PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Λευκή οθόνη σε HP Compaq Presario CQ57-451ev

Hary Dee
12-06-14, 08:29
Καλημέρα! Άλλο ένα πρόβλημα με λευκή οθόνη. Το μοντέλο είναι HP Compaq Presario CQ57-451ev και ελπίζω το σχηματικό να είναι αυτό (https://www.dropbox.com/s/8r6dbop98ceoexr/Compaq%20Presario%20CQ57%20%26%20CQ43%20%28ad6a1_F oxconn_Chicago_rev_mv_sch_hp_compaq%29.pdf). Με εξωτερική οθόνη παίζει μια χαρά.

Επισυνάπτω pdf με τάσεις που έχω πάρει σε KBC και LVDS (όσες έχω πάρει...).
Νομίζω ότι οι τάσεις του LVDS στα pin 29 & 30 είναι ύποπτες (19,4V) και όποτε άγγιζα τα pin "κανονικά" αντί να δω την τάση από την πάνω πλευρά του κοννέκτορα, γινόταν μεγάλος σπινθήρας!

Όποιος μπορει ας πει μια γνώμη.
Ευχαριστώ.

toni31
12-06-14, 15:44
Βγάλε το LCD, από πίσω έχει το πλακετάκι, κάπου κοντά στον κονεκτορα, έχει ασφάλεια/ες (F) δες τες για συνέχεια.

qazwsx
12-06-14, 18:10
Φιλε Χαραλαμπε κοιταξε για την καλοδιοταινια που ερχεται απο την οθονη και παει στην μητρικη...
εχεις κοιταξει την φυσσα που κουμπωνει στην μητρικη αν ειναι καλα κουμπωμενη?

toni31
12-06-14, 21:19
Βγάλε το LCD, από πίσω έχει το πλακετάκι, κάπου κοντά στον κονεκτορα, έχει ασφάλεια/ες (F) δες τες για συνέχεια.

Τώρα είδα τις μετρήσεις σου, είναι άκυρο αυτό που σου είπα πριν.

Δες για το 1,2 για το enable signal από εκεί που έρχεται.

ΥΓ. Τις μετρήσεις τις κάνεις με το Lcd εντός ή εκτός κυκλώματος?

Hary Dee
13-06-14, 10:48
Φιλε Χαραλαμπε κοιταξε για την καλοδιοταινια που ερχεται απο την οθονη και παει στην μητρικη...
εχεις κοιταξει την φυσσα που κουμπωνει στην μητρικη αν ειναι καλα κουμπωμενη?Σοφιανέ έδειχνε καλά κουμπωμένη.

Δες για το 1,2 για το enable signal από εκεί που έρχεται.

ΥΓ. Τις μετρήσεις τις κάνεις με το Lcd εντός ή εκτός κυκλώματος?Χωρίς την LCD. Αλλάζει κάτι σε αυτό που μου έγραψες; Επιπλέον, οι τάσεις στα 29-30 σου φάνηκαν σωστά;

toni31
13-06-14, 13:39
29,30 είναι καλά, ο σπινθήρας δεν ξέρω πως δημιουργείτε!
Δες λίγο το 1,2 με το LCD κουμπωμένο αν έχει κάποια αλλαγή

Hary Dee
13-06-14, 14:51
Αντώνη με LCD και σβηστό laptop είναι 0. Με αναμμένο αρχικά είναι κάπου 1.8V και μετά πάει προς τα κάτω, γύρω στα 1.2-1.4. Νομίζω ότι στην αρχή τρεμοπαίζει και λίγο η ένταση του λευκού στην οθόνη.
Δεν έχω πάνω πληκτρολόγια κλπ κλπ. Σκέτη οθόνη. Δοκίμασα και εξωτερική αλλά υπ' αυτές τις συνθήκες δεν λειτουργεί.

ΥΓ: Οι 2 ασφάλειες στο πάνελ είναι οκ.

Hary Dee
17-06-14, 01:03
Ήμουν έτοιμος να το δώσω πίσω λόγω ελλείψεως χρόνου αλλά τελικά έριξα μια ματιά ακόμη.
Βλέπω τι παίζει με τα 1,2 που μου είπες Αντώνη και παρατηρώ κάτι περίεργες τιμές αντιστάσεων.
Σίγουρα εντός κυκλώματος η μέτρηση της αντίστασης δεν μπορεί να είναι πολύ σωστή, αλλά νομίζω ότι μόνο λιγότερη αντίσταση μπορώ να δω εξ'αιτίας του κυκλώματος και όχι περισσότερη (ή τα έχω μπερδέψει; ). Εδώ όμως αντί για 4kΩ που θα έπρεπε να βλέπω στις αντιστάσεις του σχήματος, βλέπω άλλα αντι άλλων!
Πείτε μία γνώμη!
Τα έχουν παίξει οι αντιστάσεις ή παίζει κάτι άλλο;
Είναι σωστό το 4kΩ που λέω ότι περιμένω να δω;

