PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Samsung T240HD

thanasis 1
11-02-14, 19:58
Καλησπερα εχω την παραπανω τηλεοραση και εχω το εξης προβλημα οταν την ανοιγω βλεπω εικονα για δυο δευτερολεπτα και μετα χανεται και γινεται μαυρη.
Εψαξα και εδω στο φορουμ αλλα και στο google για το προβλημα αυτο και βρηκα καποιες αιτιες.Οι περισσοτεροι ελεγαν πως φταιει το TM 09180 Inverter Transformer.
Την ανοιξα και ειδα οπτικα τους πυκνωτες και ηταν μια χαρα δεν ειχαν φουσκωσει,βεβαια δεν λεει κατι αυτο αλλα το προσπερνω.Ειδα και αυτο το θεμα (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=64832&highlight=samsung)οπου αφορα το
ιδιο μοντελο απλα των 20 ιντσων.Αρα μετραω αρχικα τις τασεις στο τροφοδοτικο και αν δω οτι ειναι οπως πρεπει απλα αλλαζω τους πυκνωτες?Εχει κανεις να προσθεσει
κατι αλλο?

UV.
11-02-14, 21:22
ωωωωωωραίος ο Θανάσης :psonio:

...πείτε μου όλες τις πιθανές βλάβες που υπάρχουν και μετά θα δω τι θα κάνω και τι θα βρω

Θανάση περιμένουμε να μας πεις ότι την έφτιαξες και πως την έφτιαξες!

thanasis 1
11-02-14, 21:37
Φιλε νικο απλα εγραψα τις πιθανες αιτιες που βρηκα στο νετ και ετσι επειδη ειδα οτι τυχαινει να ειχε αυτο το προβλημα και ο συνονοματος ειπα να ξεκινησω με αυτα.
Δεν πιστευω οτι θα την φτιαξω μονος μου μιας και δεν εχω τις καταλληλες γνωσεις αλλα και εμπειρια αλλα προσπαθω να μαζεψω πληροφοριες και αν δω οτι δεν βγαινει
τοτε ναι θα παει σε ενα πιο εμπειρο ατομο.Δεν ξερω γιατι το πηρες στραβα? :001_smile:

UV.
11-02-14, 21:44
Άντε Θανάση καθόλου στραβά
πρώτα κάνεις εσύ τις όποιες προσπάθειες είσαι ικανός να κάνεις και όπου σκαλώσεις τότε σε βοηθάμε
δεν γίνεται να απαντάμε και να ρωτάς αλλά το αντίθετο

άντε περιμένουμε να μας πεις τι βρήκες
:001_rolleyes:

STALKER IX
11-02-14, 23:27
Aλλαξε μ/τ ...

thanasis 1
12-02-14, 00:04
Απο αθηνα παιζει να βρεθει ο συγκεκριμενος ή μαγαζι που να μπορω να τον παραγγειλω?

STALKER IX
12-02-14, 00:11
Δεν γνωριζω εγω το πηρα απο αγγλια

thanasis 1
12-02-14, 00:14
Οκ ευχαριστω!

UV.
12-02-14, 13:58
Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι το ίντερνετ έχει τον Μ/Σ σαν λύση αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι παραπληροφόριση troll

αν ο Μ/Σ είχε το παραμικρό πρόβλημα δεν θα λειτουργούσε ούτε έστω για δύο δευτερόλεπτα
αν το μόνιτορ είναι κάποιας ηλικίας και έχει δουλευτεί το πιο πιθανό είναι να φταίει κάποια λάμπα ή λάμπες (πες μας πόσο παλιό είναι)

προτείνω για αρχή δύο ελέγχους αν θέλεις να ακολουθήσεις τον δικό μου τρόπο
1. μέτρα τις αντιστάσεις R301 και R302 (390Κ) ξεκολλώντας το ένα άκρο τους και δες αν είναι σωστές
2. βραχυκύκλωσε την SMD αντίσταση R247 (330Κ) που πάει στο ποδαράκι 4 του U201
3. ξεκίνα το μόνιτορ

Το κόστος για τον Μ/Σ απ' ότι είδα είναι κοντά στα 17€ και κατά την γνώμη μου θα πετάξεις τα χρήματά σου
Το κόστος για τις 4 λάμπες είναι 45 50€
σκέψου και μας λες

...εσυυυυύ αποφασίζεις

thanasis 1
12-02-14, 16:54
Την συγκεκριμενη την εχω σχεδον 4 χρονια,να ρωτησω πηγα να κανω τις μετρησεις που μου ειπες και την R301 την βρηκα την R302 εχω κοιταξει πολλες φορες αλλα δεν την βρηκα επισεις η R247 εχει πανω κωδικο 623 που ειναι 62k και δεν συμπτιπτει με αυτην που λες μηπως παιζει κατι με το τροφοδοτικο μου.

Δυο εικονες απο το τροφοδοτικο:

http://s23.postimg.org/lr8y5rkiv/12022014380.jpg (http://postimg.org/image/lr8y5rkiv/)

http://s9.postimg.org/y8ayxnfh7/12022014384.jpg (http://postimg.org/image/y8ayxnfh7/)

UV.
12-02-14, 18:00
Θανάση η φωτο είναι χαμηλής ανάλυσης και δεν βοηθάνε δεν φαίνεται καν ποιό είναι το πιν 1 στο U201
Ίσως έχω διαφορετικό revision
1, οπότε άσε και την R301 (φαίνεται σε καλή κατάστασση δεν την πειράζεις αν θέλεις μέτρα την και ξαναβάλτη στην θέση της)
2, Γείωσε το πιν 4 του U201
3, ξεκίνα το μόνιτορ

είδα ότι η πλακέτα του τροφοδοτικού σου είναι αρχές του 2008 και στην χειρότερη να την πήρες ένα χρόνο αργότερα πάμε 2009
μέχρι το 2014 οι λάμπες είναι στον χρόνο ζωής τους οπότε νομίζω επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα :crying:

thanasis 1
12-02-14, 18:04
Το πιν 1 ειναι το πρωτο κατω αριστερα οπως βλεπεις την φωτο δηλαδη ετσι οπως ειναι να γειωσω με ενα καλωδιο το πιν 4?

UV.
12-02-14, 18:10
ναι και πες μας

thanasis 1
12-02-14, 18:35
Λοιπον το δοκιμασα και ανοιγει κανονικα,δειχνει εικονα.

UV.
12-02-14, 18:40
Τώρα μην νομίζεις ότι φτιάχτικε =;

απλά επιβεβαιώνει τα προηγούμενα δηλ πας για λάμπες αν σε συμφέρει :001_unsure:

thanasis 1
12-02-14, 18:41
Για πες μου σε παρακαλω με αυτον τον τροπο τι εγινε και δουλευει?

UV.
12-02-14, 18:48
Για πες μου σε παρακαλω με αυτον τον τροπο τι εγινε και δουλευει?

απενεργοποίησες την προστασία over current!

thanasis 1
12-02-14, 18:49
Αν την αφησω ετσι μεχρι να αγορασω λαμπες(αν) τι προβλημα μπορει να υπαρξει σε ρωταω γιατι την δουλευω ως οθονη σε υπολογιστη και οσο να ειναι την εχω αναγκη για την ολοκληρωση εργασιων μπορει να προκαλεσει παραπανω προβληματα?

UV.
12-02-14, 19:06
πονηρέ Θανάση άστα αυτά
Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού!
Φυσικά και θα έχεις πρόβλημα μεγαλύτερο
....σε βλέπω έτοιμο να το ρισκάρεις

:lool:

thanasis 1
12-02-14, 19:09
Ποτε αν πρωτα δεν ακουσω το ok απο εσενα.
Αρα περιμενω μεχρι να αλλαξω τις λαμπες.
Η τελευταια ερωτηση και ποιο σημαντικη υπαρχει περιπτωση να τις βρω στην αθηνα με παραγγελια?Προσεχε τι θα απαντησεις.:lool:
Παντως σε ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σου και για την ολη βοηθεια σου,να εισαι καλα.:thumbup:

UV.
12-02-14, 19:38
υπαρχει περιπτωση να τις βρω στην αθηνα με παραγγελια?Προσεχε τι θα απαντησεις.:lool:
Αφού κατάλαβες τι θα απαντούσα δεν σου απαντώ
το κόστος που σου είπα πριν είναι κατευθείαν από το παγκόσμιο εργοστάσιο με τα μεταφορικά σε συμφέρει;
μπορείς να την μετατρέψεις και σε LED με το ίδιο κόστος αλλά θα χρειαστείς παραπάνω οδηγίες (υπάρχουν στο νετ αλλά έχουν ασάφειες)

thanasis 1
12-02-14, 19:42
Δεν θα ελεγα οχι αλλα δεν γλυτωνω το εξωτερικο.
Νομιζα οτι θα μπορουσα να βρω και εδω αλλα...

