Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Προβλημα με Sattelite P200d 12o

arisavd
01-06-14, 14:40
Καλησπερα,

Το προβλημα εχει ως εξης το λαπτοπ δεν αναβει καθολου οταν εχω επανω του την τροφοδοσία(το led της τροφοδοσια εχει ενδειξη κανονικα), με την μπαταρια μονο απο την αλλη ξεκιναει (με την μπαταρια δεν ξεκιναει παντα με την μια μπορει να χρειαστει να πιεσω το κουμπι αρκετες φορες) και για 5-6 δευτερολεπτα ελεγχει συσκευες απο το bios χωρις να βλεπω κατι στην οθονη απλα ακουω το dvd να κανει το χαρακτηρηστικο ηχο που εκανε παντα στην αρχη του τσεκαρισματος.

Το μηχανημα εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων εχω δοκιμασει να το αναψω και χωρις καρτα παλι το ιδιο μου κανει,χωρις μνημες με μνημες απο αλλο μηχανημα το ιδιο.

Το μηχανημα την τελευταια φορα που αναψε το εκανε με το ζορι δλδ. αναβε χωρις να δειχνει οθονη και επρεπε να το κλεισω και να το ξανα ανοιξω 2 3 φορες μεχρι να δωσει εικονα.

Ευχαριστω προκαταβολικα!!!

arisavd
02-06-14, 09:57
Καλημερα,
Τελικα χτες το απογευμα οταν προσπαθουσα να δω τι τρεχει εβγαλα την ψυχτρα απο την γραφικων και μετα απο κανα 2 προσπαθειες αναψε.

Το εσβησα το και το δοκιμασα πολλες φορες και αναβε κανονικα χωρις κανενα κολλημα, σημερα το πρωι που το προσπαθησα παλι τα ιδια,
ετσι σηκωσα το πληκτρολογιο και φρακαρα τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη και ετσι πηρε μπροστα.

Καμια ιδεα για το τη μπορει να συμβαινει, αν καποιος φιλος εχει την καλη διαθεσει να μου πει μεσα απο το σχηματικο τι να μετρησω μπας και βγαλουμε καμια ακρη.

arisavd
06-06-14, 13:38
Καλήμερα και πάλι το λαπτοπ μου ακόμα είναι στην ιδια κατάσταση , ξεκινάει για 5 δευτερόλεπτα ακούγονται οι ανεμιστήρες και το dvd-rom και μετά σβήνει ακαριαία.

Μια ιδεα κανεις πως να κανω bios reset μπας και φταίει αυτό!!

ioannislab
06-06-14, 14:14
Καλησπερα,
Χωρις την μπαταρια ή την τροφοδοσια συνδεδεμενη βγαζεις την μπαταρια της μητρικης (μοιαζει με ρολογιου) και το αφηνεις ετσι για 5 με 10 λεπτα. Επισης μετρα την ταση της μπαταριας με το πολυμετρο. Πρεπει να ειναι 3 v με 3.2 v. Επισης χωρις τροφοδοτικο ή μπαταρια λαπτοπ, πατα και κρατα πατημενο το κουμπι τροφοδοσιας για κανα λεπτο περιπου. Οταν φρακαρες τον ανεμιστηρα ανοιξε με την πρώτη? Να μην το λειτουργεις χωρις καθολου ψυκτρες επανω. Ουτε για μερικα δευτερολεπτα. Σημα σε εξωτερικη οθονη βγαζει?

arisavd
06-06-14, 18:18
Καλησπερα,
Χωρις την μπαταρια ή την τροφοδοσια συνδεδεμενη βγαζεις την μπαταρια της μητρικης (μοιαζει με ρολογιου) και το αφηνεις ετσι για 5 με 10 λεπτα. Επισης μετρα την ταση της μπαταριας με το πολυμετρο. Πρεπει να ειναι 3 v με 3.2 v. Επισης χωρις τροφοδοτικο ή μπαταρια λαπτοπ, πατα και κρατα πατημενο το κουμπι τροφοδοσιας για κανα λεπτο περιπου. Οταν φρακαρες τον ανεμιστηρα ανοιξε με την πρώτη? Να μην το λειτουργεις χωρις καθολου ψυκτρες επανω. Ουτε για μερικα δευτερολεπτα. Σημα σε εξωτερικη οθονη βγαζει?

Καλησπέρα φίλε Ιωάννη,
Το δοκίμασα το Bios reset άλλα τίποτα μέτρησα την μπαταριά στα 3,1V , αυτό με τον ανεμιστήρα ήταν τυχαίο λογικά γιατί δεν ξανά έγινε μετά από άλλη προσπάθεια.
Δοκίμασα πάλι χωρίς ψυχτρες όπως είπες αλλά τα ίδια, επίσης ζεστάνα λίγο με το σεσουάρ ίσα που όλο το σοκετ μήπως ήταν θέμα αισθητήρα θερμοκρασίας και πάλι τίποτα.
Ούτε σε εξωτερική οθόνη έχω σήμα.

Θα προσπαθήσω να βρω το σχηματικό της μητρικής μπας και βγάλω άκρη.
Ευχαριστώ πάντως.

ioannislab
06-06-14, 19:36
Το λαπτοπ παραμενει αναμενο ή σβηνει μετα απο λιγο? Αν παραμενει αναμενο μεχρι να το σβησεις εσυ δοκιμασε το εξης. Με τις ψυκτρες βιδωμενες αλλα χωρις να παιρνει ρευμα ο ανεμιστηρας δοκιμασε να το αφησεις για μερικα λεπτα αναμενο μεχρι να ζεσταθει αρκετα η ψυκτρα της καρτας γραφικών. (οχι υπερβολικα ομως). Μετα κλειστον βγαλτον απο το ρευμα και ξανασυνεδεσε τον(και τον ανεμιστηρα) και βαλτον σε λειτουργια να δεις αν θα αναψει και αν ανοιξει δες αν μπαινει η windows η τελος παντων αν μενει ανοικτος μεχρι να τον κλεισεις εσυ. Αν δουλεψει αυτο θελει reflow η καρτα γραφικων.
Αν κλεινει μονος του αποτομα μετα απο λιγο ενω δεν εχει ζεσταθει καν τοτε υποψιαζομαι βραχυκυκλωμα και θελει περισσοτερο ψαξιμο.

arisavd
06-06-14, 20:21
Το λαπτοπ παραμενει αναμενο ή σβηνει μετα απο λιγο? Αν παραμενει αναμενο μεχρι να το σβησεις εσυ δοκιμασε το εξης. Με τις ψυκτρες βιδωμενες αλλα χωρις να παιρνει ρευμα ο ανεμιστηρας δοκιμασε να το αφησεις για μερικα λεπτα αναμενο μεχρι να ζεσταθει αρκετα η ψυκτρα της καρτας γραφικών. (οχι υπερβολικα ομως). Μετα κλειστον βγαλτον απο το ρευμα και ξανασυνεδεσε τον(και τον ανεμιστηρα) και βαλτον σε λειτουργια να δεις αν θα αναψει και αν ανοιξει δες αν μπαινει η windows η τελος παντων αν μενει ανοικτος μεχρι να τον κλεισεις εσυ. Αν δουλεψει αυτο θελει reflow η καρτα γραφικων.
Αν κλεινει μονος του αποτομα μετα απο λιγο ενω δεν εχει ζεσταθει καν τοτε υποψιαζομαι βραχυκυκλωμα και θελει περισσοτερο ψαξιμο.

Κλεινει αποτομα μονος του μετα απο 3-5sec μολις ξεκινήσει, οταν εχω τον φορτιστή επανω δεν ανταποκρινεται στο on/off(οσο και να το παταω δεν αναβει) μολις το αφησω με μπαταρια ανταποκρινεται και δινει αυτα τα ελαχιστα σημεια ζωης.

ioannislab
06-06-14, 21:17
Τοτε το λαπτοπ εχει μεγαλυτερο θεμα απο ενα απλο reflow. Δοκιμασε να ψαξεις το schematic με τον κωδικο της μητρικης. Εχεις τσεκαρει αν παιρνει ταση απο τον φορτιστη κι αν φτανει η ταση στην πλακετα? Την φορτιζει την μπαταρια? μπορει να μην παιρνει ταση απο τον φορτιστη κι αν η μπαταρια δεν ειναι σε καλη κατασταση να μην μπορει να δωσει αρκετο ρευμα για να ανοιξει το λαπτοπ.

arisavd
06-06-14, 21:47
Τοτε το λαπτοπ εχει μεγαλυτερο θεμα απο ενα απλο reflow. Δοκιμασε να ψαξεις το schematic με τον κωδικο της μητρικης. Εχεις τσεκαρει αν παιρνει ταση απο τον φορτιστη κι αν φτανει η ταση στην πλακετα? Την φορτιζει την μπαταρια? μπορει να μην παιρνει ταση απο τον φορτιστη κι αν η μπαταρια δεν ειναι σε καλη κατασταση να μην μπορει να δωσει αρκετο ρευμα για να ανοιξει το λαπτοπ.

H μπαταριά φορτίζει κανονικά.
Η ένδειξη λεντ οτι υπάρχει ο φορτιστής κάθε φορά που το βάζω ανάβει και από οτι μετράω στην πλακέτα μου έρχεται ρεύμα και όταν πατάω το on off στης επαφές του button έχω μηδενισμό της τάσης και επαναφορτηση (αλλα δεν ανάβει με τον φορτιστή, με μπαταριά ξεκινά για 3 δεύτερα και κλείνει μετά).
Θα κοιτάξω να βρω το σχηματικό και θα ξεκινήσω να ελέγχω τα πάντα σιγά σιγά.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.