Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα σε ACER Aspire 5920(ZD1 model)

manos_3
22-01-14, 19:32
Χαίρεται. Μία φίλη μου έχει το ACER Aspire 5920(ZD1 model). Με το που τελείωσε η εγγύηση αγοράς της χάλασε. Δεν ανοίγει καθόλου.Ούτε φωτάκι. Ούτε ανάβει το ledακι της μπαταρίας όταν το συνδεω στο ρεύμα...Δοκίμασα με μία αλλη φορτισμένη μπαταρία αλλά κανει πάλι τα ίδια....Επίσης μέτρησα το dc jack και έρχεται ρεύμα...Επειδή πολοί λένε ότι αυτα είναι προβλήματα της GPU, την έβγαλα(είναι αποσπόμενη) αλλά και πάλι δεν παίρνει καθόλου μπροστα..!!!Τι άλλο μπορώ να κοιτάξω;;;Ευχαριστώ!!!:001_rolleyes:

atsio
23-01-14, 01:25
Ρωτάς την φίλη σου εάν έριξε τίποτα υγρά πάνω το laptop. Εάν ναι εκεί που έπεσε το υγρό πιθανότατα είναι και το πρόβλημα.
Κάνεις ένα οπτικό έλεγχο εάν κάποιο smd είναι καμμένο πάνω στο motherboard.
Ελέγχεις εάν όταν κουμπώνεις το τροφοδοτικό αυτό κάνει κάποιο θόρυβο ή σβήνει το λαμπάκι του - τότε έχεις σίγουρα βραχυκύκλωμα με την γείωση.
Ελέγχεις εάν όταν κουμπώνεις το τροφοδοτικό κάτι ζεσταίνεται πάνω στο motherboard - τότε καπου εκεί γύρω είναι το πρόβλημα.
Τέλος παίρνεις το σχηματικό και το πολύμετρο και αρχίζεις να ψάχνεις που είναι το βραχυκύκλωμα.

ioannislab
23-01-14, 01:50
http://www.fixya.com/support/t2804733-5920_will_not_turn_adaptor_green_light
Τσεκαρε και αυτη τη σελιδα. Αν δεν επεσαν νερα οπως λεει ο Αδαμ τοτε παρατηρητε σε καποιες μητρικες Αcer να βραχυκυκλωνουν. Επισης τσεκαρε και τα 4812 mosfet. εχουν την ταση να καιγονται ευκολα.

JOUN
23-01-14, 14:20
^^ Ετσι. Πριν λιγες μερες μου ετυχε ενα acer της σειρας 5 (δεν θυμαμαι μοντελο) με αυτο ακριβως το προβλημα(καμενο mosfet 4812)

manos_3
25-01-14, 17:13
Συγγνώμη για την καθυστέρηση.Δεν έχουν πέσει υγρά πάνω στο laptop...Το άνοιξα αλλά δεν φαίνεται τίποτα καμμένο πάνω...Ούτε κάτι ζεστένεται.. Η μπαταριούλα του BIOS είναι 0,3 V....Παίζει να είναι εκεί το πρόβλημα...;;;Επίσης βρήκα το σχηματικό - http://devicevlz.ru/download/notebook_schematic/Acer/279/ - αλλά είναι πολύ μπερδεμένο...Σε ποια σελίδα είναι το σχηματικό από το dc jack και μετά ή και της εισόδου και μετα της μπαταρίας;;;

atsio
25-01-14, 17:48
Αυτά που ψάχνεις είναι στην σελίδα 32.

manos_3
25-01-14, 18:59
Αυτά που ψάχνεις είναι στην σελίδα 32.

Θα τα τσεκάρω τώρα...Αυτό με την μπαταρία του BIOS παιζει κανενα ρόλο;

JOUN
25-01-14, 19:06
Aν δεν ανοιγει καθολου δεν παιζει ρολο..Αν ανοιγε και εσβηνε μπορει ναι μπορει και οχι..

UV.
25-01-14, 19:59
Καλησπέρα στην παρέα
Μανώλη θα σου έλεγα να ψάξεις σχετικά αντίστοφα και να μετρήσεις αν έχεις τις τάσεις που σου έχω στο σχήμα σε κύκλο με βελάκια
είναι από την σελ. 33
Να ξέρεις ότι αν υπάρχει πρόβλημα από βραχυκύκλωμα οι προστασίες θα τις κόβουν
άρα ότι μετρήσεις θα είναι για μερικά δεύτερα μετά το power on
37130

atsio
25-01-14, 20:27
Εάν έχει βραχυκύκλωμα δεν θα προλάβει να μετρήση τίποτα.

UV.
25-01-14, 20:44
Εάν έχει βραχυκύκλωμα δεν θα προλάβει να μετρήση τίποτα.

