Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] plasma ps-42p4a1 -ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΩΔ. BN96-01464A
Καλησπέρα σε όλους,
έχω πρόβλημα με τη συγκεκριμένη τηλεόραση, και συγκεκριμένα με την πλακέτα τροφοδοσίας δεν βγάζει καθόλου τάσεις εξόδου. Στο service η συγκεκριμένη δεν παράγεται πλέον, και εάν την ανακατασκευάσουν, θα χρειαστούν ένα ποσό που με το οποίο πλέον βρίσκεις μικρές LCD, (πέρα του γεγονότος ότι έχω μείνει εδώ και 3 μήνες χωρίς δουλειά). Οι πυκνωτές δεν φαίνονται να έχουν "φουσκώσει", και από το Service, όπως παρατήρησα, έχουν σημειώσει έναν πυκνωτή και 2 μετασχηματιστές. Μια και δεν μου περισσεύουν χρήματα αυτό το καιρό, και μια και πιάνουν τα χέρια μου, λέω να προσπαθήσω. Αυτό που χρειάζομαι είναι από κάπου να ξεκινήσω ( εκτός και εάν όντος είναι ακριβώς αυτά τα 3 στοιχεία που μας έχουν αφήσει χρόνους), και ιδανικά το σχέδιο για να μπορώ να κάνω μετρήσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
Καλησπέρα φίλε,
έχω ένα service manual του μοντέλου PS42P4H1 το οποίο φαντάζομαι θα έχει λίγες διαφορές με το μοντέλο σου οπότε μπορώ να στο στείλω να το έχεις σαν reference. Στείλε το mail σου με προσωπικό μήνυμα.
Καλημέρα,
δυστυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο που μου έστειλε ο manolo, παρόλο που ο κωδικός του είναι πολύ κοντά στον δικό μου, έχει διαφορετική πλακέτα τροφοδοσίας, οπότε δε μπορώ να κάνω και πολλά. Κάποια άλλη βοήθεια?
Καλησπέρα σε όλους,
έχω πρόβλημα με τη συγκεκριμένη τηλεόραση, και συγκεκριμένα με την πλακέτα τροφοδοσίας δεν βγάζει καθόλου τάσεις εξόδου. Στο service η συγκεκριμένη δεν παράγεται πλέον, και εάν την ανακατασκευάσουν, θα χρειαστούν ένα ποσό που με το οποίο πλέον βρίσκεις μικρές LCD, (πέρα του γεγονότος ότι έχω μείνει εδώ και 3 μήνες χωρίς δουλειά). Οι πυκνωτές δεν φαίνονται να έχουν "φουσκώσει", και από το Service, όπως παρατήρησα, έχουν σημειώσει έναν πυκνωτή και 2 μετασχηματιστές. Μια και δεν μου περισσεύουν χρήματα αυτό το καιρό, και μια και πιάνουν τα χέρια μου, λέω να προσπαθήσω. Αυτό που χρειάζομαι είναι από κάπου να ξεκινήσω ( εκτός και εάν όντος είναι ακριβώς αυτά τα 3 στοιχεία που μας έχουν αφήσει χρόνους), και ιδανικά το σχέδιο για να μπορώ να κάνω μετρήσεις.
δυσκολο psu αυτο ..τα 5 του σταντμπαι τα εχεις ..?
