Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Οθόνη Acer aspire 8930g δείχνει πολύ σκοτεινά
Καλησπέρα σε όλα τα μελη
Εχω το παραπάνω laptop... Το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι με την οθόνη
που δείχνει πολύ σκοτεινά... Στην αρχή υπέθεσα ότι ειναι Inverter και τον άλλαξα
αλλά το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε.... Φταίει το backlight; Μηπως καλωδιοταινία;;
Οποιος έχει κάποια ιδέα ας μου πεί... Ευχαριστώ προκαταβολικά...
Καλησπέρα σε όλα τα μελη
Εχω το παραπάνω laptop... Το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι με την οθόνη
που δείχνει πολύ σκοτεινά... Στην αρχή υπέθεσα ότι ειναι Inverter και τον άλλαξα
αλλά το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε.... Φταίει το backlight; Μηπως καλωδιοταινία;;
Οποιος έχει κάποια ιδέα ας μου πεί... Ευχαριστώ προκαταβολικά...
Στο πανω μερος οπου ειναι τα νουμερα εχει δυο πληκτρα που ειναι για την ενταση της φωτεινοτητας...πατησε τα πατωντας συνδιαστηκα το πληκτρo Fn.
πες μας αν το εχεις κανει αυτο..
Δεν κάνει τίποτα... εξάλλου είναι σκοτεινή με το που ξεκινάει το laptop
xrhstos1978
30-06-14, 23:44
καλωδιοταινία
καλωδιοταινία
Δηλαδη δεν παίζει να τα χει παιξει πίσω το backligt ε;
Στην αρχή υπέθεσα ότι ειναι Inverter και τον άλλαξα
αλλά το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε
Δηλαδή, που άλλαξες Inverter, έπαιξε και μετά από λίγο σταμάτησε;
Δηλαδή, που άλλαξες Inverter, έπαιξε και μετά από λίγο σταμάτησε;
Ναι... έπαιξε για κανα δύο μέρες και μετα πάλι τα ίδια.. τωρα δεν άναβει καθόλου...
Και κάτι άλλο που είδα μόλις πατάω Fn+f6 ανάβει για δείχνει λίγο σκοτείνα πάντα και μετα δεν δείχνει τίποτα...
Πιθανών ξανακάηκε ο inverter. Πρέπει να ελέγξεις στον inverter στον connector του καλωδίου- καλωδιοταινίας από το board τι volt έχεις στο κάθε pin.
Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να κάηκε η λάμπα.
Πιθανών ξανακάηκε ο inverter. Πρέπει να ελέγξεις στον inverter στον connector του καλωδίου- καλωδιοταινίας από το board τι volt έχεις στο κάθε pin.
Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να κάηκε η λάμπα.
Βαζοντας ξανα τον προηγούμενο μισοκαμμενο inverter που είχε πριν η οθόνη μετά από 2 διαδοχικά Fn+F6 αναψε κανονικα, όπως και τσιρτσιριζε ο παλιος inverter... O νέος δεν κάνει κανένα θορυβο ουτε δείχνει κάτι
Επίσης εκανα ένα τεστ με μία αλλη λειτουργική οθόνη. Επειδή ο συγκεκριμένος inverter έχει δυο διπολα για να τροφοδοτεί την 18,4" οθόνη ενώ η οθόνη που είχα έχει μόνο 1 βυσμα για να κουμπώσει δοκίμασα ξεχωριστά σε κάθε υποδοχή... στην πρώτη δεν μου "άσπρισε" η οθόνη ενώ στην δεύτερη άσπρισε για 1 δευτερόλεπτο και μετά μαυρο...
Εγω συμπαιρένω ότι είναι ο inverter... Αυτό με την μέτρηση ποσο εύκολο είναι να το κάνω;