώνουν.
Τί μπορεί να φταίει?
Είπα να το κοιτάξω μονος για αρχή και βλέπουμε.
Ψάχνω μα δεν βρήσκω κάποιο manual να δείχνει την συνδεσμολογία, έτσι αποφάσισα να ρωτήσω την εμπηρεία σας.
Σας ευχαριστώ.
Ξεκινα εντοπιζοντας την πλακετα και δες αν παει ταση 12v ,αν εχει καει η ασφαλεια που την τροφοδοτεί.Δες αν η λειτουργια των ηλεκτρομαγνητικών είναι σε συνεργασια με τον συναγερμο αν εχεις.
Δες και εδώ:
http://www.hondasuv.com/members/showthread.php?t=66196
Λοιπον,
εχω ηδη βρει την ασφαλεια (20Α) της πλακετας για τις πορτες. και ειναι ΟΚ.
εχω βρει ενα πραγμα σε κουτακι το οποιο μου φαινετε ειναι για τις πορτες. Πανω του γραφει:
WG1G331A
110CB2A
Αλλα δεν ξερω αν ειναι οντως αυτο. Θα πρεπει να το βγαλω απο εκει μεσα που ειναι νομιζω. Ειναι πανω απο τις ασφαλειες κατω απο το τιμονι του αυτοκινητου.
Α και παρεπιπτωντος. Ενω ειναι σταματημενο η εν κινησει το αμαξι ακουγετε απο εκεινο το σημειο ενας ηχος λες και ανοιγοκλεινει ενα relay. Σε τυχαιο χρονο. Και νομιζω ειναι απο εκεινο το πλακετακι. Γτ οταν εβγαλα την φισα που παει πανω του τα σταματησε ολα αυτα, δεν επηρεαστικε κατι αλλο στο αμαξι και οι πορτες συνεχισαν να μην ξεκληδωνουν μαζι. Ετσι κατεληξα οτι ειναι αυτο το πλακετακι. Πρεπει να βγει απο εκει περα να δουμε τι συμβαινει.
Λοιπον εβγαλα το πλακετακι και το εχω στα χερια μου,
μεσα εχει ενα realy το οποιο λεγετε:
TB2-160
απο οτι ειδα ειναι λιγο ιδιαιτερο, ειναι για μοτερ.
Επειδή έχω ενα civic αυτο που λες νομιζω οτι ειναι για τα παράθυρα για τις κλειδαριές ειναι στη πορτα του οδηγού. Τουλάχιστον στο δικό μου.τσεκαρε αν δουλεύουν τα παράθυρα βγάζοντας τη πλακέτα. Όπως επίσης η κλειδαριά του οδηγού εχει ενα διακόπτη που όταν γυρίσει το κλειδί τον ενεργοποιεί και κλείνουν και ανοίγουν ολες η άλλες κλειδαριές. (αν ανοίξεις απο τον συνοδηγό δεν ανοίγουν ολες παρα μόνο αυτη ενω στον οδηγό όλες)
Πρόσφατα μια παρόμοια βλαβη είχε του πατερα μου το σεατ και είχε κόψει το καλώδιο που περνά μεσα στο σπιράλ δίπλα στο μεντεσε του πορπαγκαζ
Θα πρεπει να δω και εγω τα καλωδια να δω τι γινετε.
Εκτος απο αυτο το προβλημα ειχα προβλημα και με το ηχειο στη πορτα του οδηγου.
Χτες ανοιγοντας την πορτα βρηκα οτι ηταν κομμενο!!!! αρα πρεπει να αλλαχτει.
Ισως να ειναι τπτ κοινο και τα μαμισε ολα.
Παρατηρηση: ενω τα ειχα ολα πανω πριν ξεκινησω να τα λυνω απλα βγαζοντας το πλακετακι απο τη θεση του, αλλα συνεχιζοντας να το εχω συνδεδεμενο, πατουσα το κουμπι στη χειριστιριο και ακουγοταν ενα πολυ αδυναμο κλικ μεσα στο realy, πατωντας το αλλο κουμπι του κλειδωματος, δεν ακουγοταν τιποτα.
Καλησπερα παιδια,
Ασχοληθηκα ξανα με τις πορτες του αυτοκινητου μου και ανακαλυψα οτι 99% φταινε οι ανλιες που κλειδωνουν και ξεκλειδωνουν οι πορτες.
Γινετε να χαλασαν και οι 4 ταυτοχρονα ομως?
Πως μπορω να τις ελεγξω? αμα δωσω εξωτερικα 12V μπορω να τις ελεγξω?
που μπορω να βρω να αγορασω? πως να τις ψαξω? εψαξα λιγο στο ιντερνετ αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αυτα που βρηκα.
Εχει ξανατυχει σε καποιον απο εσας?