PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Θολή οθόνη με γραμμή σε ACER Laptop

manos_3
30-12-13, 19:44
Γεια σας παιδιά και χρόνια πολλά.
Έφτασε στα χέρια μου ένα ACER Aspire 9303WSMi . Το πρόβλημα που έχει είναι ότι η οθόνη του εμφανίζει μια μαύρη καθετη γραμμή στη μέση συνέχεια, είναι γενικά πολή θολή και πετάγονται διάφορα χρώματα(π.χ. σε κόκκινο φόντο ,μπορεί να εμφανιστούν μπλε και πρασινα χρώματα σε διάφορα σχήματα...
Τo laptop με εξωτερική οθόνη δουλευει άψογα.
Η καλωδιωταινία δεν φταίει,γιατί την τσέκαρα(την πίεσα αρκετά) σε όλο της το μήκος, οπότε θα έβλεπα κάποια αλλαγή αλλά τίποτα.
Έβγαλα από την οθόνη το καλώδιο σήματος για να δω αν τα κάνει μόνο με τον inverter...Εμφανίζει μια χαρά μόνο το άσπρο φως(ουτε μαύρες γραμμές ούτε αλλα χρώματα)...

Άρα φταίει καθαρά ή οθόνη, ή το βύσμα που κουμπώνει στη μητρική....

Θέλω να την αλλάξω την οθόνη, αλλά θέλω να σιγουρευτώ ότι φταίει αυτή και όχι η μητρική...
Απο αυτά που λέω συμπερένετε τι μπορεί να φταίει;;;
Ευχαριστώ!!!

manos_3
31-12-13, 11:46
Καμιά βοήθεια παιδιά........;;;;;;;

George3
31-12-13, 16:41
Τσέκαρε την καλώδιοταινία αν είναι καλά στην θέση της και κουμπωμένη σωστά! (λογικά δεν θα έχει πρόβλημα!)

Αν ανοίξεις την lcd και την πιέσεις ελαφρά στην άκρη εκεί που σου βγάζει την γραμμή γίνεται τίποτα?
Μάλλον πας για καινούργια Lcd!

manos_3
31-12-13, 17:36
Έχω τσεκάρει ήδη πολύ καλά την καλωδιωταινία....
Δεν κάνει τίποτα αμα τη πιέσω........δεν πρεπει όμως και να ειναι η καλωδιωταινία ούτε το βύσμα της μητρικής,,,....γιατί πάνω στο ίδιο βύσμα ειναι και ο inverter αλλά και η camera ...τα οποία δουλεύουν
Απλώς θέλω να σιγουρευτώ πριν παραγγείλω!!!

ioannislab
31-12-13, 20:13
εχω την υποψια οτι χρειαζεσαι reflow η reballing στην καρτα γραφικων. Εμενα μου ειχε τυχει το εξης:laptop toshiba p200 17''. Στην δικη του οθονη εμφανιζε καθετες γραμμες καμενων πιξελ κ ενω εβλεπες ηταν κουραστικη η οθονη κ δυσδιακριτη. Με εξωτερικη οθονη δουλευει αψογα. Παραγγελνω οθονη κ την αλλαζω κ η καινουρια αναβοσβηνε ολα τα χρωματα και εμφανιζε γραμμες τυχαια κ εδειχνε κ την εικονα απο πισω. Στελνω την οθονη πισω κ παιρνω αλλη απο αλλο πωλητη αλλα εκανε κ ααυτη τα ιδια. Επισης αλλαξα κ καλωδιοταινια καθως εκανε καποια κολπα. reflow δεν εχω κανει ακομη καθως το λαπτοπ ειναι σε αλλη πολη κ λειτουργει με εξωτερικη.

manos_3
31-12-13, 21:14
εχω την υποψια οτι χρειαζεσαι reflow η reballing στην καρτα γραφικων. Εμενα μου ειχε τυχει το εξης:laptop toshiba p200 17''. Στην δικη του οθονη εμφανιζε καθετες γραμμες καμενων πιξελ κ ενω εβλεπες ηταν κουραστικη η οθονη κ δυσδιακριτη. Με εξωτερικη οθονη δουλευει αψογα. Παραγγελνω οθονη κ την αλλαζω κ η καινουρια αναβοσβηνε ολα τα χρωματα και εμφανιζε γραμμες τυχαια κ εδειχνε κ την εικονα απο πισω. Στελνω την οθονη πισω κ παιρνω αλλη απο αλλο πωλητη αλλα εκανε κ ααυτη τα ιδια. Επισης αλλαξα κ καλωδιοταινια καθως εκανε καποια κολπα. reflow δεν εχω κανει ακομη καθως το λαπτοπ ειναι σε αλλη πολη κ λειτουργει με εξωτερικη.

