Επιστροφή στο Forum : [Whirlpool] whirlpool_awo_d_5561 με κωδικο F19
georgemandra
28-03-14, 19:43
Καλησπερα φιλοι χαίρομαι που σας βρήκα και για την καλη και κατατοπιστική δουλεια που γίνεται στο φορουμ.
Σας βρηκα ψαχνοντας λυσει σε ενα δυσκολο προβλημα μου και ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντησης σας.
εχω ενα πλυντιριο whirlpool_awo_d_5561 που το δουλευω με γεννήτρια (δεν χρησιμοποιώ την αντισταση για την θερμανση του νερου για να μην κουραζω την γεννητρια)μου έβγαζε την βλαβη f19 μετα τα δεκα πρωτα λεπτα λειτουργίας το ξανα εβαζα σε λειτουργια την εβγαζε την πλυση. η βλαβη εγινε μονιμη και τη και το error το βγαζει σχεδον αμέσως με το που ξεκιναη.
καμια ιδεα για το τη μπορεί να φτει αν και νομιζω οτι το μη σταθερο ρευμα τις γεννητριας πρεπει να επιδείνωσε το προβλημα.
συγχαρητήρια και πάλη για το ωραιο φορουμ
όταν λες εβγαλες την αντισταση τι ενοεις??? εβγαλες τα καλωδια από πανω???? πες μας και το 85 της συσκευης και το σ/ν .....
Κυριακίδης
28-03-14, 21:09
όταν λες εβγαλες την αντισταση τι ενοεις??? εβγαλες τα καλωδια από πανω???? πες μας και το 85 της συσκευης και το σ/ν .....
Εννοεί λόγω της χρήσης του πλυντηρίου με ρεύμα της γεννήτριας ... για να μην φορτώνει άδικα την αντίσταση (για να ζεστάνει νερό) την έχει βγάλει εκτός .
Σε μια αναζήτηση για F19 δεν υπάρχει στο μανουαλ αλλά αναφέρει για F18 και F21 . Θεωρώντας ότι εννοεί πλησιέστερο το F18?
Για F18 αναφέρει τα εξής
Αφρός ανιχνεύθηκε κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης
Εάν η CUC δεν είναι σε θέση να αδειάσετε το νερό μετά το πλύσιμο ή δεν είναι σε θέση να γυρίσετε μετά από αρκετές
δοκιμές αυτός ο Κώδικας συναγερμού.
Πιθανές αιτίες
Πελάτης που χρησιμοποιείται υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού.
Ελέγξτε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους σωλήνες της αντλίας.
Ελέγξτε την αντλία για ξένα αντικείμενα.
Ελέγξτε την ηλεκτρική αντίσταση της αντλίας.
Ελέγξτε την ηλεκτρική αντίσταση του διακόπτη πίεσης.
Ελέγξτε αν σωλήνα διακόπτης πίεσης είναι σε καλή κατάσταση και σωστά συνδεδεμένο με κάδο και
διακόπτης πίεσης.
~ Επιβεβαιώστε δεν υπάρχει πρόβλημα σιφόνι.
το καταλαβα αυτό φιλε μου... αλλα λεω μηπος είναι ο κοδικος βλαβεις εξετιας ότι εβγαλε την αντιστασει εκτος???? και ρωταω το 85 για να του πω ακριβος τι είναι ο κωδικος αυτος... το καταπροσεγγιση σε κωδικούς βλαβων δεν ισχυει γιατι ο κάθε κωδικος αναφέρεται σε άλλο σιπτωμα ακομα και αν είναι f18 me f19
κάνε μια προσπάθεια να ελέγξεις το φίλτρο να το καθαρίσει και να δεις μέσα μήπως έχει κολλήσει τίποτα.
κάπως έτσι το λέει εδώ ένας.
http://www.justanswer.com/appliance/3b8a3-f19-fault-code-whirlpool-6th-sense-washing.html
chipakos-original
29-03-14, 03:58
Καλησπερα φιλοι χαίρομαι που σας βρήκα και για την καλη και κατατοπιστική δουλεια που γίνεται στο φορουμ.
Σας βρηκα ψαχνοντας λυσει σε ενα δυσκολο προβλημα μου και ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντησης σας.
εχω ενα πλυντιριο whirlpool_awo_d_5561 που το δουλευω με γεννήτρια (δεν χρησιμοποιώ την αντισταση για την θερμανση του νερου για να μην κουραζω την γεννητρια)μου έβγαζε την βλαβη f19 μετα τα δεκα πρωτα λεπτα λειτουργίας το ξανα εβαζα σε λειτουργια την εβγαζε την πλυση. η βλαβη εγινε μονιμη και τη και το error το βγαζει σχεδον αμέσως με το που ξεκιναη.
