Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΟΘΟΝΗ LAPTOP FUJITSU ESPRIMO
Καλησπερα παιδια θα χρειαστω την βοηθεια σας,
εχω ενα laptop FUJITSU ESPRIMO MOBILE V5535 και ενω δουλευε κανονικα ξαφνικα εκλεισε και τωρα εχει το εξης προβλημα,ξεκιναει ανοιγει το λαμπακι του power και το ανεμιστηρακι χωρις να ανοιγει η οθονη ομως..δοκιμασα εξωτερικο monitor και δυστυχως δεν δινει σημα...
εκανα και το εξης εβγαλα την μνημη και δυστυχως δεν κανει κανενα χαρακτηριστικο ηχο οτι λειπει η μνημη..
μπορει να μου πει καποιος καμια ιδεα τι συμβαινει?
εχει καψει καρτα γραφικων η ειναι κατι αλλο?
ευχαριστω
xrhstos1978
22-02-14, 18:50
κανε reset και πες μας. βγαζεις την μπαταρια και χωρις το τροφοδοτικο πατα το power on για 15 δευτερα.
Αν καιγόταν η κάρτα γραφικών θα έκανε κάποια beep σίγουρα. Όπως & όταν αφαίρεσες τη μνήμη. Αν δεν το ανοίξεις να δεις μέσα δεν μπορείς να πεις τι έπαθε.
Παιδια εκανα reset και παλι τιποτα,
παταω το Power ανοιγει το ανεμιστηρακι για 3 δευτερολεπτα και μετα σταματαει να γυριζει το ανεμιστηρακι,λετε να μην ειναι καρτα γραφικων?
παντος παλι οταν βγαζω την μνημη δεν κανει ηχο τιποτα...
ioannislab
22-02-14, 19:41
Το οτι δεν κανει μπιμπ δεν σημαινει κατι. Συνηθως δεν κανει μπιμπ ουτε για την μνημη ουτε για την καμμενη καρτα γραφικων. Επισης ειναι πολυ πιθανο το μπιμπ να ειναι απενεργοποιημενο απο το bios. Προσωπικα μου ακουγεται να θελει reflow η καρτα γραφικων αν και αν εχει αυτη SiS Mirage 3+ το θεωρω λιγο δυσκολο να ξεκκολησε. Υπαρχει πιθανοτητα να εχει προβλημα η μνημη κ γι'αυτο κανει αυτα τα κολπα. Απο σκονη πως ειναι? Το δοκιμασες αφου κρυωσει λιγο? Επισης δοκιμασε να ριξεις φως στην οθονη με φακο ή με πορτατιφ να δεις αν αχνοφαινεται τιποτα.
Τελος δοκιμασε ξανα με εξωτερικη οθονη και αν δεν δειξει κατι δοκιμασε να πατησεις αν εχει καποιον συνδιασμο για να στειλει το σημα. Ειναι πιθανο να μην αφηνει το bios να στειλει σημα κατα το boot.
Καταρχάς το V5535 δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Την δουλεία την κάνει το GMCH (που οι περισσότεροι αποκαλούμε Northbridge).
Το laptop είναι δικό σου, ή στο έφερε κάποιος, και σου είπε ότι του έκλεισε ενώ δούλευε; Όταν έκλεισε έπινε(ς) τίποτα; Έκλεισε απότομα (π.χ. έκανε κανένα τσάφ) ή έσβησε ή οθόνη (για να σου φύγει η ιδέα του inverter) και συνέχισε να δουλεύει ή έκλεισε σιγά, σιγά; Μνήμη άλλαξες; Ο δίσκος δείχνει να έχει activity όταν το ξεκινάς;
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,
θα τα τσεκαρω ολα αυτα που μου ειπατε και συντομα θα εχετε μια απαντηση με το τι εγινε
dimitris_p
03-08-15, 20:13
Καλησπερα. Σε ίδιο λαπτοπ ακριβως έχω το εξής πρόβλημα. Είναι τελείως νεκρό δεν ανάβει ουτε το led power.To τροφοδοτικό ειναι οκ, την πλακέτα την εχω ανοίξει και σε μετρήσεις που έκανα τάσεις υπαρχουν κανονικα σε ορισμένα σημεια που μέτρησα επίσης και στους ακροδέκτες της μπαταρίας πάει τάση.Είναι τελείως νεκρό ούτε καν το fun δεν δουλεύει. Εχω δοκιμάσει άλλες μνήμες καθώς και CPU.Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?? :saad:
Απ οτι μου είπαν τους εκλεισε ξαφνικά ενώ δούλευε.
giarosenko
09-04-16, 18:43
Δεν ξέρω, αλλά ίσως το χρειαστείτε.
(http://docdro.id/MNQ1pja)FUJITSU SIEMENS ESPRIMO MOBILE V5515 V5535 INVENTEC Z17M REV A02 SCH (http://docdro.id/MNQ1pja)