Κουφό αυτό όμως...!!!!!!!!!!!Ισχύει όντως τέτοιο θέμα;;;

atsio
01-01-14, 18:44
Και βέβαια είναι δυνατό. Άλλα τα pin για το CRT και άλλα για το LVDS.

toni31
01-01-14, 20:53
Και βέβαια είναι δυνατό. Άλλα τα pin για το CRT και άλλα για το LVDS.

Ποιο είναι δυνατό?

manos_3
01-01-14, 23:12
Θα ανεβάσω αύριο φωτογραφία να δείτε ακριβώς τι κάνει η οθόνη...!!!

atsio
02-01-14, 05:56
Ποιο είναι δυνατό?

Συγνώμη τα ανέφερα σαν pins εννοώντας τα pads του pga. Εάν κάποιο από τα pga pads που αφορούν το LVDS δεν κάνει καλή επαφή μπορεί να έχεις αυτή την συμπεριφορά στην οθόνη του laptop ενώ το CRT θα δουλεύει μια χαρά.

manos_3
02-01-14, 15:41
Ορίστε και η εικόνα:

http://i41.tinypic.com/2ztdcig.jpg

Τελικά είναι πρόβλημα του BGA ή της οθόνης;;;;

ioannislab
02-01-14, 17:00
Εχεις δοκιμασει να πιεσεις το μεταλικο πλαισιο της οθονης να δεις μηπως αλλαζει κατι? Δοκιμασε να το πιεσεις ακριβως πανω η κατω απο την γραμμη να δεις μηπως αλλαζει η αν εξαφανιζεται.

atsio
02-01-14, 19:17
99% οθόνη

manos_3
02-01-14, 22:34
Εχεις δοκιμασει να πιεσεις το μεταλικο πλαισιο της οθονης να δεις μηπως αλλαζει κατι? Δοκιμασε να το πιεσεις ακριβως πανω η κατω απο την γραμμη να δεις μηπως αλλαζει η αν εξαφανιζεται.

To πίεσα....Δεν συμβαίνει τίποτα...
Δείτε και τις παρακάτω φωτογραφίες....Εμφανίζονται μπλε διάχυτα χρώματα...

http://i44.tinypic.com/10gz4sn.jpg

http://i41.tinypic.com/24d2azm.jpg

http://i39.tinypic.com/dnkrc7.jpg

JOUN
02-01-14, 22:39
Oθονη ειναι.Το BGA κανει αλλα κολπα.

manos_3
02-01-14, 22:44
Α ξέχασα να αναφέρω...Έχω μια 15,6 οθόνη από ένα άλλο ACER(δεν είναι η ίδια με αυτό που εχω). Αμα τη συνδέσω μπορεί να δω κάτι, ή θα μου δημιουργήσει άλλο πρόβλημα;

JOUN
03-01-14, 01:50
Aν ταιριαζει το βυσμα της οθονης απο πισω,δοκιμασε το..

toni31
03-01-14, 09:10
Και εγώ πιστεύω οτι 99,9% είναι οθόνη, είχα και εγώ μια τέτοια περίπτωση αλλά με την γραμμή οριζόντια.

manos_3
03-01-14, 14:11
Λοιπόν έχουμε τα εξής:

Έβαλα στο ίδιο laptop μια άλλη οθόνη από ένα άλλο ACER η οποία είναι 15,6 ιντσών. Έβγαλε κανονικά εικόνα -χωρίς τη μαύρη κάθετη γραμμή- αλλά πάλι εμφανίζει την ίδια θολούρα με την άλλη και παραπάνω παράξενα χρώματα.
Έβαλα μετά την 17άρα οθόνη που έβγαζε τη μαύρη γραμμή σε ένα άλλο TOSHIBA laptop, και δεν εμφανίστηκε η μαύρη κάθετη γραμμή!!! Εμφάνισε όμως πάρα πολλά χρώματα(κόκκινα, μπλε) σε όλη την οθόνη διαρκώς.