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
05-04-14, 16:52
Καλησπέρα σε όλους,
σχέδιο δεν υπάρχει αλλά η βλάβη σου πρέπει να είναι λογικά πολύ απλή αν έχεις βασικές γνώσεις λογικά θα την επισκευάσεις
Επειδή δεν είμαι του επαγγέλματος, pipilas εννοείς 5volt στην έξοδο για standby? Εάν ναι, τότε όπως σας είπα, στην έξοδο, σύμφωνα με τις μετρήσεις μου δεν παίρνω τίποτα, όλα 0. Εκτός και εάν έχω κάνει καμία μεγάλη χαζομάρα, που δεν νομίζω. Θα ξεκινούσα λιγάκι μπακαλίστικα, μήπως και είμαι τυχερός, αλλάζοντας τον πυκνωτή και τους 2 μετασχηματιστές που βρήκα σημειωμένους από το service, αλλά σε 2 μαγαζιά με ηλεκτρονικά που πήγα εδώ στο Ηράκλειο, μου είπαν ότι δεν έχουν, και μάλιστα με αποθάρρυναν λέγοντας μου ότι δεν θα βρω παρά μόνο στη Samsung. Οι μετασχηματιστές όμως δεν βλέπω να έχουν πάνω κάποιο διακριτικό, οπότε τι θα ζητήσω?Pls Help...
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
06-04-14, 22:55
Επειδή δεν είμαι του επαγγέλματος, pipilas εννοείς 5volt στην έξοδο για standby? Εάν ναι, τότε όπως σας είπα, στην έξοδο, σύμφωνα με τις μετρήσεις μου δεν παίρνω τίποτα, όλα 0. Εκτός και εάν έχω κάνει καμία μεγάλη χαζομάρα, που δεν νομίζω. Θα ξεκινούσα λιγάκι μπακαλίστικα, μήπως και είμαι τυχερός, αλλάζοντας τον πυκνωτή και τους 2 μετασχηματιστές που βρήκα σημειωμένους από το service, αλλά σε 2 μαγαζιά με ηλεκτρονικά που πήγα εδώ στο Ηράκλειο, μου είπαν ότι δεν έχουν, και μάλιστα με αποθάρρυναν λέγοντας μου ότι δεν θα βρω παρά μόνο στη Samsung. Οι μετασχηματιστές όμως δεν βλέπω να έχουν πάνω κάποιο διακριτικό, οπότε τι θα ζητήσω?Pls Help...
πώς θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο οταν μας αναφέρεις για μετασχηματιστές που θες να τους αλλάξεις τα PSU απο plasma τα περισσότερα εργαστήρια δεν μπορούνε να τα επισκευάσουνε ΄και προσπαθείς χωρίς βασικές γνώσεις να επισκευάσεις το τροφοδοτικό αυτό λίγο δύσκολο φίλε μου το συγκεκριμμένο έχει κάνει μόνο βλάβες στο pfc
Επειδή λοιπόν θεωρώ και εγώ πολύ φιλόδοξο να είναι αυτά τα 3 στοιχεία, εφόσον κάποιος έχει κάποια καλή ιδέα, να την προσπαθήσω, μια και δεν βρίσκω και το σχέδιο...Tο pfc είναι τα αρχικά από το power factor corection? είναι ένα στοιχείο ή ολόκληρο κύκλωμα? Εάν ανεβάσω μια photo, βοηθάει για να με βοηθήσετε να το εντοπίσω? Ελπίζω να μην σας κουράζω πολύ.
Thanks!
μετ.σχες που θα βρεις?? ασε τι σημειωσαν αυτοι (οτι δηλωσης εισαι στο ελλαντα)...ειπαμε δυσκολο πσου αυτο..
αλλα μπορεις να δεις το πρωτευον του τροφοδοτικου εκει ισως εχεις προβλημα
μπορεις να δεις εαν εχεις καποιο βραχυκυκλωμα στις εξοδους του τροφοδοτικου
εαν εχει ξεχωριστο σουιτσινκ για το σταβαυ (5βολτ) δωσε βαση σε αυτο ..γιατι αν δεν παρει
δεν ξεκιναει το μεγαλο
αυτα ισως να δεις ..μετασχ.τες που λες σπανια καιγονται και φυσικα δεν υπαρχουν ευκολα
δεν αποκλειετε να εχεις και καμια ζημια του ενος ευρο εχει στα 220 ομως ..:wiink: 310 εχει??
pfc τωρα ..μαλλον ο Νικο ενοει το κυκλωμα ελενχου των τασεων εξοδου του τροφοδοτικου