Edit
Εβγαλα το καλωδιο που μου ειπες να βαλω(μεταξυ του πιν 4 και γειωσης) και ετσι την ξανα τροφοτησα και μου δειχνει κανονικα τωρα τι στο καλο εγινε.

STALKER IX
12-02-14, 21:48
Να ρωτησω και εγω κατι... για την ενεργοποιηση της προστασιας ποιος φταιει?

vp74
13-02-14, 01:20
Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα δεν είναι οι λάμπες και θα μπεις άδικα στην διαδικασία αλλαγής. Η ενεργοποίηση της προστασίας οφείλεται σε κακή ψύξη και ψυχρές κολλήσεις από υπερθέρμανση (βλέπε την κιτρινίλα στο κάτω μέρος της πλακέτας του τροφοδοτικού σου) στα σημεία κάτω από τα μεταλάκια που χρησιμεύουν ώς ψύκτρες (HS301 HS302) κάτι αντίστοιχο σε όλα τα τροφοδοτικά των lg και samsung με τα ολοκληρωμένα (u201,u202). Βγάλε το βραχυκύκλωμα που απενεργοποιεί την προστασία και μην λειτουργείς την οθόνη σου με αυτό όπως σου είπε του μέλος που σε βοήθησε - και πρόσθεσε αρκετή κόλληση στα σημεία που σου έχω σημειώσει στην φωτό. Αν δεν δεις διαφορά (που δεν πιστεύω) άλλαξε το ολοκληρωμένο που σου έχω στον μεγάλο κύκλο. Προεραιτικά άλλαξε την f301 και τα D104 & D105 (πάνω στην ψύκτρα).http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=37266&stc=1

thanasis 1
13-02-14, 11:42
Οσο την λειτουργουσα χθες ειχα βγαλει το βραχυκύκλωμα που απενεργοποιεί την προστασία δεν το ειχα αφησει μιας και μου το eixe ξεκαθαρησει ο νικος.
Προσθεσα επιπλεον κολληση στα σημεια αυτα αλλα τιποτα.

UV.
13-02-14, 16:07
Εβγαλα το καλωδιο που μου ειπες να βαλω(μεταξυ του πιν 4 και γειωσης) και ετσι την ξανα τροφοτησα και μου δειχνει κανονικα τωρα τι στο καλο εγινε.
Θανάση οι λάμπες βρίσκονται στο κατώφλι ενεργοποίησης της προστασίας και μπορεί να δουλέψουν κανονικά ή μια μέρα ή ένα μήνα κλπ και μετά να έχεις τα ίδια

βλέπω ότι μάλλον έχεις δυσκολία να τις πάρεις μόνος σου από το εξωτερικό
και μια ιδέα είναι να σε εξυπηρετήσουν τα παιδιά εδώ στο φόρουμ που έχουν μαγαζί και αν φτιάχνουν LCD φυσιολογικά έχουν και τις λάμπες μάτσο

ας αναμένουμε
:whistle:

vp74
13-02-14, 19:39
Οσο την λειτουργουσα χθες ειχα βγαλει το βραχυκύκλωμα που απενεργοποιεί την προστασία δεν το ειχα αφησει μιας και μου το eixe ξεκαθαρησει ο νικος.
Προσθεσα επιπλεον κολληση στα σημεια αυτα αλλα τιποτα.

Υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να κοιτάξεις μέχρι να καταλήξεις στο τι φταίει.
Η σωστή σειρά βέβαια είναι πρώτα το τροφοδοτικό αλλά δεν είδα να γράφεις αν:
α). Δοκίμασες το panel σου με άλλο τροφοδοτικό ή το τροφοδοτικό σου με άλλο panel. Μπορείς με οποιοδήποτε τροφοδοτικό lg samsung 17-19 inch. Τα παιδιά που έχουν μαγαζί και φτιάχνουν lcd tft σίγουρα εκτός από μάτσο λάμπες θα έχουν και spare τροφοδοτικά, αν δεν έχουν μπορώ να σου δανείσω ένα ίδιο να δοκιμάσεις, όπως επίσης και panel.
β). Δεν αναφέρεις επίσης αν η εικόνα σου όσο είναι ανοικτή έχει φθορά στον φωτισμό (το επάνω ζεύγος από το κάτω πιο φωτεινό ή πιο κόκκινο ή ροζ) ή πριν σβήσει τρεμοπαίζει).

