Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] LE27T51BX/XEH Πρόβλημα: Ήχος χωρίς εικόνα

vp74
06-04-14, 18:55
Καλησπέρα. Χρειάζομαι βοήθεια για επισκεύη της συγκεκριμένης τηλεόρασης.
Το πρόβλημα είναι ότι έχει ήχο αλλά δεν έχει εικόνα.
Συγκεκριμένα:
Με το που ανοίγει δεν ανάβουν καθόλου οι λάμπες. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Όταν την άνοιξα βρήκα φουσκωμένους πυκνωτές στο τροφοδοτικό.

Τους άλλαξα όλους και από την μεριά που είναι η έξοδος του τροφοδοτικού για την πλακέτα inverter.
Μέτρησα όλες τις τάσεις και τις έχω όλες σωστές, και αυτές που καταλήγουν στην mainboard και τα 24V που καταλήγουν στον inverter. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε. Όμως με το φακό μου και το πλήκτρο menu είδα το αχνό περίγραμα του menu στην μαύρη οθόνη.

Για να βεβαιωθώ με το τροφοδοτικό ότι δουλεύει σωστά, έκανα τις αγαπημένες μου τράμπες :P . Πήρα το τροφοδοτικό και το έβαλα σε μια LE32T51BX/XEH η οποία είναι η βασική tv μου, και δούλεψε σωστά με το επισκευασμένο αυτό τροφοδοτικό καθώς βγάζει ακριβώς τις ίδιες τάσεις.
Οπότε έχω αποκλείσει 100% το τροφοδοτικό από βλάβη.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Θα ήθελα να γνωρίσω αν πρέπει να ελέγξω t-con ή inverter. Και συγκεκριμένα τις ασφάλειες σε αυτές τις πλακέτες.

Αν δεν φτάνουν τελικά τα 24V μετά την πρώτη ασφάλεια στον inverter... το αχνό είδωλο του menu που είδα είναι λογικό και φυσιολογικό; Χωρίς να ανάψουν ούτε για ένα sec οι λάμπες; H έχω χαλασμένη t-con;
Οι ασφάλειες στον inverter γράφουν F3A/63V και είναι 4.

Πήρα το πολύμετρό μου να τις ελέγξω για συνέχεια στην θέση της αντίστασης.
Εκεί παρατήρησα πως στην πρώτη (που είναι κοντά στην φύσα των 24V) έχω διαφορετική αντίσταση από τις άλλες 3 που έχουν την ίδια αντίσταση. Οι ασφάλειες αυτές είναι πάρα πολύ μικρές και έχουν επάνω τους γραμμένο ένα νούμερο (3) που λογικά είναι τα Αmps. Είναι άσπρες και πολύ μικρές και δεν μπορώ να τις αποκολήσω για μέτρηση διότι φοβάμαι μήπως τις καταστρέψω και τελικά το πρόβλημα να είναι αλλού..

Το inverter board είναι αυτό της φωτό (από internet) διότι δεν μπορώ να τραβήξω καθαρές φωτογραφίες με το κινητό.
Είναι το DARFON V070 4H.V0708.001-E5 ακριβώς όπως αναγράφεται επάνω στην πλακέτα του.

Που να κοιτάξω πρώτα; Inverter ή t-con;

http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37516&stc=1

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
06-04-14, 19:11
σε ένα παρόμοιο άλλαξα τα MOSFET fds 8956a το oz960 και τις smd ασφάλειες 3.15Α και ένα μετασχηματιστή 4006 που είτανε βραχυκυκλωμένος
πάντως αν βρεις μεταχειρισμένο βάλτο γιατι η επισκευή βγαίνει ακριβή

vp74
06-04-14, 19:18
Eυχαριστώ πολύ Νίκο. Ναι πιστεύω πως θα είναι ακριβή επισκευή και δεν έχω και κατάλληλο εξοπλισμό για να αποκολήσω τον controller. Την πήρα σχεδόν τσάμπα μήπως ήταν κάτι απλό. Το καλό είναι ότι έχω spare τροφοδοτικό για την 32άρα μου.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
06-04-14, 19:45
περίπου στα 40€ το κόστος

vp74
17-04-14, 17:51
Την τηλεόραση την έφτιαξα αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Άλλαξα την smd ασφάλεια 63V /3Α με μια γυάλινη 250V/3.15Α (καλωδιάκι και πλακετίτσα με βάση ασφάλειας). Την έβαλα στην πρίζα και έβγαλε λίγο καπνό το mosfet 8958Α στην θέση socket U4.
To αποκόλλησα τελείως και η οθόνη άναψε για 1 δευτερόλεπτο!!!
Επειδή δεν είχα 8958Α ξήλωσα μια σπασμένη 17άρα LG και πήρα ένα NIKOS P2103NVG από το τροφοδοτικό της. Το έβαλα στο socket και η τηλεόραση άναψε κανονικά!!! :) :) :)

H ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής: Μέχρι να πάρω μια smd ασφάλεια (63V/3A)
μπορώ να λειτουργήσω κανονικά την τηλεόραση με την γυάλινη 250V/3.15A ή θα κάνω μπουρλότο τον inverter? Λογικά, επειδή είχαν σκάσει οι πυκνωτές στο τροφοδοτικό (γραμμή 24V από το τροφοδοτικό) πρέπει να είχε βραχυκυκλώσει το mosfet και να έκαψε και την ασφάλεια.

Πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα;

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
17-04-14, 18:26
Την τηλεόραση την έφτιαξα αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Άλλαξα την smd ασφάλεια 63V /3Α με μια γυάλινη 250V/3.15Α (καλωδιάκι και πλακετίτσα με βάση ασφάλειας). Την έβαλα στην πρίζα και έβγαλε λίγο καπνό το mosfet 8958Α στην θέση socket U4.
To αποκόλλησα τελείως και η οθόνη άναψε για 1 δευτερόλεπτο!!!
Επειδή δεν είχα 8958Α ξήλωσα μια σπασμένη 17άρα LG και πήρα ένα NIKOS P2103NVG από το τροφοδοτικό της. Το έβαλα στο socket και η τηλεόραση άναψε κανονικά!!! :) :) :)

H ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής: Μέχρι να πάρω μια smd ασφάλεια (63V/3A)
μπορώ να λειτουργήσω κανονικά την τηλεόραση με την γυάλινη 250V/3.15A ή θα κάνω μπουρλότο τον inverter? Λογικά, επειδή είχαν σκάσει οι πυκνωτές στο τροφοδοτικό (γραμμή 24V από το τροφοδοτικό) πρέπει να είχε βραχυκυκλώσει το mosfet και να έκαψε και την ασφάλεια.

Πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα;

Kαλό Πάσχα Βαγγέλη

vp74
17-04-14, 18:31
Καλό Πάσχα Νίκο, ευχαριστώ πολύ! Και σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!
Θα την δουλέψω μετά την Ανάσταση αφού βρω ίδια ασφάλεια, θα έχουμε αρκετά βεγγαλικά δεν χρειάζεται κ άλλο :) :)

Καλά να περάσετε.