Επιστροφή στο Forum : [Σκληρός Δίσκος] Σκληρός δίσκος λαπτοπ hp
Καλησπέρα! Έχω ενα λαπτοπ hp 6730s. Εβαλα ενα σκληρό δίσκο(χρησιμοποιημενο) απο ένα ίδιο μοντέλο και μου βγάζει ένα μήνυμα που λέει:1720 SMART Hard drive detects imminent failure(falling attribute:C8 και μου λεει να τρέξω ενα τεστ HDD... δεν βρισκει δηλαδή τον σκληρο?? πρεπει να τον κανω φορματ πρωτα? Καμια συμβουλη κάποιος για το τι πρεπει να κανω?? Ευχαριστώ!
ο δισκος εχει βλαβη γιοα αυτο και βλεπςι το μυνημα ( SMART Hard drive detects imminent failure)βαλε αλλον και θα παιξει
Ο δισκος δεν εχει βλαβη! Οταν τον βαζω στο λαπτοπ απ το οποιο τον εβγαλα δουλευει κανονικα. Γιαυτο λεω μηπως χρειαζεται να κανω κατι ωστε να δουλεψει και στο αλλο.
Στο laptop από όπου έβγαλες τον σκληρό, έχεις ενεργοποιήση το SMART;
Τρελος Επιστημονας...
30-01-14, 13:43
Λογικά ο δίσκος είναι στα τελευταία του. Μπορείς να τρέξε κι ένα διαγνωστικό να δεις τί βγάζει.
Τι ειναι το SMART? Δεν έχω κοιταξει για κατι τετοιο οχι. Το διαγνωστικο που τρεχω δεν μου δινει καποια πληροφορια, μου λεει: hard disk test failure, error: unknown failure. ο δισκος δεν εχει καμια βλαβη στο αλλο μηχανημα δουλευει κανονικοτατα!
windmill82
31-01-14, 00:40
ο δισκος ειναι πιθανοτατα στα τελευταια του λογικα εχει bad sectors . Tρεξε ενα διαγνωστικο . Εγω προτεινω μεσα απο hirens boot cd στα dos programms εχει το vivard.
Tο smart ειναι μια λειτουργια του σκληρου η οποια αναγνωριζει τα read/write failures καθως και τους χρονους προσπελασης απο ενα σκληρο και αναλογως κρινει αν ειναι οκ ή εχει προβληματα. Πιθανων στο αλλο laptop να το εχεις απενεργοποιησει.
Για καθαρα θεμα αρχειου επισυναπτω το link απο την wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.