Αν το θέμα σου είναι να αλλάξεις panel είναι το πιο εύκολο και πιο ακριβό.
Αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις και να την φτιάξεις ανέξοδα, ασχολήσου με τα βασικά. Άλλαξε το mosfet, άλλαξε την θερμική ασφάλεια, δες ψυχρές, δανείσου panel ή τροφοδοτικό, βγάλε τους πυκνωτές ασχέτως αν έχουν φούσκα από επάνω και δες τι γίνεται και από το κάτω μέρος. Βρες φωτό του τροφοδοτικού σου στο inet και δες ποιοι πυκνωτές είναι μαρκαρισμένοι με γραμμή στο επάνω μέρος τους για πιθανή βλάβη.

Sorry αν γίνομαι κουραστικός, απλά δεν καταλαβαίνω πως έχουμε φτάσει στο σημείο της αλλαγής λαμπών με απόλυτη βεβαιότητα, χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα προαιρετικά βήματα επίγνωσης της βλάβης. Και δεν μιλάμε για ένα monitor BELINEA, μιλάμε για backlight LG SAMSUNG, τα οποία δεν κρατάνε μόνο 4 χρόνια ούτε βγάζουν προβλήματα στις λάμπες.

Αγαπητέ UV θα ήθελα απλά να γνωρίζω αν σου είναι εύκολο, να μου πεις πως κατέληξες τόσο σίγουρα ότι είναι λάμπες χωρίς τις αντίστοιχες "τράμπες" panel τροφοδοτικού. Και δεν το γράφω με κακή πρόθεση, απλά θα ήθελα να γνωρίζω καθώς είναι πολύ ενδιαφέρον. Δεν είμαι επαγγελματίας ηλεκτρονικός ούτε έχω μαγαζί, απλά έχει τύχει να έχω επισκευάσει πάνω από 200 lg samsung belinea και ουδέποτε μπόρεσα να καταλάβω αμέσως ότι το πρόβλημα ήταν οι λάμπες χωρίς να λύσω το panel να δω την μαύρη γραμμή επάνω στην λάμπα ή να μην δω την ροζ απόχρωση των άχρηστων belinea.

thanasis 1
13-02-14, 20:11
Βαγγελη καταρχας ευχαριστω και εσενα που ασχολισε με το προβλημα μου.

α)Δεν εχω δοκιμασει με αλλο τροφοτικο-πανελ.

β)Γι αυτα τα δυο δευτερολεπτα που μενει ανοιχτη η εικονα και γενικα ο φωτισμος ειναι οπως πρεπει δεν υπαρχουν παραμορφωσεις,τα χρωματα ειναι κανονικα και ουτε τρεμοπαιζει.

Για αρχη θελω να αλλαξω αυτα που μου ειπες (αν τα βρω σε καταστημα) και τους πυκνωτες και αν καταφερω και βρω κανενα τροφοδοτικο ωστε να δω αν φταιει οντως αυτο ακομα καλυτερα.

vp74
13-02-14, 21:46
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/65655/Samsung_bn44-00226c.html
Είναι παραπλήσιο αλλά ίδιο, θα το διαπιστώσεις από τις τιμές και αντιστοιχίες.

thanasis 1
13-02-14, 21:50
Εσυ εχεις τροφοδοτικο ετσι για να κανω δοκιμη?

vp74
13-02-14, 22:22
Εσυ εχεις τροφοδοτικο ετσι για να κανω δοκιμη?

Θα σου δώσω ένα από lg ή samsung το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσεις επάνω του μόνο τις λάμπες του panel. Στείλε μου pm με τηλ και αν είσαι κέντρο μπορείς να μου φέρεις και το panel μόνο να το δοκιμάσουμε παρέα. free of charge

thanasis 1
18-10-14, 14:27
Λοιπον μολις χθες ηρθε το τροφοδοτικο που ειχα παρει απο ebay,το συνδεσα και μολις αναψα την τηλεοραση μου εκανε παλι τα ιδια δηλαδη μου ανοιξαν οι λαμπες για 2 δευτεροπλεπτα και εσβησαν.Ετσι ειπα να δοκιμασω να συνδεσω ενα-ενα τα βυσματα των λαμπτηρων σε καθε φισα,αυτο που ειδα ηταν το εξης οταν συνδεσα και τα δυο στην πανω φισα μου τις αναβε ολες και τις δυο δυαδες οταν ομως τις συνδεσα στην κατω φισα δεν μου κραταγε καμια δυαδα αναμμενη.
Σημερα που ξανα συνδεσα και τις δυο φισες κανονικα στο τροφοδοτικο μου τις αναψε ολες τις λαμπες και δουλευει κανονικα η τηλεοραση,μονο που οταν κοιταξα καλα την οθονη παρατηρησα ενα τρεμοπαιχμα στις πανω λαμπες αρα το προβλημα ηταν στις λαμπες εξαρχης??

