PDA

Επιστροφή στο Forum : [Σκληρός Δίσκος] WD3200AAKS Δεν τον βλέπει το BIOS

mitsus78
19-06-14, 22:58
Καλησπέρα,
μόλις μου έφερε ο αδερφός της γυναίκας μου τον παραπάνω δίσκο. Δεν το βλέπει το BIOS και ακούγεται "tak-tak" της βελόνας που τερματίζει, το οποίο μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταματάει και σταματάει και ο δίσκος να γυρίζει. Υπάρχει περίπτωση, αν βρώ την ίδια πλακέτα να "στρώσει"?
Ή έστω μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να μετρήσω στην υπάρχουσα πλακέτα μήπως και το αντικαταστήσω?

Το θέμα με καίει γιατί έχει μέσα ότι φωτογραφίες βγάλανε τα πεθερικά μου τον μικρό και άλλες παλιότερες δικές τους και της γυναίκας μου( όπως καταλλαβένετε δεν υπάρχει backup από τίποτα από αυτά)
Τα χαρακτηριστικά του δίσκου είναι :
Product of Thailand
Drive Parameters: LBA 625142448
WWN:50014EE100B55040
MDL : WD3200AAKS-00YGA0
DATE : 26 JAN 2008
DCM : DHRNNT2CBN

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

nestoras
19-06-14, 23:58
Καλησπέρα,
μόλις μου έφερε ο αδερφός της γυναίκας μου τον παραπάνω δίσκο. Δεν το βλέπει το BIOS και ακούγεται "tak-tak" της βελόνας που τερματίζει, το οποίο μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταματάει και σταματάει και ο δίσκος να γυρίζει. Υπάρχει περίπτωση, αν βρώ την ίδια πλακέτα να "στρώσει"?
Ή έστω μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να μετρήσω στην υπάρχουσα πλακέτα μήπως και το αντικαταστήσω?

Το θέμα με καίει γιατί έχει μέσα ότι φωτογραφίες βγάλανε τα πεθερικά μου τον μικρό και άλλες παλιότερες δικές τους και της γυναίκας μου( όπως καταλλαβένετε δεν υπάρχει backup από τίποτα από αυτά)
Τα χαρακτηριστικά του δίσκου είναι :
Product of Thailand
Drive Parameters: LBA 625142448
WWN:50014EE100B55040
MDL : WD3200AAKS-00YGA0
DATE : 26 JAN 2008
DCM : DHRNNT2CBN

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ζήτα μία προσφορά από εταιρεία ανάκτησης καλύτερα. Από τη στιγμή που τα δεδομένα σου είναι φωτογραφίες (αρχεία δηλαδή που με κανένα τρόπο δε μπορείς να ξαναβρείς) μην το ριψοκινδυνεύεις με πειράματα. Βγάλε το δίσκο από τα ρεύματα και μην τον κουράζεις άλλο. Αφού ζητήσεις προσφορά τότε θα πρέπει να ζυγίσεις τα πράγματα αν σε συμφέρει να κάνεις ανάκτηση ή όχι...

AKHS
20-06-14, 01:01
Μπορείς να βρείς έναν ίδιο που να δουλεύει και να αντικαταστήσεις την πλακέτα αν είσαι τυχερός οκ αλλιώς πας στην πιο πάνω λύση

mitsus78
20-06-14, 01:18
Από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ποια πρέπει να είναι να ελέγξωνα είναι ίδια?

mtzag
20-06-14, 03:26
Εχω και εγω ενα τετοιο δισκο αλλα δεν εχει δεδομενα που θελω μεσα.
Αυτο το συμπτωμα μοιαζει οτι η κεφαλη εχει χασει τη θεση της η εχει καταστραφει και προσπαθει ανεπιτυχως να διαβασει δεδομενα.
Αν η κεφαλη εχει ξυσει και τα platters τοτε εχεις χασει μεγαλο μερος των δεδομενων.
Υπαρχει περιπτωση βεβαια να μπορει να βρει την θεση της λογω προβληματος στην πλακετα οπου εκει βαζοντας μια αλλη ιδια πλακετα
στην οποια εχεις κανεις μεταμοσχευση το bios της παλιας πλακετας θα λυθει το προβλημα.

gethag
20-06-14, 13:52
Διάβασε αυτό το θέμα να πάρεις μια ιδέα http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=51488.

mtzag
22-06-14, 12:04
Ανοιξα το δικο μου δισκο που ειχε τα ιδια συμπτωματα και μεσα βρηκα ασπρη σκονη αρκετη ποσοστητα και δεν ξερω καν πως μπηκε μεσα αυτη η σκονη
γιατι ο δισκος ειναι αεροστεγως κλεισμενος.
Προφανως λογω της σκονης δεν μπορουνε να διαβαστουνε τα platters και κανει αυτα τα κλικ η κεφαλη.

Συμβουλη μην τον ξαναβαλεις σε λειτουργια γιατι οσο δουλευει γινετε μεγαλυτερη ζημια.
Αν θες τα δεδομενα πρεπει να παει ο δισκος σε ειδικευνο εργαστηριο ανακτησης.