Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Dell Inspiron 1545 μετα απο αλλαγη dc jack δεν αναβει
nextforbest
14-04-14, 12:26
Καλησπερα.
Εχω το εξης προβλημα, σε ενα dell 1545 με βλαβη στο dc jack αφου παραγειλα το ανταλλακτικο το οποιο ειναι μια πλακετουλα που περιλαμβανει και 2usb και ethernet το αλλαξα και απο τοτε δεν αναβει καν!Οταν παω να βαλω το βιζμα βγαζει μια ιδεα καπνου απο το βιζμα τροφοδοσιας της πλακετας.Ο πωλητης μου εστειλε και 2η πλακετα αλλα και παλι ιδια.
Αυτο σημαινει οτι βραχυκυκλωνει καπου?Φταιει το ανταλλακτικο ή μηπως οταν εσπασε την πρωτη φορα το βισμα προκαλεσε βραχυκυκλωμα στην motherboard?
Καλησπερα.
Εχω το εξης προβλημα, σε ενα dell 1545 με βλαβη στο dc jack αφου παραγειλα το ανταλλακτικο το οποιο ειναι μια πλακετουλα που περιλαμβανει και 2usb και ethernet το αλλαξα και απο τοτε δεν αναβει καν!Οταν παω να βαλω το βιζμα βγαζει μια ιδεα καπνου απο το βιζμα τροφοδοσιας της πλακετας.Ο πωλητης μου εστειλε και 2η πλακετα αλλα και παλι ιδια.
Αυτο σημαινει οτι βραχυκυκλωνει καπου?Φταιει το ανταλλακτικο ή μηπως οταν εσπασε την πρωτη φορα το βισμα προκαλεσε βραχυκυκλωμα στην motherboard?
Φιλε μου καλο θα ηταν να ανεβασεις μια φωτογραφια για να δουμε τι εχεις κανει...
πως ησουν σιγουρος οτι ηταν το jack?
μετρησες και βραχυκυκλωνε η ειχε σπασει?
φιλικα...
το βυσμα του τροφοδοτικου σου σε τι κατάσταση ειναι?
filaraki 100% exei spasei to ground :P vres to ground kai kane gefira kai tha anapsei , to Dell to exei ayth thn blabh kali epitixia
filaraki 100% exei spasei to ground :P vres to ground kai kane gefira kai tha anapsei , to Dell to exei ayth thn blabh kali epitixia
Ο άνθρωπος σου λέει ότι βγάζει καπνό όταν κουμπώνει το τροφοδοτικό που σημαίνει ότι κάτι έχει αρπάξει πάνω στο daughter board.
Καταρχάς έχεις ελέγξει το τροφοδοτικό ότι δεν είναι βραχυκυκλωμένο; Έλεγξες ότι στο DC jack δεν έχεις βραχυκύκλωμα; Έχεις 19v σε κάποιο από τα Pin από 1 μέχρι 10 στον connector για το mainboard (έλεγξε χωρίς να συνδέσεις το mainboard);
Ε ναι Πανο πρωτο μηνυμα σε greeklish,βιαζεσαι να απαντησεις χωρις να δεις τι λεει ο φιλος,(δεν νομιζω να διαβασες καλα και να απαντησες ετσι);
nextforbest
15-04-14, 20:16
Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τις απαντησεις σας.Το βιζμα του τροφοδοτικου το ελεγξα και βγαζει 19 volt ολα οκ.Οταν μου ηρθε το λαπτοπ του ειχαν ξεριζωσει το dc jack μαλλον απο καποιο τραβηγμα-πατημα του καλωδιου τροφοδοσιας.http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37556&stc=1