UV.
18-10-14, 18:39
μολις αναψα την τηλεοραση μου εκανε παλι τα ιδια ...
...αρα το προβλημα ηταν στις λαμπες εξαρχης??

Θανάση
Η διάγνωση και με απόδειξη ήταν ότι φταίνε οι λάμπες και εσύ αντί για λάμπες αγόρασες τροφοδοτικό :hammer::-({|= ](*,):thinking:[-X [-(
θα έλεγα ας πρόσεχες γιατί εκτόξευσες το κόστος επισκευής και είσαι όπως λες στα ίδια!
ότι σου είπα δεν ήταν υποθετικά και στην τύχη και αναλύω περισσότερο το θέμα:

Οι κατασκευαστές για τις CCFL οθόνες δίνουν εγγυημένη λειτουργία MTBF=50.000 ώρες! Και στις νέες LED το διπλάσιο MTBF=100.000h
και αφορά το (Mean Time Before Failure) και όχι Between και για συνεχόμενη λειτουργία
Όταν ανοίγει και κλείνει η συσκευή ο χρόνος αυτός μπορεί να γίνει και μικρότερος το 60% αυτής της τιμής
Άρα έχεις αυτήν την περίπτωση
Οι λάμπες CCFL έχουν μέσα αδρανές αέριο μίγμα με κάποιο άλλο και με την υψηλή τάση ιονίζεται και λάμπει
Όταν γερνάνε οι λάμπες αλληλεπιδρά ο ιονισμός με τις καθόδους και αυξάνεται το ρεύμα λειτουργίας τους και έτσι ενεργοποιείται η προστασία over current του inverter
Δεν μπορείς να δουλέψεις το inverter χωρίς τις λάμπες γιατί τότε ενεργοποιείται η προστασία over voltage

Τώρα για να την επισκευάσεις πρέπει να πάρεις καιλάμπες ή LED
Πάντως έχουν πέσει οι τιμές :001_rolleyes: :byebye:

thanasis 1
18-10-14, 18:56
Αρε νικο εσυ παντως μου το ειχες πει οποτε δικο μου το λαθος απλα προτιμησα να ακουσω το συνολο που ελεγε οτι ειχε προβλημα το τροφοδοτικο,ενταξει δεν εδωσα και μια περιουσια 20 ευρω εκανε.Τωρα μου δουλευει κανονικα ποσο θα αντεξει ενας θεος ξερει.Αλλα δεν ειναι περιεργο να μου δουλευει τωρα κανονικα τι να πω,εκτος και ειναι αυτο που λες στο ποστ 26 δηλαδη οτι

"οι λάμπες βρίσκονται στο κατώφλι ενεργοποίησης της προστασίας και μπορεί να δουλέψουν κανονικά ή μια μέρα ή ένα μήνα κλπ και μετά να έχεις τα ίδια".

Ειδομεν!

thanasis 1
21-10-14, 16:03
Σημερα δεν μου ανοιξε και ετσι ειπα να λυσω το πανελ για να δω τι γινεται με τις λαμπες,το ελυσα και ειδα οτι στην ακρη καθε λαμπας εχει μαυρισει λιγακι,αλλα το κυριοτερο ηταν οτι στις πανω λαμπες ενα καλωδιο ειχε κοπη και μαλλον σε αυτο οφειλοταν και το τρεμοπαιχμα που εβλεπα.
Οι λαμπες ειναι συνδεδεμενες ετσι

http://s15.postimg.org/x1feugafv/21102014362.jpg

http://s9.postimg.org/c9i65an5r/21102014361.jpg

αν τις τραβηξω θα βγουν?Αυτο το ασπρο ειναι ελαστικο αρα το καθε ακρο των λαμπτηρων ειναι κολλημενο σε καθε καλωδιο?
Δεν βλεπω κατι σαν κλιπ ωστε να κουμπωνουν.

