Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Hp laptop & tattoo tool

eniac22
28-01-14, 10:36
Έχω ενα HP laptop με i3 cpu το οποίο παρουσίασε πρόβλημα και σκέπτομαι να αντικαταστήσω την μητρική.
Απο την αντ/πεια μου λένε πως ίσως να χρειαστεί να γίνει εγκατάσταση του tattoo στο motherboard και μόνο αυτοί μπορούν να το κάνουν.
Εχει υπόψη του κάποιος για το tattoo tool? Το laptop θα μπει στα win ή θα βγάζει μπλε οθόνη?

leosedf
28-01-14, 12:41
Κάτσε να μυρίσουμε τα δάχτυλα μας για ποιο μηχάνημα μιλάς και για ποια μητρική συγκεκριμένα και για το τι πρόβλημα έχει.

atsio
28-01-14, 13:14
Το Tatoo είναι ένας δείκτης στο firmware / BIOS της μητρικής πλακέτας που προσδιορίζει τη μάρκα και το μοντέλο του laptop, και χωρίς αυτό δεν μπορεί να δουλέψει ο δίσκος ανάκτησης και εγκατάστασης του κατασκευαστή του laptop. Επίσης περιέχει τις πληροφορίες που επικυρώνουν το κλειδί των HP ΟΕΜ windows μέσα από τα Windows, αλλά όχι το ίδιο το κλειδί.
Από ότι ξέρω εάν το χρειάζεσαι μπορείς να το αγοράσεις από την HP για 45 δολλάρια.

ioannislab
28-01-14, 14:30
Δηλαδη αν δοκιμασει να κανει format στον δισκο ολικο, και mbr και "χαλασει" το recovery partition, το μηχανημα δεν θα δεχθει κανονικα windows απο αλλο dvd? Επισης αν βάλει αλλη μητρικη που δεν εχει το συγκεκριμενο tatoo που πρεπει το μηχανημα δεν θα δεχεται λειτουργικο?

eniac22
28-01-14, 15:45
Το laptop είναι το g6-1301ev το οποίο βγάζει λευκή οθόνη, δεν έχει ξεχωριστό chip γραφικών αλλά χρησιμοποιεί αυτό που έχει ενσωματωμένο ο επεξεργαστής.

Άλλαξα τον επεξεργαστή αλλά εξακολουθεί να κάνει τα ίδια (δηλ. λευκή οθόνη) οπότε υποθέτω πως το πρόβλημα είναι στο HM express chipset (slj4p).

Τώρα το κόστος αντικατάστασης του chipset μαζί με την εργασία φτάνει περίπου στα 100 € ενώ περίπου τόσο κοστίζει η αγορά καινούργιας μητρικής (όχι από ebay).

Το πρόβλημα μου είναι εάν δεν κάνω την διαδικασία με το tattoo το laptop θα μπει στα win η θα βγάλει καμιά μπλε οθόνη

atsio
28-01-14, 17:53
Το τόνισα με bold γράμματα. Δεν θα βλέπει σαν αυθεντικά τα windows, όχι ότι δεν θα δουλεύει. Μπορεί να χρειαστεί να ξαναπεράσεις τα windows από ΟΕΜ cd και να χρησιμοποιήσεις το activation που έχεις (που ακόμα και αυτό για την Μicrosoft θεωρείται παράνομο).

atsio
28-01-14, 17:56
Είπες για λευκή οθόνη. Το δοκίμασες σε εξωτερικό monitor;

eniac22
28-01-14, 20:06
Αν μπαίνει στα windows και μου ζητήσει να βάλω το κλειδί ενεργοποίησης δεν με πειράζει απλά δεν θέλω να μπω στην διαδικασία εγκατάστασης τον win απο την αρχή.

Το δοκίμασα και σε εξωτερικό monitor άλλα εκεί μαύρη οθόνη σαν να μην εχω συνδεσει το monitor, επίσης όταν πατάω το power o cooler δεν γυρίζει καθόλου και μετά απο 3 λεπτά κάνει shutdown.