Επιστροφή στο Forum : [Whirlpool] "Κλειστού" τυπου τύμπανο - Πως αλλαζουμε τα ρουλεμαν?
Electric Canoneer
06-05-14, 09:35
Γεια σας,
θα ηθελα να ξερω εαν γνωριζετε να μου εξηγησετε τον τροπο με τον οποιο ενα τυμπανο το οποιο ειναι "κλειστου" τυπου, δηλ. πρεσσαριστο, δηλ. ΧΩΡΙΣ βιδες, με ποιο τροπο μπορουμε να το ανοιξουμε, ωστε να αλλαξουμε τα ρουλεμαν και με ποση αξιοπιστια μπορει να ξανακλεισει, χωρις διαρροες, χωρις πιθανοτητα να ανοιξει κατα την διαρκεια π.χ. της φυγοκεντρησης? Εχει καποιος εμπειρια απο τετοιου ειδους "πατεντα"?
Ευχαριστω!
νεκταριοος
06-05-14, 12:56
εγκω οκι μονω σπαει χαλαει ξερει και παει παλιατζη:lool:
νεκταριοος
06-05-14, 12:58
αλα μαλων υποθετω οτι πρεπει να κανεις βιδες ολο το πλυντυριο και να βγαλεις καδο αντιβαρα,εμπλεξες
Electric Canoneer
06-05-14, 13:08
αλα μαλων υποθετω οτι πρεπει να κανεις βιδες ολο το πλυντυριο και να βγαλεις καδο αντιβαρα,εμπλεξες
Οχι δεν εμπλεξα οσο νομιζεις! Τα εχω βγαλει ολα και το τυμπανο ειναι ηδη εξω! Μου πηρε 3 ωριτσες. Υποθετω, και μαλλον σωστα, πως εαν μπορεσω να το επιδιορθωσω με νεα ρουλεμαν, θα μπορεσω να τα ξαναβαλω ΟΛΑ παλι μεσα και να λειτουργησει κανονικα (!). Απλα δεν μπορω να το "ανοιξω" διοτι δεν εχει βιδες πουθενα. Ειναι πρεσσαριστο! Απο εκει και περα θελω βοηθεια. Και την εμπειρια απο την δυνατοτητα αξιοπιστης στεγανωσης.
Κυριακίδης
06-05-14, 13:09
Δεν ανέφερες το μοντέλο (το serial number & FD) ... S/N
Electric Canoneer
07-05-14, 09:59
Δεν ανέφερες το μοντέλο (το serial number & FD) ... S/N
Το τυμπανο ειναι "κλειστου" τυπου - χωρις βιδες! Το S/N ΤΙ να το κανει κανεις? Κατ αρχην ρωταω εαν ξερει καποιος και εαν εχει εμπειρια απο αποτελεσματικη στεγανοποιηση (κατα το κλεισιμο, εαν υποτεθει οτι ανοιγει σε πρωτη φαση!).
Εαν μου λες οτι ΞΕΡΕΙΣ να βοηθησεις, ΟΚ να σου το στειλω. Αλλα ολο αυτο μαλλον δεν με πειθει οτι υπαρχει αρκετη εμπειρια (αν κρινω και απο τις ελαχιστες απαντησεις εως τωρα) για καποιου τετοιου προβληματος την λυση. Δεν ξερω πολλα - αλλα να ρωταει κανεις για το SN μου κανει ασχετο/υπεκφυγη/κυκεωνας ερωταπαντησεων κλπ. Και δυστυχως Κε Κυριακιδη, ναι, εχω δει οτι βοηθατε παντα με τις απαντησεις σας -αυτο με προβληματιζει περισσοτερο.
chipakos-original
07-05-14, 19:12
Το τυμπανο ειναι "κλειστου" τυπου - χωρις βιδες! Το S/N ΤΙ να το κανει κανεις? Κατ αρχην ρωταω εαν ξερει καποιος και εαν εχει εμπειρια απο αποτελεσματικη στεγανοποιηση (κατα το κλεισιμο, εαν υποτεθει οτι ανοιγει σε πρωτη φαση!).
