PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Acer Aspire D255 πρόβλημα με board

Google
08-02-14, 15:30
Καλησπέρα σας,
συνδέοντας το φορτιστή το λαμπάκι του σβήνει, πιθανόν από υπερβολική ζήτηση έντασης που ο φορτιστής δεν μπορεί να δώσει. Έχω λύσει το φορητό και στη φωτογραφία που επισυνάπτω το συγκεκριμένο εξάρτημα ανεβάζει πολύ υψηλή θερμοκρασία. Θέλω να ρωτήσω η βλάβη είναι μόνο σε αυτό η αρχίζει από αλλού και το αντιλαμβάνομαι σε αυτό από την αύξηση της θερμοκρασίας του;
Έχω βασικές γνώσεις ηλεκτρονικών και επειδή το φορητό είναι σε άριστη κατάσταση ίσως υπάρχει η δυνατότητα να το επισκευάσω με τη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ
37240 :blush: η εικόνα είναι χάλια σχετικά αλλά μπορεις να αναγνωρίσεις το είδος του εξαρτήματος πιστεύω.

atsio
08-02-14, 16:00
Όχι δεν μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε. Κοντινή και μεγάλη ανάλυση.

leosedf
08-02-14, 18:54
Έχω την εντύπωση ότι είναι πυκνωτής (χαρακτηριστικό τσιρλί χρώμα).

Google
08-02-14, 23:20
atsio δε μπορώ δυστυχώς να βγάλω καλύτερη φωτογραφία λόγω παλιού κινητού αλλά ναι είναι τσιρλί το χρώμα όπως λέει ο leosedf. Είναι σωστό να ζεστένεται τόσο πολύ αυτός ο πυκνωτής (αν ακουμπήσει στο σασί του φορητού δλδ θα το λιώσει άνετα. Το πρόβλημα είναι αυτό ή συμβαίνει αυτο εξαιτίας κάποιου άλλου θέματος?

leosedf
08-02-14, 23:27
Παίζει και να είναι βραχυκυκλωμένος, μπορείς να τον αφαιρέσεις για να δεις αν παίζει έτσι?

Βρες όλους τους κωδικούς της μητρικής μπας και βρούμε κανένα σχέδιο.

atsio
09-02-14, 00:18
LA-6221P (ή 6222p αλλά είναι το ίδιο)

atsio
09-02-14, 00:22
Το πρόβλημα είναι ότι η μητρική του δεν γράφει πολούς κωδικούς για αυτό θα ήταν καλό να υπάρχει φωτογραφία. Ο συγκεκριμένος πυκνωτής από την θέση του πάνω στην μητρική πρέπει να ανήκει στο κύκλωμα του 1.8v αλλά μπορεί και στο 3.3v και 5v που είναι πολύ κοντά.

Google
10-02-14, 00:21
Παιδιά θα προσπαθήσω να ανεβάσω μια καλύτερη φωτογραφία από μηχανή ενός φίλου για να μπορέσετε να βγάλετε άκρη.