manos_3
04-01-14, 15:02
Παιδιά, κάποιο τελικό συμπέρασμα;;;

windmill82
04-01-14, 17:42
για την γραμμη δεν μπορω να σου πω κατι , γιατι παρολο που ειναι πολυ πιθανο να φταιει το panel ειναι πολυ περιεργο που το δοκιμασες σε αλλο laptop και δεν εμφανιζεται!!!!
Απο τα screenshots που ανεβασες , την θολουρα εγω την βλεπω σαν να εχει καποιο θεμα με drivers , δηλαδη μου θυμιζει να εχει χαμηλο βαθος χρωματος 8bit. Mπερδευει πολυ η δουλεια , θα προτεινα μια δοκιμη με ενα live cd (δοκιμασε ubuntu ή hiren) για να αποκλεισεις με σιγουρια καποιο θεμα με οδηγους.

manos_3
04-01-14, 22:18
για την γραμμη δεν μπορω να σου πω κατι , γιατι παρολο που ειναι πολυ πιθανο να φταιει το panel ειναι πολυ περιεργο που το δοκιμασες σε αλλο laptop και δεν εμφανιζεται!!!!
Απο τα screenshots που ανεβασες , την θολουρα εγω την βλεπω σαν να εχει καποιο θεμα με drivers , δηλαδη μου θυμιζει να εχει χαμηλο βαθος χρωματος 8bit. Mπερδευει πολυ η δουλεια , θα προτεινα μια δοκιμη με ενα live cd (δοκιμασε ubuntu ή hiren) για να αποκλεισεις με σιγουρια καποιο θεμα με οδηγους.

Στην εκκίνηση και στο BIOS κάνει ακριβώς τα ίδια!!!

atsio
05-01-14, 01:01
Λοιπόν έχουμε τα εξής:

Έβαλα στο ίδιο laptop μια άλλη οθόνη από ένα άλλο ACER η οποία είναι 15,6 ιντσών. Έβγαλε κανονικά εικόνα -χωρίς τη μαύρη κάθετη γραμμή- αλλά πάλι εμφανίζει την ίδια θολούρα με την άλλη και παραπάνω παράξενα χρώματα.
Έβαλα μετά την 17άρα οθόνη που έβγαζε τη μαύρη γραμμή σε ένα άλλο TOSHIBA laptop, και δεν εμφανίστηκε η μαύρη κάθετη γραμμή!!! Εμφάνισε όμως πάρα πολλά χρώματα(κόκκινα, μπλε) σε όλη την οθόνη διαρκώς.

Ποιό μοντέλλο είναι το Toshiba;

manos_3
05-01-14, 01:50
Ποιό μοντέλλο είναι το Toshiba;

Toshiba L500D

atsio
05-01-14, 13:27
Επειδή υπάρχουν πολλά L500D, ποιό ακριβώς μοντέλλο είναι και εάν μπορείς να δεις και το μοντέλλο της μητρικής.

manos_3
05-01-14, 19:32
Atsio με συγχωρείς αλλά μπερδέφτηκα με ένα άλλο Toshiba.
Αυτό που θέλουμε είναι το Α300-243 PSAG8E-03Q00CGE και έχει το motherboard V000126550 1310A2169921 (http://www.ebay.com/itm/NEW-Toshiba-Satellite-A300-A305-Intel-LAPTOP-Motherboard-V000126550-1310A2169921-/191017204808?pt=Motherboards&hash=item2c79833c48)

atsio
05-01-14, 20:41
Δες αρχικά τις αναλύσεις και στα δύο.

manos_3
05-01-14, 22:50
Δες αρχικά τις αναλύσεις και στα δύο.

Και στα 2 η ανάλυση είναι στο μέγιστο όπως και τα χρώματα και ο ρυθμός ανανέωσης.

atsio
05-01-14, 23:12
Ποιά είναι η μέγιστη ανάλυση;

manos_3
06-01-14, 14:36
Ποιά είναι η μέγιστη ανάλυση;

Στο ACER Aspire 9300 είναι 1440x900
Στο Toshiba satellite είναι 1280x800

atsio
06-01-14, 17:06
Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά σήμερα Θεοφάνεια.
Για αυτό σε ρώτησα για τις αναλύσεις, η δεκαπεντάρα που φοράει το Toshiba είναι WXGA που σημαίνει ότι δεν σηκώνει την ανάλυση 1440x900. Πιθανότατα όταν του κατεβάσεις την ανάλυση θα δεις ότι το Acer είναι μία χαρά και το πρόβλημα είναι στην 17.1" LCD. Αυτές οι κάθετες γραμμές εμφανίζονται συνήθως από αρπαγμένα led ή από κολλήσεις που δεν κάνουν επαφή και με την επαφή ή μετακίνηση προσωρινά εξαφανίζονται. Για αυτό και ο φίλος μας Γιάννης από την Πάτρα σου είπε να πατήσεις την οθόνη κοντά στα σημεία που εμφανίζεται η γραμμή.