Εαν μου λες οτι ΞΕΡΕΙΣ να βοηθησεις, ΟΚ να σου το στειλω. Αλλα ολο αυτο μαλλον δεν με πειθει οτι υπαρχει αρκετη εμπειρια (αν κρινω και απο τις ελαχιστες απαντησεις εως τωρα) για καποιου τετοιου προβληματος την λυση. Δεν ξερω πολλα - αλλα να ρωταει κανεις για το SN μου κανει ασχετο/υπεκφυγη/κυκεωνας ερωταπαντησεων κλπ. Και δυστυχως Κε Κυριακιδη, ναι, εχω δει οτι βοηθατε παντα με τις απαντησεις σας -αυτο με προβληματιζει περισσοτερο.
Πολλά λόγια πολύ ύφος και καθόλου ουσία. Σου ζήτησε ένα Sn: και ένα μοντέλο και του γύρισες πίσω ένα σωρό λόγια. Τι να πω με μερικούς??? Ξέρεις φίλε μου η λύση ενός προβλήματος ή η απάντηση ενός ερωτήματος απαιτεί διάλογο.........
Electric Canoneer
07-05-14, 19:42
Πολλά λόγια πολύ ύφος και καθόλου ουσία. Σου ζήτησε ένα Sn: και ένα μοντέλο και του γύρισες πίσω ένα σωρό λόγια. Τι να πω με μερικούς??? Ξέρεις φίλε μου η λύση ενός προβλήματος ή η απάντηση ενός ερωτήματος απαιτεί διάλογο.........
Ζητω μια απλη απαντηση. Αυτο ειναι ολο. Εαν το SN ειναι απαραιτητο, ναι ΟΚ, αλλα...ειναι?
Εννοειται οτι εχω ηδη επικοινωνησει με συνεργεια επισκευης, με ανταλλακτικα πλυντηριων και δεν φαινεται βοηθεια.
--->Κλειστου τυπου τυμπανο... εχει ανοιξει (και με ποιο τροπο) κανεις σας ? (και εχει κλεισει/στεγανοποιησει αξιοπιστα?)
Ακριβως, λοιπον διαλογος. Σε τι χρησιμευει το SN οταν μιλαμε για ενα εμπεριστατωμενα ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ τυμπανο?
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
08-05-14, 10:36
Σου ζήτησε μοντέλο ή s/n για να καταλάβει ακριβώς για τι μοντέλο μιλάς για να σου πει πώς μπορείς να το βγάλεις
δεν είναι όλα τα ίδια άλλο βγαίνει με εξολκέα άλλο με πρέσσα αυτά τίποτα άλλο.
και εγω δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί του επιτέθηκες ο συνάδελφος πάντα βοηθάει
θα σε συμβούλευα να το πάς σε σέρβις γιατί θα του κάνεις ζημιά και θα το πληρώσεις ακριβά φαίνεται οτι δεν έχεις τις γνώσεις να κάνεις κάτι τόσο απλό
Electric Canoneer
12-05-14, 15:10
Σου ζήτησε μοντέλο ή s/n για να καταλάβει ακριβώς για τι μοντέλο μιλάς για να σου πει πώς μπορείς να το βγάλεις
δεν είναι όλα τα ίδια άλλο βγαίνει με εξολκέα άλλο με πρέσσα αυτά τίποτα άλλο.
και εγω δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί του επιτέθηκες ο συνάδελφος πάντα βοηθάει
θα σε συμβούλευα να το πάς σε σέρβις γιατί θα του κάνεις ζημιά και θα το πληρώσεις ακριβά φαίνεται οτι δεν έχεις τις γνώσεις να κάνεις κάτι τόσο απλό
Επειδη εχω ΗΔη φωναξει τεχνικο να αποφανθει (αφιλοκερδως κατ αρχην) ο οποιος αφου εριξε μια ματια, μετα προσπαθησε με ενα χονροκατσαβιδι και ματσακωνι να το "ξεμπλοκαρει", απεφανθει σε περιπου 37" οτι δεν ανοιγει και θα πρεπει να αλλαχτει ολο μαζι. Ειπε βεβαια ο ανθρωπος οτι ΕΑΝ ανοιγε θελει μονο ενα 303 και ενα 203 ρουλεμαν αλλα οσα τυμπανα (κλειστου τυπου) τανοιξε και τα ξανακλεισε, ειχαν ολα προβληματα μετα, οποτε για αυτο προτεινε αλλαγη ολοκληρου.
