Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Toshiba A300D-205 επεσε μπυρα,ανοιγει αλλα δεν δινει σημα
Πηρα στα χερια μου το λαπτοπ του τιτλου
Επεσε μπυρα πανω
Ανοιγε αλλα δεν εδινει σημα και μετα μονο αναβε το φωτακι του φορτιστη απο οτι μου ειπαν.
Το ανοιξα καθαρισα και ανοιγει και παλι δε δινει σημα.
Επεξεργαστης καρτα γραφικων ζεσταινονται κανονικα
Δοκιμασα εξωτερικη οθονη αλλα τιποτα
Δοκιμασα χωρις μνημη,σε αλλο σλοτ,χωρις επεξεργαστη κτλ αλλα τζιφος
καμια ιδεα η δεν υπαρχει επιστροφη?
99.9% σώζεται. Πολύ καλό καθάρισμα να φύγουν οποιαδήποτε κατάλοιπα της μπύρας, σχηματικό και ψάξιμο.
Το καθαρισα με οινοπνευμα αρκετα.
Εριξα μια γρηγορη οπτικη αλλα δεν ειδα κατι καμμενο-βραχυκυκλωμενο
Με το σχηματικο τι να ψαξω?
Το καθαρισα με οινοπνευμα αρκετα.
Εριξα μια γρηγορη οπτικη αλλα δεν ειδα κατι καμμενο-βραχυκυκλωμενο
Με το σχηματικο τι να ψαξω?Το οινόπνευμα δεν κάνει, αφήνει κατάλοιπα (το καθαρό περιέχει 5% νερό, το μπλέ μεθανόλη και χρωστική και πετρέλαιο για τη μυρωδιά). ΚΑθαρισμό με ισοπροπυλόλη θέλει.
Που το βρισκω αυτο να παω δευτερα να παρω να ξαναδοκιμασω?
Ο Νίκος έχει δίκιο. Σίγουρα όμως πρώτα καθάρισέ το με βρασμένο αποιονισμένο νερό με οδοντόβουρτσα αρκετές φορές φύσηξέ το με πεπιεσμένο αέρα να φύγουν τα νερά κάτω από τα smt και τα sockets, μετά ισοπροπυλική ή εναλλακτικά ασετόν και αφησέ το να στεγνώσει καλά. Βοηθά να το βάλεις στον φούρνο στους 80 βαθμούς κελσίου για αρκετές ώρες για να εξατμιστούν οι υγρασίες. Εάν είσαι τυχερός και δουλέψει όλα καλά. Εάν όχι ξεκίνα με το να μετρήσεις στην είσοδο (pin 3,4 του pcn4) εάν έχεις βραχυκύκλωμα με την γείωση (που δεν το πιστεύω, παραπέρα πρέπει να είναι το πρόβλημα). Βασικά εντόπισε ποιά περιοχή του board Βράχηκε από την μπύρα γιατί εκεί θα είναι πιθανών και το πρόβλημα.
Ισοπροπυλική βρίσκεις σε καταστήματα ηλεκτρονικών (μπορεί εάν είσαι τυχερός να βρεις και σε φαρμακείο αλλά η τιμή θα είναι φαρμακείο - μου ζητήσανε 22 ευρώ το λίτρο).
Εχω καθαρη ανυδρη ακετονη(τη βαζω στη μηχανη μαζι με τη βενζινη)
κανει αυτη για καθαρισμα(γιατι ειδα που αναφερεις ασετον)?
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Για να καταλάβεις με την ισοπροπυλική καθαρίζεις περίφημα την οθόνη σου αλλά όχι με το ασετόν.
Απλά με το ασετόν υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος, επειδή είναι πολύ ισχυρός διαλύτης, να σου βγάλει τους κωδικούς από εξαρτήματα, ή και να λιώσει κάποιο ευαίσθητο πλαστικό ή ρητίνη, αν υπάρχει.
Απλά με το ασετόν υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος, επειδή είναι πολύ ισχυρός διαλύτης, να σου βγάλει τους κωδικούς από εξαρτήματα, ή και να λιώσει κάποιο ευαίσθητο πλαστικό ή ρητίνη, αν υπάρχει.
Όντως έχεις αυτό το άγχος (για αυτό ανάφερα και το παράδειγμα καθαρισμού οθόνης) αλλά με τα σημερινά lead free που παιρνούν από wave soldering δεν μου έχει τύχει ποτέ .
Αρα να δοκιμασω με την ακετονη απλα να μη το κολυμπησω και να το κανω με προσοχη
Εγώ χρησιμοποιώ το flux off της Cramoline, δεν θα χρησιμοποιούσα ακετόνη στο MB αλλά μόνο ισοπροπυλική.
Δοκιμασα λιγο με ακετονη σε μπατονετα αλλα δεν εγινε και τιποτα
Κλασσικα ανοιγει,ζεσταινονται ολα σα να δουλευει κανονικα αλλα δε δινει σημα
Οποτε αυριο παω να παρω ιροπροπυλικη
Αυτη μετα πως τη χρησιμοποιω?
Ριχνω αβερτα και αφηνω?τριβω με πανι?
13E το λιτρο απο φαρμακειο.99,9% καθαροτητα
Για ριχτε ρε παιδια πως το καθαριζουμε...
Καπου ειδα με οδοντοβουρτσα.κανω ετσι δουλεια?
Το ξανα καθαρισα και παλι τζιφος.
Σε μια ακρη της μητρικης φαινονται κατι βρωμιες οι οποιες ομως δε φευγουν με τιποτα...
Όταν λες δεν ανοίγει, εννοείς ότι δεν ανάβει κανένα led και ότι δεν βλέπεις το ανεμιστήρα να δουλεύει. Είδεις εάν έχεις βραχυκύκλωμα στα 19v στην είσοδο;
Ολα δουλευουν κανονικα απλα δε δινει σημα.
Λεντ ανεμιστηρας ζεσταινονται επεξεργαστης καρτα γραφικων μνημες κτλ.
Σκληρο δεν εχω πανω να δω αν ξεκιναει.
Θα τσεκαρω και την εισοδο
Πως το κοιταω αυτο?
Να μετρησω τις γειωσεις κτλ απο τα 4 πιν που εχει?
τι πρεπει να δινει το καθενα?
Μετράς την αντίσταση με την γείωση (χωρίς ρεύμα). Το + πρέπει να είναι τα pin 3,4. Αφού ξεκινάει όμως δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Θέλει παρακάτω ψάξιμο. Βρες τα D42, D39, D41, D40, D44, D38, D37, D2, D43 και R487 και μέτρα τα και από τις δύο πλευρές για volt με την γείωση (αφού πατήσεις το power button για να ξεκινήσει) καθώς και την αντίσταση με την γείωση (χωρίς ρεύμα).
αν δεν φτιάξει με τίποτα αντι να το πεταξεις με ενδιαφέρουν να αγοράσω τα πλαστικά καλύμματα απο την οθόνη και το πληκτρολόγιο που έχεις
Θα τα μετρησω και θα σου πω!
Αν δε φτιαξει θα το στειλω για επισκευη κατα πασα πιθανοτητα.
Αλλιως θα σου στειλω.
με ενδιαφέρουν τα παρακάτω parts
http://img594.imageshack.us/img594/7237/cicg.jpg