Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Σπασμένο πιν επεξεργαστή

passer07
05-04-14, 14:34
Καλησπέρα , χτες ανακάλυψα οταν έβαλα τον επεξεργαστή (amd fx ) απο το mobo οτι 2 ποδαράκια είχαν στραβώσει πολύ (άγνωστο το πώς καθώς πρόσεχα γενικά )

οπλίστηκα με υπομονή , καφέ , κοπίδια βελόνες κάρτες και ξεκίνησα το ίσιωμα .Δυστυχώς τ ένα ποδαράκι παρα ήταν ευαίσθητο και απεβίωσε (το κράτησα ομως )

το κακό είναι οτι αν και δεν τον έχω δοκιμάσει με το -1 (διάβασα στο νετ οτι παίζει να είναι πχ γείωση)

η καλή μας amd δεν παρέχει Pin out για AM3+ και είπα να δω τι λύσεις υπάρχουν

μιας και το κολλητήρι δύσκολα θα το βάλω εκεί (δεν είναι σε άκρη και δεν έχω με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία ) σκέφτηκα την λύση τις αγώγιμης ασημόκολλας

ενας ενδοιασμός μου είναι οτι το κλείδωμα του επεξεργαστή στη μητρική είναι απαράδεχτο καθώς όσο το έχω εντοπίσει απλά κρατάει τα εν λόγο πινάκια, ετσι σε περίπτωση που θές να βγάλεις την ψύχτρα απλά τραβάς (σχεδόν ελεύθερα ) και τον επεξεργαστή μαζί

θα ήθελα καμία γνώμη πρόταση ή αν έχετε βρεί κάποιο άλλο τρόπο

leosedf
05-04-14, 16:37
Ξέχνα κόλλες κλπ.
Βάλτον πάνω αν παίξει καλώς αλλιώς παίρνεις καινούριο.

DGeorge
11-04-14, 11:40
Πολύ καλά τα λέει ο Κωνσταντίνος... Ωστόσο θα σου πρότεινα την εξής λύση 'απελπισίας'

....Βάλτον πάνω αν παίξει καλώς αλλιώς παίρνεις καινούριο.Από τη στιγμή, που 'πας για καινούργιο' (προτού τον αγοράσεις) δεν χάνεις τίποτα -υποθέτω- να δοκιμάσεις και την κόλλα. ...Εννοείται, εφ'όσον δεν κοστίζει τίποτα 'τρελλό'!!
Με το σύστημα "Δεν έχω να χάσω τίποτα!" μου έχουν 'κάτσει' αρκετές πατέντες στη 'δουλειά'.:wink:
Άμα σου λειτουργήσει, δε, κι πατέντα με την κόλλα, στείλε -αν θέλεις- μιά ενημέρωση και κατά 'δώ! :-D

JOUN
12-04-14, 18:45
Μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις το πινακι μονο του στην σωστη τρυπα επανω στην βαση(μετα απο προσεκτικο μετρημα).
Ετσι οταν βαλεις και τον επεξεργαστη,μετα απο το πιασιμο και με την ψυκτρα εχεις αρκετες πιθανοτητες να κανει επαφη τελικα.

xsterg
12-04-14, 22:21
σωστος ο γιωργος! δεν ειναι αξιοπιστο βεβαια αλλα μπορει και να δουλεψει.

stefos1
13-04-14, 00:08
ίσως να βοηθούσε και μια μικρή μπίλια από αλουμινοχαρτο

Geo-R
25-04-14, 23:13
Παναγιώτη καλησπέρα .. Μπορώ να σου κολλήσω το πίν κανονικά με lead free κόλληση αν συμφέρει και δεν είναι κάποιος φθηνός επεξεργαστής για παραπάνω λεπτομέρειες , π.μ .. είμαι απο Θεσσαλονίκη ..

toni31
26-04-14, 01:16
Παναγιώτη καλησπέρα .. Μπορώ να σου κολλήσω το πίν κανονικά με lead free κόλληση αν συμφέρει και δεν είναι κάποιος φθηνός επεξεργαστής για παραπάνω λεπτομέρειες , π.μ .. είμαι απο Θεσσαλονίκη ..

:scared::scared::scared::scared::scared::scared::s cared:

ziakosnasos
26-04-14, 01:59
Εάν συμφωνήσετε και το κάνετε , εάν μπορείτε και είναι δυνατόν βέβαια βγάλτε και ανεβάστε καμιά φώτο να δούμε πως γίνεται και εμείς έτσι απο περιέργεια δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ... :-k

JOUN
26-04-14, 01:59
:scared::scared::scared::scared::scared:
Και απο εμενα :scared::scared::scared:

Geo-R
26-04-14, 09:10
Η Μέθοδος που εφαρμόζετε είναι παρόμοια με την μέθοδο Reballing που εφαρμόζουμε στα BGA Chip .. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πάνε πολλά πράγματα στραβά αλλά όταν μιλάμε για κάτι που έχει πάψει πλέον να είναι λειτουργικό αντί να το ξαναπληρώσουμε δοκιμάζουμε την επισκευή του ..

atsio
26-04-14, 10:14
https://www.youtube.com/watch?v=yPqLRkj19vw

atsio
26-04-14, 10:22
https://www.youtube.com/watch?v=4KyW1ee3ycQ

JOUN
26-04-14, 12:41
Αδαμ αυτο που λεει στο πρωτο βιντεο του το ειχα πει στο #4 μηνυμα,αυτο που κανει ο Ρωσος στο δευτερο προφανως γινεται μονο σε εξωτερικο πιν.

passer07
17-11-14, 14:59
καλησπέρα ξανά , ζητώ συγνώμη καθώς νόμιζα οτι απάντησα ενω τώρα δεν βλέπω κάποια απάντηση μου πέρα απο το αρχικό μήνυμα.Μπορεί σε κάποια ανανέωη τις σελίδας να μην πάτησα δημοσίευση.

τελικά το pin που έλειπε/λείπει είναι το THERMDA ή ΤHERMDC ( δεν θυμάμαι ακριβώς) .Σύμφωνα με αυτό http://wfcache.advantech.com/www/certified-peripherals/documents/96mpaa-2.8g-2mam3t_Datasheet.pdf

και είναι αναλογικό .

Το Pc ανοίγει κανονικά , τα μόνα θέματα που βλέπω και δεν ξέρω αν φταίει αυτο είναι οτι σε κάθε ενεργοποίηση του συστήματος αναγνωρίζει νέα cpu και πρεπει να πατήσω f1 και να bootαρω

και πώς τώρα που έβαλα win7 64bit δεν μου βλέπει όλη την μνήμη (2Χ4gb) στην αρχική του bios (αλλα αναγνωρίσει στο asus spd και τα 2 στικάκια )

μητρική asus p5a97 r2.0 και μνήμες gskill F3-12800CL9D-8GBXL