Οι προστασίες κόβουν τις τάσεις λειτουργίας αλλά όχι τα πάντα.
Δεν είπα ότι εκεί που θα μετρήσει είναι βραχυκυκλωμένο!
Αν οι ασφάλειες που είναι μπροστά PF1 και PF2 είναι απλές τήξεως και είναι καμένες δεν θα βρει καμία τάση διαφορετικά τα 15V πρέπει να τα βρεί οποσδήποτε

manos_3
25-01-14, 20:53
Παιδιά δεν είναι καμμένες οι ασφάλειες....Πέρνω τάσεις σε αρκετά σημεία της μητρικής. Και τα 19, και 15 και 12. Παρατήρησα κάτι..Είναι ένα τσιπάκι το ILS6262 ( http://www.intersil.com/content/dam/Intersil/documents/fn91/fn9199.pdf ) στο οποίο το προδαράκι 21 που σύμφωνα με το datasheet είναι η γείωση είναι κομμένο -μαυρισμένο από τη μέση και μετά......Λέει κάτι αυτό;

atsio
25-01-14, 20:55
Για να βρει 15v πρέπει να πάνε 19v στον ISL6236 και αυτός να δουλέψει. Και εάν έχει καμμένο κανέναν capacitor στην γείωση δεν πρόκειται να δει ποτέ τα 19v.

manos_3
25-01-14, 21:01
Για να βρει 15v πρέπει να πάνε 19v στον ISL6236 και αυτός να δουλέψει. Και εάν έχει καμμένο κανέναν capacitor στην γείωση δεν πρόκειται να δει ποτέ τα 19v.

Δηλαδή αυτό το μαυρο ποδαράκι δεν ειναι ενδειξη ότι φταίει το τσιπάκι ILS6262;;;

atsio
25-01-14, 21:07
Για να σου χτυπήσει ο CPU voltage regulator μυρίζει υγρασία στο board. Δες εάν έχεις continuity στο pc21 και εάν έχεις 5v στο pr121.

UV.
25-01-14, 21:12
τα 15V πρέπει να τα βρεί οποσδήποτε
Διορθώνω τα 15V παράγονται από τα +5VPC με πολαπλασιασμό άρα πρέπει να έχει πρώτα αυτήν την τάση
Την έχεις Μανώλη;

UV.
25-01-14, 21:22
Δηλαδή αυτό το μαυρο ποδαράκι δεν ειναι ενδειξη ότι φταίει το τσιπάκι ILS6262;;;
Μανώλη μόνο εσύ βλεπεις πόσο μαύρο είναι
Φυσικά μπορεί να είναι εκεί το πρόβλημα
Περιμένουμε φωτό ή αν το βρήκες κομμένο (περίεργο) γείωσέ το να μας πεις αν ξεκινά!

manos_3
25-01-14, 21:30
Δεν βλέπω καμια τάση γύρω από το ILS6262......Ούτε κάποιος πυκνωτης βραχυκυκλωμένος....τα 15 Volt από λαθος μου το ειπα, δεν τα βρηκα...!!!ΠΟυ πρεπει κανονικα να τα δω;;;

UV.
25-01-14, 21:40
τα 15 Volt από λαθος μου το ειπα, δεν τα βρηκα...!!!ΠΟυ πρεπει κανονικα να τα δω;;;
Σελ. 33 στο άκρο της αντίστασης που έχω το βελάκι
αλλά πρέπει να έχεις τα +5VPC ως προϋπόθεση γι αυτήν την τάση
Τα +5VPC είναι λίγο πιο πάνω στη ίδια σελίδα
αν δεν την έχεις και αυτή προϋπόθεση είναι να υπάρχει η VDD του ολοκληρωμένου

UV.
25-01-14, 21:52
Τα +5VPC είναι λίγο πιο πάνω στη ίδια σελίδα
Αυτά έχει η τηλεπισκευή
Μανώλη η τάση είναι +5VPCU όχι +5VPC
το U το έφαγε ο ποντικός του howtofixit.gr :hahahha:

UV.
25-01-14, 22:04
Άντε Μανώλη που είσαι; περιμένουμε με αγωνία
Αν αργείς έτσι θα το φτιάξεις σε κανα δυο χρόνια :lool:

manos_3
25-01-14, 23:40
Νίκο συγνώμμη αλλά πόνεσε το κεφάλι μου και τα μάτια μου....Αύριο πάλι...!!!!

UV.
26-01-14, 13:04
Καλημέρα Μάνο
Παρατηρώ το εξής ανησυχιτικό
Σου περγράφω με λεπτομέριες τα βήματα που προτείνω να ακολουθήσεις σε συγκεκριμένο σημείο όχι τυχαίο με κύκλο και βελάκια και εσύ απαντάς γενικά

Πέρνω τάσεις σε αρκετά σημεία της μητρικής. Είναι ένα τσιπάκι το ILS6262 είναι κομμένο -μαυρισμένο από τη μέση και μετά......Λέει κάτι αυτό;
Τι περιμένεις να σου πούμε σε αυτές τις ερωτήσεις;
Νομίζω ότι έτσι δεν θα βρεις το πρόβλημα (μέθοδος των απείρων δοκιμών) και τσάμπα πονοκεφαλιάζεις

δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση στο ερώτημα που σου έκανα και έτσι εγώ τουλάχιστο δεν μπορώ να σε βοηθήσω ...σκαλώσαμε Μάνο :hammer:

manos_3
26-01-14, 17:13
Νίκο σε ευχαριστώ για τη βοήθεια....Μέτρησα συγκεκριμενα εκεί που μου είπες αλλά σε όλα 0 V.
Δεν θα συνεχίσω άλλο...το γύρισα πίσω
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!!!

UV.
27-01-14, 12:51
Μάνο το βιάστηκες
Στο επόμενο βήμα σίγουρα θα βρίσκαμε τον "ένοχο"
Το ότι εκεί δεν είχες τις τάσεις αυτές ήταν καλό γιατί θα ήταν κάτι πιο μπροστά προς την παροχή και η "αλυσίδα" είναι κοντή δηλ οι τάσεις αυτές δεν έρχονται από το υπερπέραν
Τώρα γεια σας και αντίο σας :byebye: