PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Hitachi] Πρόβλημα με εξωτερική μονάδα HITACHI RAC-32CNH2

makis.m
03-02-14, 13:01
Παρακαλώ για βοήθεια και ενημέρωση για ένα πρόβλημα που έχω με την εξωτερική μονάδα. Ποτέ δεν φανταζόμουν οτι απο μια απλή μετακόμιση του κλιματιστικού σε διπλανό γραφείο θα εφτανα ως εδώ.Το ιστορικό.Ο Τεχνικός δεν έκανε αμέσως τη μεταφορά αλλα το πήρε για service και καθαρισμό στο χώρο του και μετά απο 15 ημέρες με συνεχείς οχλήσεις το έφερε για τοποθέτηση όπου διαπιστώθηκε οτι δεν δούλευε η επικοινωνία με το control δεν άναβε το λαμπάκι της εσωτερικής μονάδας με το πάτημα.Επειτα το έβαλε μπροστά με εξαναγκασμό απο εξωτερική μονάδα σε ψύξη για να το ελέγξει αλλά κατα την εκίννηση έγινε διαρροή φρέον απο τους χαλκοσωλήνες που ήταν σε ένα σημείο σπασμένοι.Το μηχάνημα παίρνει R22 ψυκτικό υγρό που δεν είχε και έβαλε συμπλήρωμα 407. Με το κουμπί start απο την εσωτερική μονάδα το έβαλε μπροστά και μου είπε να το αφήσω σε λειτουργεία για αρκετή ώρα .Δεν έβγαζε ζεστό αλλά χλιαρό και κρύο αέρα.Επειτα απο δύο μέρες άρχισε η επικοινωνία της μονάδας με το control το πρόβλημα όμως με τη θέρμανση δεν λίυθηκε και σε επανειλημένες οχλήσεις μου να αντικαταστήσει όλο το υγρό και να βάλει το προβλεπόμενο σωστά μια και είχαμε τη λειτουργεία του control δεν ανταπορίΘηκε.Αναγκάσθηκα να πάρω άλλο τεχνικό που έφερε το υγρό R22 έκανε κενό το πέρασε δούλεψε για μισή περίπου ώρα και σταμάτησε.Εκτοτε κάθε φορά που έκανα εκίνηση άναβε η κίτρινη λυχνία 4-5 φορές σταματούσε να αναβοσβήνει πήγαινε να ξεκινήσει η εξωτερική μονάδα αλλά σταματούσε αμέσως .Ενημέρωσα τον πρώτο τεχνικό που είχα αγοράσι το μηχάνημα και αυτός παρεξηγήθηκε που έβαλα άλλον και έκτοτε δεν έχουμε επικοινωνία.Στην απόγνωση μου έκανα και τρίτο λάθος έφερα φίλο να το δεί και στην προσπάθεια του να μετρήσει τον εξωτερικό θερμοστάτη με όργανο έκανε βραχυκύκλωμα και έπεσε η ασφάλεια Τώρα το μηχάνημα λειτουργεί η εσωτερική του μονάδα αναβοσβήνει για 2-3 λεπτά το κίτρινο λαμπάκι αλλά δεν ξεκινά η εξωτερική είναι τελείωσ νεκρή.Εχω δώσει 230 ευρώ έως τώρα για μεταφορά αλλαγή υγρών κλπ σε δύο τεχνικούς και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να το στείλω για service πιθανόν να έχει σοβαρότερη βλάβη πλεόν πλακέτες κλπ.

leosedf
03-02-14, 13:52
Θα έλεγα να πεις τον πρώτο "τεχνικό" να στο αντικαταστήσει ΔΩΡΕΑΝ γιατί με τη μαλακία που έκανε και έβαλε 407 μάλλον σου κατάστρεψε το κλιματιστικό.
Είναι τόσα τα λάθη που γίνανε που άστα βράστα.

brasidas12
03-02-14, 14:50
εκανες μεγαλο λαθος που εφερες αλλους τεχνικους να κανουν ότι εκαναν γιατι ετσι εχασες το δικιο σου.επρεπε να φερεις τον πρωτο εστω κ με την βια που λεει ο λογος γιατι αυτος θα πατησει πανω εκει για να βγαλει την ουρα του απ'έξω. αλλα κ αυτος θεωρητε επαγγελματιας τωρα; όλα οσα σου εκανε είναι απαράδεκτα.

makis.m
03-02-14, 19:45
Eυχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες μάλλον δεν αξίζει να το επισκευάσω

MAIKIS
08-04-14, 22:13
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝΙΔΕΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ...