PDA

Επιστροφή στο Forum : [Σκληρός Δίσκος] Exelstore callisto 80Gb

Δημήτρης104
12-02-14, 19:17
Παιδιά γειά σας
Εχω εναν παλιο υπολογιστη που ειχε τον εν λογω σκληρο οταν τον αγορασα, SATA1. Πριν σχεδον ενα χρονο περιπου μου εκανε κατι κολπα, δεν τον εβλεπε το Bios, ανοιγα το κουτι αποσυνδεα και καθαριζα τις συνδεσεις του και μετα δουλευε καλα για κατι μηνες. Επειδη δεν εβλεπα τιποτα στα καλωδια ετρεξα και το HD Sentinel το οποιο μου εβγαλε υγεια 99% με προβλημα 2 pending sectors,αλλα μου ελεγε οτι δεν ειναι κρισιμο και ο δισκος ειναι σε καλη κατασταση.
Τελευταια μου εβγαζε και udma crc errors που απ οτι ειδα ειναι σφαλματα στην επικοινωνια. Μετα απο ενα check disk των windows το οποιο βρηκε σφαλματα και υποτιθετε τα διορθωσε, μουλαρωσε και παρ οτι αλλαξα καλωδια, υποδοχες στη μητρικη, ρυθμισεις στο bios,δεν τον βλεπει καθολου.
Μαλλον απ οτι υποθετω πρεπει να τον "βαψω μπλε και να τον πεταξω στην θαλασα" μιας και εχει και 8 χρονια στην πλατη του, χωρις ομως παρα πολλες ωρες λειτουργειας μια και ο Υ/Η δουλευε 2, 3 ωρες την ημερα, και αναρωτιεμαι μηπως υπαρχει τροπος να ζωντανεψει για να παρω μερικα χρησιμα αρχεια.:confused1:
Ο δισκος γυριζει, αλλα οι κεφαλες δεν ακουγονται καθολου.

xsterg
12-02-14, 20:53
μα καλα φιλε μου. backup δεν εχεις παρει?

Δημήτρης104
12-02-14, 21:12
Εχω παρει backup αλλα οχι ολα τα αρχεια και ειναι παλιο, 2 μηνες +. Τελος παντων δεν ειχα τιποτα σημσντικα αρχεια, το περιμενα οτι καποια στιγμη θα μ αφησει, αλλα οχι ετσι. Για reflow της πλακετας του η επισκευη της δεν το συζηταω, ειναι για την θαλασσα!