Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Λευκή οθόνη σε netbook Acer Aspire one ZG5
Καλημέρα,
στο παραπάνω μοντέλο όταν το ανάβω η οθόνη γίνεται άσπρη.Έχω δοκιμάσει σε εξωτερική οθόνη δουλεύει κανονικά. Έχω δοκιμάσει οθόνη από άλλο ίδιο μοντέλο μαζί με άλλη καλωδιοταινία και εκείνη γίνεται άσπρη. Υποθέτω οτι είναι θέμα GPU. Υπάρχει περίπτωση να στρώσει με reflow?
g.general07
08-05-14, 20:16
σκεφτηκες να αλλαξεις inverter (μπας και...)
Είναι netbook. Μόνο καλωδιοταινία πηγαίνει στην οθόνη.
Πρέπει να μετρήσεις τα volt στον lvds connector για να καταλάβεις εάν ένα reflow θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα.
Βασικά πρέπει να πω ότι η βασική μου ασχολία είναι πάνω σε software. Όμως θέλω να ασχοληθώ πολύ με το hardware service. Το συγκεκριμένο netbook το αγόρασα στην κατάσταση που είναι(μαζί με άλλα 5-6 ελαττωματικά laptop) για να ξεκινήσω από κάπου. Έχω αγοράσει και κάποιο εξοπλισμό (ACHI IR6500, κ.α. θα ανοίξω άλλο θέμα για τον εξοπλισμό).
Τώρα στο θέμα μου: Ο lvds connector είναι το βύσμα που κουμπώνει η καλωδιοταινία υποθέτω? (Το δούλεμα ευπρόσδεκτο καθότι άσχετος)
Αν ναι, ποια pins να μετρήσω? Τι τάσεις πρέπει να βρω?
Ευχαριστώ.
ioannislab
31-05-14, 00:26
Αυτο με ενδιαφερει και μενα. Θα μπορουσες Αδάμ (atsio) να πεις ποια πιν μετραμε και τι ταση πρεπει να εχουν ωστε να καταληξουμε στο συμπερασμα αν ενα reflow θα βοηθησει?αναφερεσαι στο βυσμα που καταληγει στην οθόνη ή σε αυτο που ξεκιναει απο την μητρικη? γιατι το βυσμα της μητρικης εχει και τα πιν του ινβερτερ.
ziakosnasos
31-05-14, 00:48
Πρώτα δες το schematic που εάν δεν κάνω λάθος είναι αυτό (http://www.s-manuals.com/pdf/motherboard/quanta/quanta_zg5_r1a_schematics.pdf)
Δημήτρη τελικά πήρες τίποτε μετρήσεις; Έχεις κανένα feedback;
nextforbest
13-06-14, 17:37
Σε αυτο το θεμα λευκης οθονης μου εχει τυχει να ειναι καρτα γραφικων αλλα επισης τωρα τελευταια 2 λαπτοπ με λευκη οθονη ειχαν προβλημα στην καλωδιοταινια!
Στο ενα την αλλαξα και επαιξε και στο αλλο απλα την ξεκουμπωσα και την ξανακουμπωσα.
Εχεις δοκιμασει?
Γιάννη όπως γράφω και στην αρχή, δοκίμασα και με άλλη καλωδιοταινία και άλλη οθόνη, κάνει τα ίδια.
Βασικά εδώ πρέπει να αναφέρω οτι τώρα άρχισα να ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά(πιο κάτω και από αρχάριος). Οπότε Χαράλαμπε προς το παρόν το έχω στην άκρη, μέχρι να μπορώ να κάνω μια μέτρηση σωστά(LVDS) και να μπορώ να διαβάσω και να καταλάβω ένα σχηματικό(ευχαριστώ τον Αδάμ και τον Θανάση).