καμια ιδεα για το τη μπορεί να φτει αν και νομιζω οτι το μη σταθερο ρευμα τις γεννητριας πρεπει να επιδείνωσε το προβλημα.
συγχαρητήρια και πάλη για το ωραιο φορουμ
F19
F20 Control relay for motor controller faulty
This fault code is only displayed on washing machines that have a CIM, BPM or Direct Drive motor fitted and an external motor control unit is used.
The main electronic control unit has failed to detect the relay that switches the motor control unit on and off has operated correctly. This relay is fitted on the main electronic controller and it is highly unlikely that there is an issue with the electronic board that controls the drive motor.
Check wiring and all connectors between the motor and main electronic control units
Replace main electronic control unit
Εδω υπάρχει ένας ωραίος οδηγός βλαβών ,όχι μόνο για τώρα αλλά και για μελλοντική χρήση.
http://www.ukwhitegoods.co.uk/help/fault-codes/laundry-fault-codes/3708-whirlpool-washing-machine-fault-codes.html
Τελικά μάλλον ρελεδάκι πάνω στην κεντρική πλακέτα είναι το πρόβλημα που έχεις.
georgemandra
29-03-14, 13:18
Ευχαριστω για τις απαντησεις φιλοι μου ,δεν εχω καταργησει την αντισταση απλος πλενω με κρυο νερο η αντλια το σιφονη και ο πρεσοστατης ειναι ενταξει μαλλον για ρελε το βλεπω.
Ειναι φιξ με την πλακετα η αλλαζει ανταλακτικο; μηπως γνωριζεται;
georgemandra
29-03-14, 13:28
Το 85 συσκευης τι εννοεις φιλε σωτηρη;
καλησπερα το 85 ειναι ενα δωδεκαψηφιο νουμερο και διπλα απο αυτο ειναι το s/n: θα το βρεις στο εσωτερικο πλαισιο της πορτα η στο πισω μεροσ του καδου.... πες μου για να σου πω ακριβως τι ειναι το F19 που σου βγαζει....
georgemandra
29-03-14, 18:36
το νουμερο σερβις ειναι το 859204626000 Σωτηρη
το παλεψα ολο το μεσημερι καπιες φορες πηγε να δουλεψη για λιγο και παλη φ19 αλλα τωρα βγαζει και φ6 απο την αρχη ειμαι ενα βημα πριν τη βαριοπουλα ](*,):hammer:και δεν βλεπω να τη γλιτωνη φιλε....
Κυριακίδης
29-03-14, 19:13
Heating element
Nominal voltage . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 230 V + 10 %, -15 %
Total power . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2050 W
Resistance (20 °C) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24 Ω
Leakage current . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . < 0.8 mA
NTC sensor
Resistance NTC
0 °C 35.9 kΩ
30 °C 9.8 kΩ
40 °C 6.6 kΩ
50 °C 4.6 kΩ
60 °C 3.2 kΩ
70 °C 2.3 kΩ
95 °C 1.1 kΩ
Motor
Resistance contacts . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (20 °C)
Stator (full field) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.89 Ω
Stator (tapped field) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.84 Ω
Rotor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2.15 Ω
Tacho generator . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .68.7 Ω
Εξέτασε τα υπογραμμισμένα παραπάνω.
Για το 1ο (βολτάζ ) από γεννήτρια να μην τυχόν ξεπερνά το +/- 10% (από την γεννήτρια σου) .. το δοκίμασες σε ρεύμα δικτύου?
Το 2ο αντίσταση Ωμ και ποιο κάτω η επιτρεπόμενη διαρροή που αν έχεις πάνω από 0.8mA (π.χ. διαρροή από γεννήτρια? έστω και μικρή)
Το τελευταίο της ταχογεννήτριας 68,7 Ωμ
Και ρίξε μια ματιά στην περιοχή με τα καρβουνάκια του μοτέρ (αν έχει σκόνες / κάρβουνο πολύ σκορπισμένο στον συλλεκτη) και έχουμε εκεί κάποια διαρροή
Τεστ δοκιμής? / επαναφοράς ?
Testprogram
© Whirlpool Europe www.scc-service.com
1. Ενεργοποιήστε τη συσκευή
2. Κλείστε την πόρτα
3. Επιλεγμένα το πρόγραμμα DRAIN
4. Πατήστε το κουμπί Push (PB) Επαναφορά 4 φορές μέσα σε 5 δευτερόλεπτα
5. Μεταβείτε στο επόμενο βήμα Τύπου PB Επαναφορά δύο φορές
Προσοχή: Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα δοκιμών μόνο χωρίς ρούχα!
georgemandra
29-03-14, 20:27
Θα τα δοκιμασω αυριο πετρο και θα σου απαντησω σε ευχαριστω για το ενδιαφερων..