Μπορω με καποιο τροπο να δω μια μια τις λαμπες αν ειναι καλες?

vp74
21-10-14, 19:19
Αν τις τραβήξεις δεν θα βγουν. Η θα σπάσουν ή θα αποκοληθούν τα καλώδια. Το πλαστικό ελαστικό προστατευτικό το αγοράζεις από καταστήματα ηλεκτρονικών, πρέπει να το πάρεις μαζί σου για να χωράει η διάμετρος της λάμπας. Σε κάθε άκρο της λάμπας υπάρχει καλώδιο με κόλληση. πρέπει πρώτα να ξεκολλήσεις σιγά σιγά τα καλώδια από το μεταλλικό περίβλημα, να δώσεις λάσκα από την μεριά που είναι οι φύσες και να τις βγάλεις πρώτα από την κάτω μεριά και μετά από την πάνω. Ίδια λογική και στην αλλαγή. Γιατί να δεις αν οι λάμπες είναι καλές; Αφού δοκίμασες και με το παλιό τροφοδοτικό αν θυμάμαι καλά και δεν σου άναψαν. Το οποίο είχε και πρόβλημα στους δρόμους του mosfet στο inverter.

thanasis 1
21-10-14, 19:45
Κολλησα το καλωδιο που ειχε κοπη και τωρα αναβει κανονικα.Τις εχω βγαλει εξω τις λαμπες και βλεπω οτι η μια απο τις τεσσερεις αναβει φουλ,οι αλλες τρεις εχουν χαμηλοτερο φωτισμο ενω μια απο τις τεσσερεις αναβει σχεδον η μιση,θελουν αλλαγμα τελος.

Εχει κανενας απο εδω μεσα μεταχειρισμενες ή καινουργιες??

GeorgeSindos
21-10-14, 20:54
Μετρα ακριβως τα mm τις λάμπας. 524mm καινουργιες έχω να σου δωσω. Αν είναι παραπάνω σε μήκος δεν έχω.

thanasis 1
25-10-14, 22:28
Τελικα σε ολες τις λαμπες ειχαν σπασει ολα μα ολα τα καλωδια και εκαναν οποτε ηθελαν επαφη(τα δοκιμασα με το πολυμετρο),ετσι τα αλλαξα ολα και τωρα ουτε τρομοπαιζουν ουτε τιποτα πλεον αναβουν ολες κανονικα.Δυστυχως ομως πρεπει να κουνηθηκε καποια απο τις καλωδιοταινιες που ειναι στην lcd και ετσι τωρα οποτε ανοιγει μου βγαζει μια πολυ λεπτη μπλε γραμμη στα δεξια,και να φανταστειται την οθονη την εβγαλα πολυ προσεκτικα.:cursing::head:

Αυτη η μπλε γραμμη ειναι οντως απο αυτο ή μπορει φταιει κατι αλλο?

vp74
26-10-14, 19:24
Τελικα σε ολες τις λαμπες ειχαν σπασει ολα μα ολα τα καλωδια και εκαναν οποτε ηθελαν επαφη(τα δοκιμασα με το πολυμετρο),ετσι τα αλλαξα ολα και τωρα ουτε τρομοπαιζουν ουτε τιποτα πλεον αναβουν ολες κανονικα.Δυστυχως ομως πρεπει να κουνηθηκε καποια απο τις καλωδιοταινιες που ειναι στην lcd και ετσι τωρα οποτε ανοιγει μου βγαζει μια πολυ λεπτη μπλε γραμμη στα δεξια,και να φανταστειται την οθονη την εβγαλα πολυ προσεκτικα.:cursing::head:

Αυτη η μπλε γραμμη ειναι οντως απο αυτο ή μπορει φταιει κατι αλλο?

Ξαναβάλε προσεκτικά το επάνω μεταλλικό μέρος (αυτό που κουμπώνει) στο panel σου. Επίσης στα πλαινά της lcd αν εχει κατι σαν μικρά μαγνητάκια, βεβαιώσου πως ακουμπάνε στο πλαινό μεταλλικό σασί.

thanasis 1
27-10-14, 14:03
Δεν βλεπω να εχει κατι σαν μαγνητακια,το εβγαλα το μεταλλικο μερος που λες με την λογικη οτι μπορει να πιεζοταν καποια ταινια και την δοκιμασα χωρις αυτο αλλα και παλι δεν αλλαξε κατι.Μαλλον θα κουνηθηκε καποια καλωδιοταινια,τεσπα μικρο το κακο αλλα γιατι να υπαρχει ομως.:-(