Τωρα πως εχω κανει φυλλο και φτερο μονος μου το πλυντηριο ολοκληρο, εβγαλα τον καδο (και με την πεποιθηση οτι μπορω να το ξαναδεσω) αλλα δεν εχω τις γνωσεις να καταλαβω εαν μου εξηγησετε, πως να ανοιξω ενα κλειστο τυμπανο ...εεε καπου εδω σε χανω φιλτατε! ΟΚ, ισως να μην διαθετω ποτε τα εξιδικευμενα εργαλεια (ειδικο εξολκεα ή καποιο αλλο εξειδικευμενο μαραφετι που εχουν επινοησει οι εταιρειες για να ανοιγονται οι κλειστου τυπου), αυτο θα το δεχομουν. Οχι ομως οτι δεν θα μπορουσα, εαν το εβρισκα το καταλληλο εργαλειο.
Electric Canoneer
12-05-14, 15:15
Φαινεται λοιπον οτι απαντηση ΧΩΡΙΣ S/N δεν μπορει να υπαρξει!
Μια απλη επεξηγηση, ισως γενικα για κλειστου τυπου, οπως ζητησα: δηλαδη ειναι εφικτο και εγγυαται στεγανοτητα μετα, αλλ ΠΡΕΠΕΙ να δωθει ο S/N για να μπορεσει να υπαρξει συζητηση. Ουτε στο Φορουμ μπορεσα να βρω το αντιστοιχο θεμα καποιου αλλου που να αντιμετωπισε την ιδια απορια/προβλημα.
Εχει καλως,
θα παω παλι στο εξοχικο να παρω τον S/N (αφου αυτο μονο λειπει για να μπορεσω να βγαλω ακρη), θα γυρισω παλι αθηνα να τον ποσταρω (διοτι εκει internet δεν εχω) και θα περιμενω οποιες απαντησεις για να τις εφαρμοσω οταν ξανακατεβω εκει.
Καλο μου ακουγεται. Απλα περιμενα καποιου ειδους κατατοπιση ΠΡΙΝ αναγκαστικα γινει ΟΛΟ αυτο το χασιμο χρονου.
Electric Canoneer
28-05-14, 13:01
Τοχω λοιπον το S/N : whirlpool 859235226008
και οπως εχω ηδη γραψε:
<<θα ηθελα να ξερω εαν γνωριζετε να μου εξηγησετε τον τροπο με τον οποιο ενα τυμπανο το οποιο ειναι "κλειστου" τυπου, δηλ. πρεσσαριστο, δηλ. ΧΩΡΙΣ βιδες, με ποιο τροπο μπορουμε να το ανοιξουμε, ωστε να αλλαξουμε τα ρουλεμαν και με ποση αξιοπιστια μπορει να ξανακλεισει, χωρις διαρροες, χωρις πιθανοτητα να ανοιξει κατα την διαρκεια π.χ. της φυγοκεντρησης? Εχει καποιος εμπειρια απο τετοιου ειδους "πατεντα"? >>
και μετά από τόσο κράξιμο. αν σου απαντήσουν θα πει ότι έχουν πολύυυυυυυυυυ μεγάλες ανοχές στο κράξιμο. καλή τύχη.
vasilimertzani
28-05-14, 19:56
και μετά από τόσο κράξιμο. αν σου απαντήσουν θα πει ότι έχουν πολύυυυυυυυυυ μεγάλες ανοχές στο κράξιμο. καλή τύχη.
να σου πω την αληθεια πειρα δεν εχω,αν ανεβαζε καμια φωτο ισως κατεβαζαμε καμια ιδεα,αλλα αμα του το προτεινω μπορει θα ερθει να με πλακωσει.
Electric Canoneer
29-05-14, 10:01
να σου πω την αληθεια πειρα δεν εχω,αν ανεβαζε καμια φωτο ισως κατεβαζαμε καμια ιδεα,αλλα αμα του το προτεινω μπορει θα ερθει να με πλακωσει.
κοιτα, ιδεες κατεβαζω κι εγω. Μπηκα σε αυτο το σαιτ για να βρω συμβουλη απο καποιον που να ξερει ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. Δηλ. καποιον που να ΓΝΩΡΙΖΕΙ, να εχει πειρα σε αυτου του τυπου την πατεντα (ανοιγμα/κλεισιμο τυμπανου κλειστου/πρεσσαριστου τυπου).
Τοσο απλα.
Απ'οτι φαινεται το σαιτ αυτο δεν εχει να προσφερει πολλα στο ερωτημα μου.
Δεν πειραζει. Ψαχνω ηδη εναλλακτικες λυσεις. Thanks for nothing, που λενε και οι Αγγλοι !