PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Η οθόνη πότε ανάβει και πότε όχι. Toshiba Satellite C660D 10D.

Muttley Black
01-06-14, 15:28
Καλημέρα στην παρέα!

Στο Laptop μου με στοιχεία...

Λειτουργικό ⇛ #!CrunchBang 11 waldorf σε Toshiba satellite C660D 10D
Προδιαγραφές ⇛ AMD V140 │ 2GB │ ATI Mobility Radeon HD 4200 Series │ Realtec RTL8188C Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC│Realtec HD Audio │ 15.4" - 1366x768

...έχω το εξής πρόβλημα:

Όταν το πρωί τον ανοίγω, ενώ ακούγετε να δουλεύει κανονικά δεν ανάβει η οθόνη καθόλου. Και πρέπει τον κλείσω και θα τον ανοίξω πολλές φορές για να λειτουργήσει και να δουλέψει κανονικά. Όσο τον έχω ανοιχτό και κάνω δουλειά δεν θα κάνει τίποτα περίεργο. Ούτε διακοπές ούτε τίποτα. Ακόμα και με 5 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας. Αν όμως τον κλείσω και των ανοίξω μετά από μια ώρα έχω πάλι τα ίδια.

Αυτό μου το παρουσίασε μετά από δοκιμή του freebsd 10 αλλά Live cd. Δεν έκανα καμιά εγκατάσταση δηλαδή. (Αν και δε νομίζω να έχει σχέση)

Τι έχω κάνει ως τώρα:

1) memtest: δεν είχα κανένα error
2) Αντικατάσταση μνήμης Ram από άλλο Laptop: Κάνει πάλι τα ίδια
3) Το άνοιξα, το καθάρισα και έβαλα νέα πάστα σε CPU και GPU: Δεν άλλαξε κάτι
4) Έκανα νέα φρέσκια εγκατάσταση λειτουργικού #!CrunchBang 11 waldorf: Δεν άλλαξε κάτι

Έχετε ιδέα τι μπορεί να είναι;

Ευχαριστώ!

toni31
01-06-14, 16:05
Μπαταρία CMOS?

Muttley Black
01-06-14, 16:20
Μπαταρία CMOS?

Οχι, αυτό δεν το δοκίμασα. Να κάνω αντικατάσταση ή απλά να την βγάλω και να την ξαναβάλω;

g.general07
01-06-14, 16:28
Οχι, αυτό δεν το δοκίμασα. Να κάνω αντικατάσταση ή απλά να την βγάλω και να την ξαναβάλω; να μετρήσεις ποσα volt ,πρεπει να ειναι 3volt κανονικα

toni31
01-06-14, 16:49
Οχι, αυτό δεν το δοκίμασα. Να κάνω αντικατάσταση ή απλά να την βγάλω και να την ξαναβάλω;

να μετρήσεις ποσα volt ,πρεπει να ειναι 3volt κανονικα

Ότι μπορείς απο τα δύο, αλλά μην βάλεις την ίδια

Muttley Black
01-06-14, 17:04
Ότι μπορείς απο τα δύο, αλλά μην βάλεις την ίδια

Την μπαταρία την άλλαξα με καινούργια μέτρησα όμως και την παλιά και είχε 3,07v
Όπως και να έχει τώρα κάναμε και reset στο bios. To Λαπτοπ άνοιξε κανονικά αλλά δεν μπορώ να πω οτι φτιάχτηκε γιατί όταν είναι "ζεστό" και το κλείσω και το ανοίξω ξανά, δουλεύει κανονικά. Πρέπει να το αφήσω λίγο εκτός λειτουργίας και να δοκιμάσω λίγο αργότερα.

Οπότε επανέρχομαι....

Muttley Black
01-06-14, 21:47
Το πρόβλημα πρέπει να λύθηκε! Δεν μου το εχει ξανακανει! Ευχαριστω πολυ!

Muttley Black
03-06-14, 10:48
Καλημέρα!

Ενώ το πρόβλημα νόμιζα ότι εξαφανίστηκε, σήμερα έκανε τα ίδια. Η μάλλον σχεδόν τα ίδια. Τις δυο αυτές μέρες δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα με πολλά άνοιξε/κλείσε. Σήμερα το πρωί πατάω να τον ανοίξω και βλέπω για δευτερόλεπτα το Logo της Toshiba (όπως κάθε φορά) αλλά μετά μαύρη οθόνη. Αυτό το έκανε 4-5 φορές όπου στην έκτη άνοιξε κανονικά.

Οπότε θα ήθελα πάλι την βοήθεια σας αν μπορείτε.

Ευχαριστώ!

ioannislab
03-06-14, 14:03
Πιστευω οτι το θεμα σου ξεκιναει απο την καρτα γραφικων κ θελει reflow. Με εξωτερικη οθονη κανει τα ιδια? Οταν δεν δειχνει η οθονη μηπως δειχνει αχνα? Επηρεαζεται απο την γωνια του καπακιου?

Muttley Black
03-06-14, 14:09
Πιστευω οτι το θεμα σου ξεκιναει απο την καρτα γραφικων κ θελει reflow. Με εξωτερικη οθονη κανει τα ιδια? Οταν δεν δειχνει η οθονη μηπως δειχνει αχνα? Επηρεαζεται απο την γωνια του καπακιου?

Με εξωτερική οθόνη δεν άλλαξε τίποτα, δηλαδή πάλι τα ίδια κάνει (μαύρη οθόνη). Όταν δεν δείχνει η οθόνη δεν δείχνει καθόλου, ούτε καν αχνά. Και φακό που έριξα στην οθόνη δεν είδα τίποτα
.
Επισης από την γωνία του καπακιού δεν επηρεάζετε καθόλου. Από πέρα ως πέρα και να πάω το καπάκι δεν επηρεάζετε. Ούτε όταν δουλεύει κανονικά, ούτε όταν δεν δουλεύει καθόλου.

toni31
03-06-14, 17:27
Ξαναδοκίμασες να κάνεις reset το BIOS να δεις τι γίνεται?

Muttley Black
03-06-14, 19:32
Αν νομίζετε οτι πρέπει να ξανακάνω οκ. Αλλά πριν δυο μέρες έκανα. Λέτε ότι χρειάζεται ξανά;

Muttley Black
03-06-14, 21:20
Προχώρησα σε bios reset και έκανα και reflow με heatgun διαβάζοντας ένα άρθρο και βλέποντας 2-3 videos.

Αποτέλεσμα... όλα πάλι δουλεύουν κανονικά. Ο χρόνος θα δείξει! :001_rolleyes:

toni31
03-06-14, 23:55
.................................................. [-

Muttley Black
04-06-14, 00:47
.................................................. .[-

Αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκιά και την κατανοώ. Όμως ήμουν προσεκτικός και θέλησα να πάρω το ρίσκο

toni31
04-06-14, 06:45
Αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκιά και την κατανοώ. Όμως ήμουν προσεκτικός και θέλησα να πάρω το ρίσκο

Δεν ήταν δυσαρέσκεια, ήταν προσευχή, άλλα δεν την πήρε.[-<

Muttley Black
04-06-14, 10:49
Όταν λες δεν την πήρε... εννοείς;

Να πάθει ζημιά ο μ@λ.... που θέλει να κάνει και reflow ενώ δεν ξέρει που παν τα τέσσερά;

toni31
04-06-14, 15:22
Όχι ρε δικέ μου, πάτησα τις φατσούλες που κάνουν προσευχή και δεν τις έβγαλε στο μνμ, δεν ήταν δυσφορία.
Προσευχή, για να πάνε όλα καλά, αφού δουλεύει με αυτά που έκανες.... ίσως δεν το διατύπωσα σωστά ποιο πάνω και παρεξηγήθηκα.

Muttley Black
04-06-14, 15:40
Όχι ρε δικέ μου, πάτησα τις φατσούλες που κάνουν προσευχή και δεν τις έβγαλε στο μνμ, δεν ήταν δυσφορία.
Προσευχή, για να πάνε όλα καλά, αφού δουλεύει με αυτά που έκανες.... ίσως δεν το διατύπωσα σωστά ποιο πάνω και παρεξηγήθηκα.

Αααα ναι με μπέρδεψες λίγο! Αλλα και στην άλλη περίπτωση θα είχες ένα δίκιο (να μου τα έσουρνες δηλαδή). Σημασία έχει οτι ευτυχώς όλα πήγαν καλά! :lool: