Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] τροφοδοτικο λαπτοπ(επιμηκυνση ζωης )
g.general07
08-04-14, 19:39
παιδια να ρωτησω κατι ..για να επιμηκυνω τη ζωη ενος τροφοδοτικου λαπτοπ μου ειπαν οτι πρεπει να το λειτουργω χωρις μπαταρια ,ετσι ο φορτιστης κανει μονο λειτουργια(δινει ρευμα στο λαπτοπ) και οχι δυο(δηλαδη φορτιση μπαταριας & ρευμα στο λαπτοπ) ...αυτο ισχυει ?? ευχαριστω εκ των προτερων
Και στο ράφι να την αφήσεις πάλι θα χαλάσει.
Οι μπαταρίες λιθίου έχουν συγκεκριμένη ζωή. Αν δεν παίζεις πολύ εκτός μπαταρίας και με μπρίζα.
Δηλαδή αν το έχεις με τροφοδοτικό συνέχεια τότε δεν πειράζει, καλού κακού θα το παίζεις και με μπαταρία ανά κάποια διαστήματα.
Kωνσταντινε επιμηκυνση ζωης τροφοδοτικου ρωταει,οχι μπαταριας..Λογικα ενα καλης ποιοτητας δεν εχει προβλημα αν φορτωνεις μπαταρια η οχι.Η μπαταρια φορτωνει μια φορα και μετα ζηταει ελαχιστο ρευμα αρα για το τροφοδοτικο ουσιαστικα ειναι το ιδιο..
Whatever κάποια στιγμή όλα χαλάνε.
ioannislab
08-04-14, 21:06
απ'οσο γνωριζω την φορτιση της μπαταριας την κανει το λαπτοπ κι οχι ο φορτιστης. ο φορτιστης φροντιζει να υπαρχει σταθερη ταση -ρευμα. Το θεμα της επιμηκυνσης ζωης αφορα την μπαταρια κι οχι το τροφοδοτικο.
Σωστά, απλά το τροφοδοτικό πρέπει να παρέχει ρεύμα και για τα δυο αλλά έτσι κι αλλιώς είναι υπολογισμένα αυτά.
g.general07
09-04-14, 19:44
παιδια σας ευχαριστω πολυ..εγω την εχω βγαλει τη μπαταρια εφοσον ειναι νεκρη δε κρατάει ουτε 20λεπτο...επομενως μη ζορίζουμε το τροφοδοτικο