Σημείωση: Οι τιμές στο σχήμα είναι kΩ
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37922&stc=1

mtzag
17-06-14, 04:15
Να εχεις υποψιν σου οτι οταν μετρας πανω στο κυκλωμα η μετρηση της αντιστασης επηρεαζετε απο αλλα εξαρτηματα και το ιδιο το κυκλωμα.
Μερικα εξαρτηματα (ημιαγωγους) μπορεις να να παρακαμψεις αν το οργανο σου δινει λιγα mV (πχ μεχρι 100mV) για να μετρησει την αντισταση
αλλα αυτο παλι δεν μπορει να παρακαμψει τα αναλογικα εξαρτηματα και το κυκλωμα.
Οι αντιστασεις πολυ δυσκολα χαλανε και αν χαλασουνε συνηθως ειναι καρβουνιασμενες απο το πολυ ρευμα ποιο πιθανον ειναι να βρεις αντισταση με ψυχρη κολληση παρα καμμενη. Μονη σιγουρη λυση ειναι αποκολληση για σωστο μετρημα.

toni31
17-06-14, 10:10
Έκανες μέτρηση να δεις αν τα 3.3 είναι εκεί που λέει?
Είδες αν το σήμα έρχεται στην πύλη του QB3A για να το κάνει enable?

Αν έχεις τα 3.3 και το enable στην πύλη του QB3A, προχώρα όπως λέει το σχέδιο, για να δεις γιατί δεν έχεις τελικά την έξοδο (δηλ. το LCDVCC).

eniac22
17-06-14, 19:18
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι η κάρτα γραφικών ανεξάρτητα εάν δείχνει σε εξωτερική οθόνη

Hary Dee
17-06-14, 21:12
Μερικα εξαρτηματα (ημιαγωγους) μπορεις να να παρακαμψεις αν το οργανο σου δινει λιγα mV (πχ μεχρι 100mV) για να μετρησει την αντισταση
αλλα αυτο παλι δεν μπορει να παρακαμψει τα αναλογικα εξαρτηματα και το κυκλωμα.Αυτό δεν το πολυέπιασα, αλλά το ότι γενικά δεν είναι σίγουρες οι μετρήσεις πάνω σε πλακέτα το ξέρω (και το έγραψα και πιο πριν).

Έκανες μέτρηση να δεις αν τα 3.3 είναι εκεί που λέει?
Είδες αν το σήμα έρχεται στην πύλη του QB3A για να το κάνει enable?

Αν έχεις τα 3.3 και το enable στην πύλη του QB3A, προχώρα όπως λέει το σχέδιο, για να δεις γιατί δεν έχεις τελικά την έξοδο (δηλ. το LCDVCC).Αντώνη τα 3.3V τα είχα ελέγξει, αλλά μέχρι εκεί.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι η κάρτα γραφικών ανεξάρτητα εάν δείχνει σε εξωτερική οθόνηΦώτη συμφωνώ αλλά αυτό μπορείς να το δεις μόνο με reballing :(

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τη βοήθειά σας. Το θέμα όμως κλείνει καθώς πρέπει να το δώσω πίσω το εργαλείο λόγω ελλείψεως χρόνου.
Ευχαριστώ και πάλι!

mtzag
17-06-14, 23:48
Απλα οταν το οργανο για να μετρησει την αντισταση δινει ταση εως 100mV αυτη η μικρη ταση δεν ειναι σε θεση να ενεργοποιησει
ημιαγωγους και ετσι κατα καποιο τροπο δεν επηρεαζουνε την μετρηση τα εξαρτηματα ημιαγωγων.

Hary Dee
22-06-14, 03:08
Για λόγους feedback να καταθέσω ότι από την ώρα που το έδεσα για να το διώξω ανεπισκεύαστο, παίζει κανονικά!
Έπιασα τη γρουσουζιά μου στον ύπνο! Χε χε...

JOUN
22-06-14, 20:24
Εγώ πάντως Χαράλαμπε λέω ότι κάτι έκανες λάθος στο δέσιμο τις άλλες φορές και τώρα το εδεσες σωστά.

Hary Dee
23-06-14, 13:18
Εγώ πάντως Χαράλαμπε λέω ότι κάτι έκανες λάθος στο δέσιμο τις άλλες φορές και τώρα το εδεσες σωστά.Τι να σε πω, δεν ξέρω. Απλά το LVDS κούμπωνα. Ο καιρός θα δείξει πόσο καλή ... "επισκευή" έκανα!