Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Toshiba] προβλημα με toshiba τηλεoραση!!!

medtech
21-02-14, 21:15
Συναδελφοι καλησπερα εχω στο εργαστηριο μια toshiba 32lv833g την βαζω στην πριζα και παταω το ΟΝ στο πληκτρολογιο για να την ανοιξω και ακουγεται ενα σφυριγμα παει να αναψει και σβυνει ....ο ηχος που ακουγεται για λιγο ειναι ο ιδιος που εκανε καποτε ο μετασχηματιστης υψηλης τασης .....στις τν παλια ....
τι προτεινετε να κοιταξω!!!
ευχαριστω.

medtech
22-02-14, 14:23
Kανεις δεν εχει να πει καμια ιδεα τι να δω?:confused1::confused1::confused1::confused1::co nfused1::confused1:

ezizu
22-02-14, 15:42
Πιθανών σε κάποιο εξάρτημα (ή σε κάποια εξαρτήματα) του switching τροφοδοτικού,(ή ακόμα και σε κάποιο άλλο τροφοδοτούμενο κύκλωμα/πλακέτα της τηλεόρασης), υπάρχει διαρροή ή βραχυκύκλωμα και για αυτό κόβει το τροφοδοτικό, ενώ παράλληλα ακούς αυτό το σφύριγμα .
Δεν γίνεται νομίζω, έτσι απλά, να σου πει κάποιος άλλαξε αυτό ή το τάδε εξάρτημα και σίγουρα θα επισκευαστεί 100% η τηλεόραση, επειδή πολύ απλά η αιτία της βλάβης μπορεί να είναι σε περισσότερα του ενός , εξαρτήματα.
Θα πρέπει βασικά, να ξεκινήσεις με τους κλασικούς ελέγχους-μετρήσεις ή ακόμα και αντικατάσταση των ύποπτων εξαρτημάτων κ.ο.κ. , όπως θα έκανες άλλωστε και σε μια crt τηλεόραση, ώστε να προσδιορίσεις κάπως την αιτία της βλάβης.
Η μεγαλύτερη πιθανότητα λογικά είναι να έχουν πρόβλημα εξαρτήματα στο κύκλωμα του τροφοδοτικού.
Οπότε θα σου προτείνω να ξεκινήσεις τους ελέγχους - μετρήσεις από το τροφοδοτικό.

medtech
22-02-14, 20:57
Σηφη καλησπερα και σε ευχαριστω για την απαντηση !!!ειμαι τεχνικος δεν ασχολουμε με επισκευη σε οικιακα....μονο σε ιατρικα μηχανηματα σε επιπεδο πλακετας ....τωρα στο παρελθον ειμουν σε εργαστηρια με επισκευες σε τν κτλ την τν την ανοιξα μπασ και κανω τιποτα, δεν θελω να μου πουν σε επιπεδο ανταλακτικου τι να δω.... το τροφοδοτικο διχνει οκ με προβληματιζει μια πλακετα που εχει δεξια με κατι μικρα μετασχηματιστακια που γραφουν προσοχη υψηλη ταση και απο εκει ακουγεται ο περιεργος ηχος για περιπου ενα δευτερο....δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις σε τν απλα μην κανω κατι πριν την πεταξω....
ευχαριστω για τον χρονο σου!!!

Αποστόλης1
22-02-14, 21:06
Ξεκούμπωσε τα φις που πάνε στο πλάι του πάνελ και αν σταματάει φταίνε οι λάμπες , άλλως η πλακέτα, μάλλον μ/τ

medtech
22-02-14, 21:12
Ξεκούμπωσε τα φις που πάνε στο πλάι του πάνελ και αν σταματάει φταίνε οι λάμπες , άλλως η πλακέτα, μάλλον μ/τ
οταν βγαζω την φισα σταματαει.... ο ηχος ,για λαμπες δεν γνωριζω αξιζει να ασχοληθω?????

ezizu
23-02-14, 18:09
Αλέξανδρε,δεν είχα καταλάβει ότι το σφύριγμα δεν προερχόταν από το κύκλωμα του τροφοδοτικού, για αυτό σου πρότεινα να ελέγξεις το τροφοδοτικό, (κάτι που προφανώς το είχες ήδη κάνει). Παρ' όλα αυτά όσα σου έγραψα γενικά ισχύουν.

Τις λάμπες μπορείς να τις ελέγξεις και με κάποιο εργαλείο - όργανο π.χ. κάτι σαν τα παρακάτω :

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR4.TRC2.A0.H0. Xccfl+tester&_nkw=ccfl+tester&_sacat=0&_from=R40

Η αλλαγή τους βέβαια, έχει μια δυσκολία επειδή πρέπει να αποσυναρμολογίσεις το πάνελ, αλλά το κόστος τους δεν είναι υπερβολικό.

medtech
23-02-14, 20:50
Αλέξανδρε,δεν είχα καταλάβει ότι το σφύριγμα δεν προερχόταν από το κύκλωμα του τροφοδοτικού, για αυτό σου πρότεινα να ελέγξεις το τροφοδοτικό, (κάτι που προφανώς το είχες ήδη κάνει). Παρ' όλα αυτά όσα σου έγραψα γενικά ισχύουν.

Τις λάμπες μπορείς να τις ελέγξεις και με κάποιο εργαλείο - όργανο π.χ. κάτι σαν τα παρακάτω :

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR4.TRC2.A0.H0. Xccfl+tester&_nkw=ccfl+tester&_sacat=0&_from=R40

Η αλλαγή τους βέβαια, έχει μια δυσκολία επειδή πρέπει να αποσυναρμολογίσεις το πάνελ, αλλά το κόστος τους δεν είναι υπερβολικό.
αδελφε καλησπερα αυτο ηθελα !!!δεν ασχολουμε με επισκευη τν και τετοια .....κανω επισκευες σε αλα μονιτορ αλλα μεχρι εκει ....
ευχαριστω ευχαριστω!!!!

pipilas
25-02-14, 23:38
σφυριγμα στο ινβερτερ ....τραβαει ζορια μαλον καποιες η καποια CCFL BACKLIGHT ιs dead