PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] toshiba νέα μπαταρία δεν φορτίζει...

daharis5260
11-06-14, 09:24
Καλημέρα σε όλο το φόρουμ....πριν λίγες ημέρες αγόρασα την γνήσια μπαταρία για το satellite m305d με ελαφρά πιο μεγάλη χωρητικότητα και δεν φορτίζει....

αναβοσβήνει το λαμπούδι της φόρτισης στο ''σασί'' αλλά δεν....ενδέχεται να παίζει ρόλο ο φορτιστής και να χρειάζεται να χρησιμοποιήσω έναν πιο ''μεγάλο'' σε απόδοση ισχύος??

ευχαριστώ

leosedf
11-06-14, 11:25
Κάποιο άλλο είναι το πρόβλημα.

Liaskas774
11-06-14, 11:37
Καλημέρα,

Για πιο λόγο χρειάστηκε να αλλάξεις μπαταρία; Για πρώτο βήμα πάνε στην διαχείριση συσκευών και με δεξί κλικ επέλεξε ανίχνευση για αλλαγές υλικού.Αν δεν κάνει τίποτα δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την μπαταρία και να την ενεργοποιήσεις ξανά και πιο συγκεκριμένα το acpi, από τον πίνακα ελέγχου πάλι.Δεν αποκλείεται να είναι και ελαττωματική και η μπαταρία.

daharis5260
11-06-14, 13:04
δεν κρατούσε η άλλη γι'αυτό και μόνο την άλλαξα...δεν τα έφτησε τελείως δηλαδή....

leosedf
11-06-14, 13:16
Είσαι σίγουρος ότι είναι γνήσια? Από που την αγόρασες?

xsterg
11-06-14, 14:51
πριν κανεις οτιδηποτε με τον πωλητη ηρθες σε επαφη? αν κανεις καποια ενεργεια μπορει να σου ακυρωθει η εγγυηση...

daharis5260
11-06-14, 18:21
για την μπαταρία δεν γνωρίζω προέλευση...γιατί ο υπολογιστής ανήκει σε φίλο μου...ο οποίος μου είπε ότι την παρήγγειλε γνήσια...θα μάθω σε λίγο και θα ενημερώσω....όμως από την ώρα που γράφει ένα σωρό ''σκατουλάκια'' και trademark toshiba δεν σημαίνει και αυτομάτος ότι θα είναι και γνήσια?

xsterg
11-06-14, 21:33
αρα ειμαστε στο μηδεν. καποιος αγορασε μια μπαταρια και του ειπαν (μαλλον ψευδως) οτι ειναι γνησια και καλη (αλλο ψεμα).
το "την αγορασε ο φιλος", "μου ειπαν οτι ειναι γνησια", "δουλευει εγγυημενα", τα ακουω καθε μερα. η λυση ειναι μια. παρηγγειλε εσυ μια νεα γνησια μπαταρια και χρεωσε τον φιλο. το αν ειναι ακριβη, αν αργησει να ερθει κλπ ειναι δευτερευοντα. οπως επισης και το τι θα κανει την παλια μπαταρια παλι ειναι δικο του θεμα.
επιμενω, με τον πωλητη της νεας μπαταριας γιατι δεν ηρθε σε επαφη? μην εχει περασει κανας χρονος? δεν εχει τα στοιχεια του?

mtzag
12-06-14, 00:39
Παρεπιτοντως εχει χαλασει και του δικου μου laptop η μπαταρια (δεν κραταει) υπαρχει τροπος να την ανοιξω με το λιγοτερο δυνατο σπασιμο
για να αλλαξω μεσα τα στοιχεια της με γνησια ποιοτικα (εχω ηλεκτροποντα) ?
Μια αλλη που ειχα δοκιμασει να ανοιξω παλαιοτερα την εκανα κομματια για να καταφερω να την ανοιξω και απο θυμαμε δεν ειχε καποιο εμφανες σημειο να ανοιγει.

daharis5260
12-06-14, 14:02
Ευχαριστώ όλους που απάντησαν.....έχουμε νέα στοιχεία σχετικά με το πρόβλημα....μιλούσα σήμερα το πρωί με τον φίλο....και τελικά έχουμε.....το πρόβλημα της ''μη αναγνωρίσεως'' της μπαταρίας προέκυψε από αυτή που είδη είχε....και γι'αυτό παρήγγειλε άλλη από Ταιβάν ....γνήσια ή μη...δεν παίζει μάλλον ρόλο γιατί τελικά πρέπει να έχει πρόβλημα κάποιο σημείο της μητρικής τελικά...οπότε ακούω προτάσεις.....