manos_3
06-01-14, 18:54
Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά σήμερα Θεοφάνεια.
Για αυτό σε ρώτησα για τις αναλύσεις, η δεκαπεντάρα που φοράει το Toshiba είναι WXGA που σημαίνει ότι δεν σηκώνει την ανάλυση 1440x900. Πιθανότατα όταν του κατεβάσεις την ανάλυση θα δεις ότι το Acer είναι μία χαρά και το πρόβλημα είναι στην 17.1" LCD. Αυτές οι κάθετες γραμμές εμφανίζονται συνήθως από αρπαγμένα led ή από κολλήσεις που δεν κάνουν επαφή και με την επαφή ή μετακίνηση προσωρινά εξαφανίζονται. Για αυτό και ο φίλος μας Γιάννης από την Πάτρα σου είπε να πατήσεις την οθόνη κοντά στα σημεία που εμφανίζεται η γραμμή.

Σ'ευχαριστώ φίλε Atsio και χρόνια πολλά...Πατάω όμως την οθόνη εκεί που εμφανίζεται η μαύρη γραμμή και γενικά σε όλα τα σημεία αλλά δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.......Αν ,όπως λες, υπάρχουν καμένα led ή κακιές κολλήσεις δεν θα έπρεπε η μαύρη γραμμή να εμφανίζεται σε όλα τα laptop που μπαίνει η οθόνη;;;Θα κατεβάσω ανάλυση και θα σου πω...

atsio
06-01-14, 20:47
Χρόνια πολλά και σε σένα. Από βιασύνη έγραψα led (η δικιά σου οθόνη είναι CCFL), εννοούσα pixels (άλλα σκέφτομαι και άλλα γράφω, αλλά στις εποχές που ζούμε). Πολλές φορές τα pixels κολλάνε, δεν σημαίνει ότι δεν ξεκολλάνε. Το ξαναδοκίμασες στο Acer; Εάν το ξανακάνει, το δοκιμάζεις αφού το βιδώσης;
Εάν πάντως με την δεκαπεντάρα στο Acer, αφού κατέβαζα την ανάλυση, είχα πάλι προβλήματα θα δοκίμαζα πρώτα να ξαναδοκιμάσω (την δεκαπεντάρα) και με τον inverter του toshiba (εάν ταιριάζει βέβαια το βύσμα εισόδου) και μετά να αλλάξω την καλωδιοταινία (βέβαια μπορείς να ελέγξεις την αντίσταση, για να δεις εάν κάποια γραμμή έχει πρόβλημα) και μετά θα έψαχνα την μητρική.΄

manos_3
06-01-14, 20:54
Χρόνια πολλά και σε σένα. Από βιασύνη έγραψα led (η δικιά σου οθόνη είναι CCFL), εννοούσα pixels (άλλα σκέφτομαι και άλλα γράφω, αλλά στις εποχές που ζούμε). Πολλές φορές τα pixels κολλάνε, δεν σημαίνει ότι δεν ξεκολλάνε. Το ξαναδοκίμασες στο Acer; Εάν το ξανακάνει, το δοκιμάζεις αφού το βιδώσης;
Εάν πάντως με την δεκαπεντάρα στο Acer, αφού κατέβαζα την ανάλυση, είχα πάλι προβλήματα θα δοκίμαζα πρώτα να ξαναδοκιμάσω (την δεκαπεντάρα) και με τον inverter του toshiba (εάν ταιριάζει βέβαια το βύσμα εισόδου) και μετά να αλλάξω την καλωδιοταινία (βέβαια μπορείς να ελέγξεις την αντίσταση, για να δεις εάν κάποια γραμμή έχει πρόβλημα) και μετά θα έψαχνα την μητρική.΄

Θα τα τσσεκάρω αυτά που λες, όσο μπορώ,...........Δεν είναι όμως χαρακτηριστικό το ότι και η μία οθόνη αλλά και η άλλη στο ACER βγάζουν αυτή τη θολούρα και τα παράξενα χρώματα;;;;

atsio
06-01-14, 20:56
Τα βγάζουν και σε safe mode;

manos_3
06-01-14, 21:00
Παντού...και στο BIOS....!!!!

atsio
07-01-14, 00:43
Δες μια περίπτωση περίπου σαν την δική σου (για την θολούρα) που οφειλόταν τελικά σε λάθος καλώδιοταινία.

http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3519/t/19503264.aspx