Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] καμμενη καρτα γραφικων? ραμ?

akisssssssss
02-02-14, 23:14
Καλησπερα παιδια.εχω εναν σταθερο υπολογιστη που τον ειχα αγορασει το 2005.σας παρουσιαζω τα χαρακτηριστικα του.MOTHERBOARD:QDI P4I865PEA-6AF 800/DUAL400/S.ATA.
CPU:INTEL PENTIUM 2,8 1MB/FSB800/BOX/P.MNHMH: DDR 256MB PC 400 BRAND.SVGA CARD: PROLINK FX5700LE 128MB/TV OUT/DVI.MONITOR:SAMSUNG TFT 17" 172V 350:1/250NIT.HARD DISC:80.0 MAXTOR S.ATA/7200RPM/8MB.τα 5 πρωτα χρονια τον χρησιμοποιουσα τον υπολογιστη.δεν ειχε καποιο προβλημα. μετα περιορησα κατα πολυ τη χρηση του μιας και ειχα το λαπτοπ.πριν αρκετους μηνες που τον ανοιγα ξεκινουσε κανονηκα αλλα μετα απο κανα δεκαλεπτο εκλεινε μονος του.τωρα δεν ανοιγει η οθονη καν.τον ανοιξα και το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων δουλευει κανονικα.οπως και οι αλλοι 2ανεμιστηρες που υπαρχουν μεσα.καθαρησα γενικα ολο το συστημα με αερα αλλα τιποτα.εβγαλα την μπαταρια μνημης πατωντας το κουμπι ενεργοποιησης μετα την ξαναεβαλα αλλα δεν αλλαξε τιποτα.παιδια οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη.ευχαριστω.

Georggg
02-02-14, 23:24
Για αρχή καλό ξεσκόνισμα, μετά έλεγχος του τροφοδοτικού με psu tester αν ειναι σωστά τα ρεύματα και έλεγχος και της μπαταρίας της μητρικής άν έχει πέσει πολύ κάτω απο 3 volt.

andyferraristi
03-02-14, 09:28
Κοίτα μήπως κάποιος ανεμηστήρας (κυρίως από προσέσσορα) πάυει να λειτουργεί μεσούσης της λειτουργίας αου PC (μου έτυχε πρόσφατα γι αυτό στο λέω). Κάτι που με "πονήρεψε" ήταν ότι με το χέρι δεν γυρνούσε τόσο άνετα (τουλάχιστον τόσο άνετα όσο ο ανεμηστήρας του άλλου προσέσσορα).

akisssssssss
03-02-14, 13:53
Παιδια σας ευχαριστω θα τα κοιταξω ολα αυτα που μου ειπατε.να διευκρινησω και εγω κατι οταν ειπα στην παρουσιαση του προβληματος οτι κλεινει μονος του εννοω η οθονη.ο επεξεργαστης συνεχιζε να δουλευει.επισης το λεντακι στην οθονη αναβοσβηνει .η οθονη δινει σημα ετσι δεν ειναι? Παιζει η καρτα γραφικων να εχει καει?αλλα το ανεμιστηρακι της δουλευει ρε γαμωτο.

akisssssssss
03-02-14, 16:34
Παιδια εβγαλα την μπαταρια μνημης τη μετρησα και εδειξε 0.30V απο τα 3V αρχικη τιμη.αυτη τωρα την μπαταρια μπορω ν τη βρω οπουδηποτε σε μαγαζια με μπαταριες?

nyannaco
03-02-14, 17:11
Τη δείχνεις.

akisssssssss
05-02-14, 15:23
Παιδια καλησπερα.αγορασα μπαταρια στρογγυλη 3V για τη μητρικη αλλα τιποτα παλι.μπορω να αλλαξω τη θεση στις RAM?υπαρχουν 2 ιδιες υποδοχες.τ λεω μηπως και εχει καει η υποδοχη που κουμπωνουν.

akisssssssss
05-02-14, 18:27
Παρατηρησα και το εξης.οταν βγαζω τ ακρο του καλωδιου της οθονης που κουμπωνει μ την καρτα γραφικων στην οθονη μου βγαζει ενα κινουμενο πλαισιο με τα εξης:no connection,check signal cable.και απο κατω τα χρωματα RGB.συμφωνα με αυτο νομιζω πως η οθονη δε πρεπει να εχει θεμα.νομιζω πως φταιει η καρτα γραφικων.τι λετε εσεις?

JOUN
05-02-14, 20:33
Σωστα, η οθονη δεν εχει προβλημα.

windmill82
05-02-14, 22:29
Βγαλε λιγο την καρτα γραφικων , φυσα με αερα το βυσμα στην μητρικη και ξανακουμπωσε την προσεκτικα και καλα.

JOUN
05-02-14, 22:41
Κατα πασα πιθανοτητα εχει να κανει με τις μνημες.Βγαλε και τις δυο και βαζε μια μια εναλαξ στις θεσεις τους.

Μαλλον μια εχεις..Βγαλτην και ξαναβαλτην στην αλλη θεση.

akisssssssss
05-02-14, 23:19
Την καρτα γραφικων την ειχα βγαλει 2 μερες πριν.αλλα δε φυσηξα το βυσμα.θα το κανω αυριο γιατι ολη μερα σημερα ζαλιστηκα.φιλε JOUN εχει 2 RAM.η καθε μια εχει απο 2 θεσεις.οποτε να το κανω αυτο ποτ λες ε?

akisssssssss
05-02-14, 23:24
Να βαλω δηλαδη τις RAM στην αλλη θεση?

JOUN
06-02-14, 01:13
Ναι.Βαζε απο μια καθε φορα σε καθε θεση με την σειρα ,κανε εκκινηση και δες αν παιζει..
Το ποιο συνηθισμενο σ έμενα ειναι απλως με το βαλε-βγαλε να δουλεψει.

Edit:Τωρα ειδα που λες οτι εκλεινε απο μονος του.Μαλλον σε πυκνωτες προβλημα μου κανει αυτο,τους προσεξες καθολου;

innova
06-02-14, 01:18
Ναι.Βαζε απο μια καθε φορα σε καθε θεση με την σειρα ,κανε εκκινηση και δες αν παιζει..
Το ποιο συνηθισμενο σ έμενα ειναι απλως με το βαλε-βγαλε να δουλεψει.

Φίλε Γιώργο, πως το εξηγείς αυτό; (έχω παρόμοιο θέμα μάλλον από μνήμες ή λάθος ρεύματα).

akisssssssss
06-02-14, 16:26
Καλησπερα παιδια.καθαρησα καλα το μηχανημα απο σκονες κτλ.εχω αλλαξει μπαταρια μητρικης που ηταν πεσμενη σε βολτ κατα πολυ.εβγαλα καρτα γραφικων.την ξαναβαλα.αλλαξα τη θεση στις ραμ αλλα τιποτα ρε παιδια.οι ανεμιστηρες μεσα και οι 3 ρολοι δουλευουν.κανονικα αναβει το λεντακι της μητρικης.ομως αυτο το πραγμα παλι.με το που βγαζω το καλωδιο στην οθονη εμαφανιζεται αυτο τ πλαισιο που ειπα και εχθες και την οθονη τη βλεπω ζεσταινεται κανονικα..και κατι αλλο οταν παταω το κουμπι για να ξεκινησει τ συστημα αναβει σταθερα ενα κοκκινο λεντ.νομιζω αν δε κανω λαθως παλιοτερα πανω απο το κοκκινο λεντ υπηρχε και ενα πρασινο λεντ που αναβε.

windmill82
06-02-14, 19:24
Οπως πολυ σωστα επισημανε ο φιλος JOUN ριξε μια ματια στους πυκνωτες της μητρικης . Αν εχουν φουσκωσει απο πανω ή/και εχουν βγαλει υγρα εκει ειναι το προβλημα .
Για να σε βοηθησω ριξε μια ματια εδω.

http://i276.photobucket.com/albums/kk12/debrunnr/badcaps.jpg

Αυτη η φωτο δειχνει 4 κατεστραμμενους πυκνωτες , ενω ο δεξια ο κοντος ειναι οκ. /
Επισης δοκιμασες να εκκινησεις το μηχανημα χωρις να εχεις κουμπωσει τον σκληρο δισκο?
Κανε και αυτη τη δοκιμη και πες μας.

JOUN
06-02-14, 19:41
Ακη οταν λεω πυκνωτες μπορει και να φταινε οι πυκνωτες του τροφοδοτικου η της μητρικης.Αν εχεις ενα αλλο να κανεις δοκιμη θα ξεραμε τουλαχιστον να αποκλεισουμε το ενα.
Το πρασινο led που λες οτι αναβε μαλλον του σκληρου θα ηταν ο οποιος δεν δουλευει τωρα.

akisssssssss
06-02-14, 20:21
Ανεβαζω και μια φωτο.

akisssssssss
06-02-14, 20:35
http://s1330.photobucket.com/user/akiske/media/Mobile%20Uploads/20140206_160157_zps1e1e263f.jpg.html

windmill82
06-02-14, 21:43
αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι δεν το καθαρισες και πολυ καλα :biggrin: και οτι εχεις τις ram στις θεσεις 2 και 4 δεν παρατηρω κατι μεμπτο. Δια της ατόπου απαγωγής καταληγω στο τροφοδοτικο.