Ευχαριστώ

xsterg
12-06-14, 17:58
αρα ειχε προβλημα και με την παλια μπαταρια. υποθετω οτι απο εδω και περα αλλαγη η επισκευη μητρικης δεν αξιζει. η το δουλευει ως εχει χωρις την μπαταρια η αλλαζει λαπτοπ αν ειναι προβλημα υλικου. μημπως να δοκιμαζες και με εναν δευτερο σκληρο δισκο να περασεις τα windows και να δεις αν εχει προβλημα? το λεω μην τυχον και εχει προβλημα με το λογισμικο.

xsterg
12-06-14, 18:00
Παρεπιτοντως εχει χαλασει και του δικου μου laptop η μπαταρια (δεν κραταει) υπαρχει τροπος να την ανοιξω με το λιγοτερο δυνατο σπασιμο
για να αλλαξω μεσα τα στοιχεια της με γνησια ποιοτικα (εχω ηλεκτροποντα) ?
Μια αλλη που ειχα δοκιμασει να ανοιξω παλαιοτερα την εκανα κομματια για να καταφερω να την ανοιξω και απο θυμαμε δεν ειχε καποιο εμφανες σημειο να ανοιγει.

θα σου ελεγα να παρεις μια νεα μπαταρια. το να την ανοιξεις και να αλλαξεις τα στοιχεια μονο ειναι λιγο παρακινδυνευμενο.

mtzag
13-06-14, 13:11
Το θεμα οτι αμα παρω νεα μπαταρια δεν θα εχει καλα στοιχεια μεσα ενω αν βαλω δικα μου θα βαλω 1ης ποιοτητας γνησια panasonic

leosedf
13-06-14, 14:37
Και τον μικροελεγκτή μέσα στην μπαταρία ποιος θα του πει ότι έβαλες καινούρια στοιχεία? (αν δεν ψοφήσει με την αποσύνδεση από τα στοιχεία που θα του κάνεις).

filam
13-06-14, 14:54
Μπαταρία από ότι βλέπω μπορείς να βρείς και εδώ (http://www.snif.gr/showproduct/4000253/whitenergy-mpataria-gia-toshiba-satellite-m305-u40). Μάλλον αυτή παίρνει! Όχι οτι αποκλείεται να έχει πρόβλημα το κύκλωμα της μητρικής αλλά εγώ θα επιβεβαίωνα και ότι ο φίλος σου σου έδωσε σωστό τροφοδοτικό για το μηχάνημα. Μήπως του είχε χαλάσει και του ΄δωσανε κανένα με λιγότερα Watt πχ.; επιβεβαίωσε ότι είναι ο μαμα μετασχηματιστής.

daharis5260
13-06-14, 18:37
το τροφοδοτικό είναι ''μαμά''....άρα τι να κοιτάξουμε πρώτα?έβαλα και ένα πιο μεγάλο σε ισχύ..συμβατό...αλλα τα ίδια.... έχει και vista το καημένο...

axel12p
29-06-14, 02:32
Δοκιμάστε να περάσετε το τελευταίο bios ή κάντε μια προσπάθεια να αφαιρέσετε φορτιστή και μπαταρία, να πατήσετε το power για μισό λεπτό και να ξαναβάλετε την μπαταρία μετά για να το ανοίξετε.

leosedf
29-06-14, 12:06
Και μετά ως δια μαγείας θα αποκτήσει χωρητικότητα η μπαταρία.

mathios
30-06-14, 20:53
Και τον μικροελεγκτή μέσα στην μπαταρία ποιος θα του πει ότι έβαλες καινούρια στοιχεία? (αν δεν ψοφήσει με την αποσύνδεση από τα στοιχεία που θα του κάνεις).

Κωσταντινε αυτο μπορεις να το αναλυσεις λιγο? Διοτι μου εκατσε η δυνατοτητα να εχω προσβαση σε ηλεκτροποντα και σκεφτομουν να μαζεψω οτι χαλασμενες μπαταριες απο τα λαπτοπ που υπαρχουν στον κυκλο μου και να κατσω να τις φτιαξω. Δεν ειναι εφικτο με το να αλλαξω απλα τα στοιχεια?

leosedf
30-06-14, 21:17
Ο μικροελεγκτής μέσα με τη μνήμη κρατάει ώρες λειτουργίας και ζωή μπαταρίας μαζί με άλλα στοιχεία, καλιμπράρισμα κλπ κλπ.
Σκέψου το σαν κανάτα που αδειάζει δεδομένα, όταν δει ότι τελείωσε πάει. Ιδίως αν τον αφαιρέσεις για να κολλήσεις τα χάνεις όλα.
Γι αυτό και οι περισσότερες ανακατασκευασμένες δεν παίζουν.
Αν θέλεις να τα ξανά προγραμματίσεις μόνο τα λογισμικά κοστίζουν 200-300 ευρώ και για τους προγραμματιστές δεν θέλω να το συζητήσω.
Πρέπει επίσης να βρεις όλα τα αρχεία για τους ελεγκτές της κάθε μπαταρίας.

500 στοιχεία να αλλάξεις αν δεν προγραμματιστεί η μπαταρία θα είναι άχρηστη.

mathios
30-06-14, 22:14
Ο μικροελεγκτής μέσα με τη μνήμη κρατάει ώρες λειτουργίας και ζωή μπαταρίας μαζί με άλλα στοιχεία, καλιμπράρισμα κλπ κλπ.
Σκέψου το σαν κανάτα που αδειάζει δεδομένα, όταν δει ότι τελείωσε πάει. Ιδίως αν τον αφαιρέσεις για να κολλήσεις τα χάνεις όλα.
Γι αυτό και οι περισσότερες ανακατασκευασμένες δεν παίζουν.
Αν θέλεις να τα ξανά προγραμματίσεις μόνο τα λογισμικά κοστίζουν 200-300 ευρώ και για τους προγραμματιστές δεν θέλω να το συζητήσω.
Πρέπει επίσης να βρεις όλα τα αρχεία για τους ελεγκτές της κάθε μπαταρίας.

500 στοιχεία να αλλάξεις αν δεν προγραμματιστεί η μπαταρία θα είναι άχρηστη.

Αρα με την ηλεκτροποντα θα κολλησω μια σιδερενια θηλια και παω να κρεμαστω.....:001_tt2: Τοσες μπαταριες δεν παιζει να τις αντικαταστησω.

leosedf
30-06-14, 22:52
Όχι αλλά σιγά σιγά ανοίγοντας μπαταρίες και βλέποντας τι controller έχει μπορείς να βρεις σιγά σιγά να πάρεις και κάποιο πρόγραμμα http://sbworkshop.com/ να ένα φτηνό και παίζει και με παράλληλο i2c μετατροπέα. Με 80 ευρώ περίπου ξεκινάς.

mathios
30-06-14, 23:16
Με ενδιαφερει το θεμα. Μπορεις να με παραπεμψεις σε λινκ η καποιο τυφλοσουρτη η οτιδηποτε σχετικο ωστε να καταλαβω και να ξεκινησω εστω και σε θεωρητικο επιπεδο. Θα ηθελα καποια στιγμη να μπορω να το κανω μιας και 2 στους 3 που ξερω εχουν χαλασμενη μπαταρια και ψαχνουν καποια σχετικα φθηνη. Σιγουρα δεν βγαινει φθηνοτερα αλλα αν γινει καλα θα ειναι καλυτερη απο τις κινεζικες πιστευω.

Ευχαριστω εκ τον προταιρων.

leosedf
30-06-14, 23:26
Σου έδωσα πιο πανω.

http://smbus.org/specs/smbus20.pdf
https://media.blackhat.com/bh-us-11/Miller/BH_US_11_Miller_Battery_Firmware_Public_WP.pdf

gethag
01-07-14, 00:19
Χωρίς να το έχω δοκιμάσει:
http://www.electronics-lab.com/articles/Li_Ion_reconstruct/index.html (http://www.electronics-lab.com/articles/Li_Ion_reconstruct/index.html)

leosedf
01-07-14, 00:45
Ναι και πως ξέρει ο μπάρμπας ότι o controller του γνωρίζει για την ύπαρξη πιο μεγάλης χωρητικότητας από την παλιά?