JOUN
06-02-14, 21:44
Καλα ποιο μακρινη δεν ειχες να βαλεις;Και το φλας εκανε αντανακλαση ακριβως επανω στους πυκνωτες επρεπε να βγαλεις χωρις φλας η να ειχες καποια γωνια για την αποφυγεις.
Απ'οτι μπορω να διακρινω οι πυκνωτες φαινονται ενταξει οποτε μαλλον εχεις προβλημα στο τροφοδοτικο η στην μητρικη.Αν δεν μπορεις να βρεις ενα αλλο τροφοδοτικο να κανεις δοκιμη δεν μπορουμε να προχωρησουμε.

Edit:Με προλαβε για ενα λεπτο ο windmil82..

windmill82
06-02-14, 21:50
ημουν πιο λακωνικος γι αυτο :lool:

και κατι ακομα φιλε Ακη.
Αυτη η μητρικη της φωτο δεν ειναι η QDI P4I865PEA-6AF αλλα καποια αντιστοιχη της SOLTEK.

akisssssssss
06-02-14, 23:03
Τι μακρινη ρε φιλε οσο ποιο κοντα γινοταν την τραβηξα.κανε ζουμ να τη δεις αμα δε τη βλεπεις.φιλε η μητρικη που ανεφερα το μοντελο δηλαδη δε τ εβγαλα απο το μυαλο μου.το χαρτι που μου χαν δωσει τοτε εγραφε την περιγραφη του καθε προιοντος.οι Ram που ειναι στη φωτο αυτη ειναι η αρχικη τους θεση.σε αυτη την θεση ηταν οταν αγορασα το Pc.τελοσπαντων εβγαλα και το σκληρο αλλα δε γινεται τπτ παλι.

fx125cc
07-02-14, 00:43
Τι μακρινη ρε φιλε οσο ποιο κοντα γινοταν την τραβηξα.κανε ζουμ να τη δεις αμα δε τη βλεπεις.φιλε η μητρικη που ανεφερα το μοντελο δηλαδη δε τ εβγαλα απο το μυαλο μου.το χαρτι που μου χαν δωσει τοτε εγραφε την περιγραφη του καθε προιοντος.οι Ram που ειναι στη φωτο αυτη ειναι η αρχικη τους θεση.σε αυτη την θεση ηταν οταν αγορασα το Pc.τελοσπαντων εβγαλα και το σκληρο αλλα δε γινεται τπτ παλι.

Φιλική συμβουλή λόγο κάποιας εμπειρίας (βασικά αν δεν αλλάξεις τροφοδοτικό δεν βλέπεις άσπρη μέρα)
το σύστημα δεν αξίζει μια και δύσκολα θα βρεις ανταλλακτικά και μάλλον ακριβά.
-Η vga έχει socket agp ίσως x8 αν σου χαλασει θα βρεις δύσκολα άλλη και θα την πληρώσεις και κανένα 50€
-Η μητρική της πλάκας η QDI έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια αν χαλασει η μητρική πας για ολόκληρο σύστημα (εκτός και αν βρεις με cpu socket 485 αν δεν κάνω λάθος σε μικρές αγγελίες)
-τροφοδοτικό βρίσκεις το πολύ με 50€ και πολλά σου λέω, δε λέει να δώσεις παραπάνω λεφτά
-Η μνήμες RAM δεν υπάρχουν λίγοι έχουν και λιανική έχουν κανένα 40€ η μια
Και τέλος διακρίνω μια καρτα Modem ??????? βγάλε την αμέσως είναι ιεροσυλία στην εποχή του DSL :001_tongue:

akisssssssss
07-02-14, 14:01
Σε ευχαριστω πολυ κωσταντινε για τις φιλικες συμβουλες σου.ενταξει τον υπολογιστη τον εχω απο το 2005.παει καιρος ισως να μην εκανα κ γω την καλυτερη επιλογη.παντως με το που βαζω το καλωδιο στην υποδοχη του τροφοδοτικου ακουγεται σαν ενας σπινθιρισμος στιγμιαια.θα το αλλαξω.απλα μηπως το παρω τζαμπα φοβαμαι .αλλα δε νομιζω.

windmill82
07-02-14, 21:46
Φιλε Ακη δια της ατοπου απαγωγης εχουμε καταλξει σε τροφοδοτικο. Αφου ολα τα δοκιμασες , τι αλλο να σου πουμε? Μαλλον θα πρεπει να το ρισκαρεις! Παντως ακομα και να τον επισκευασεις σιγουρα για να παιξει αξιοπρεπως windows xp θα χρειαστεις ακομα λιγη RAM οπως ειπε και ο Κωνσταντινος στο παραπανω post, και θα ζεις με το ρισκο να χαλασει οτιδηποτε αλλο και να αχρηστευτει εντελως λογω μη διαθεσιμοτητας ανταλλακτικων.