PDA

Επιστροφή στο Forum : UPS APC SC1500I

GSR600
20-12-13, 00:00
Μου φερανε το συγκεκριμενο ups για επισκευη και χωρις να το βαλω στην πριζα κατευθειαν πατησα το Power να δω αν λειτουργει.Το αποτελεσμα ηταν ενα ωραιοτατο τσαφ και μπολικος καπνος!!!Τονιζω οτι αυτο εγινε χωρις να το βαλω στην πριζα και μολις το ειχα παρει στα χερια μου.Αφου το ανοιξα ξεκολησα ολα τα mosfet(6) IRF3205 και τα αντικατεστησα ολα προληπτικα τα μισα ηταν καμμενα,Μετρησα τα υπολοιπα εξαρτηματα οσο μπορουσα,ελενξα για πιθανον βραχυκυκλωματα και το δοκιμασα παλι χωρις μπαταριες μεσα.Δουλεψε κανονικα εβγαλε ταση στην εξοδο αλλα με προηδοποιηση κοκκινου led οτι η μπαταριες ειναι αποσυνδεδεμενες.Στην προσπαθεια να συνδεσω της μπαταριες εκανα παλι τσαφ στο + της μπαταριας αφου ελιωσε και τον ακροδεκτη και μου εκαψε παλι το ενα mosfet.Το αντικατεστησα παλι και τσεκαρα της μπαταριας οπου και ειναι μια χαρα.Δεν το εχω δοκιμασει παλι αφου φοβαμαι οτι και παλι θα μου τα καψει.Τι αλλο θα μπορουσα να τσεκαρω σαν αιτια που καιει τα mosfet?
Ευχαριστω.

GSR600
20-12-13, 15:24
Υπαρχει καποιο σχηματικο?Καποια βοηθεια?

chip
20-12-13, 18:22
τα relay!!!

mtzag
20-12-13, 18:58
οχι τα relay μαλλον οι διοδοι που προστατευουνε τα mosfets απο την μεγαλη ταση που αναπτυσετε καθως καταρεει το μαγνητικο πεδιο στα relay.

xsterg
20-12-13, 21:15
μημπως θα στοιχιζε φθηνοτερα αν αγοραζες ενα καινουργιο απο την αρχη? οπως το πας η επισκευη θα ξεπερασει το κοστος του νεου.

FILMAN
23-12-13, 10:11
οχι τα relay μαλλον οι διοδοι που προστατευουνε τα mosfets απο την μεγαλη ταση που αναπτυσετε καθως καταρεει το μαγνητικο πεδιο στα relay.Με IRF3205 οδηγούνται τα relays;

tranzistor
11-04-14, 22:04
Με IRF3205 οδηγούνται τα relays;

έλυσες την βλάβη?

έχω σχέδιο αν σε ενδιαφέρει και μερικές ιδέες:confused1:

tranzistor
11-04-14, 22:05
μημπως θα στοιχιζε φθηνοτερα αν αγοραζες ενα καινουργιο απο την αρχη? οπως το πας η επισκευη θα ξεπερασει το κοστος του νεου.

1000€ +++

tranzistor
11-04-14, 22:11
Μου φερανε το συγκεκριμενο ups για επισκευη και χωρις να το βαλω στην πριζα κατευθειαν πατησα το Power να δω αν λειτουργει.Το αποτελεσμα ηταν ενα ωραιοτατο τσαφ και μπολικος καπνος!!!Τονιζω οτι αυτο εγινε χωρις να το βαλω στην πριζα και μολις το ειχα παρει στα χερια μου.Αφου το ανοιξα ξεκολησα ολα τα mosfet(6) IRF3205 και τα αντικατεστησα ολα προληπτικα τα μισα ηταν καμμενα,Μετρησα τα υπολοιπα εξαρτηματα οσο μπορουσα,ελενξα για πιθανον βραχυκυκλωματα και το δοκιμασα παλι χωρις μπαταριες μεσα.Δουλεψε κανονικα εβγαλε ταση στην εξοδο αλλα με προηδοποιηση κοκκινου led οτι η μπαταριες ειναι αποσυνδεδεμενες.Στην προσπαθεια να συνδεσω της μπαταριες εκανα παλι τσαφ στο + της μπαταριας αφου ελιωσε και τον ακροδεκτη και μου εκαψε παλι το ενα mosfet.Το αντικατεστησα παλι και τσεκαρα της μπαταριας οπου και ειναι μια χαρα.Δεν το εχω δοκιμασει παλι αφου φοβαμαι οτι και παλι θα μου τα καψει.Τι αλλο θα μπορουσα να τσεκαρω σαν αιτια που καιει τα mosfet?
Ευχαριστω.

Γιώργο χρησιμοποιεί τα +24DCVolt απο τις μπαταρίες για να δουλέψει, η main board παράγει-παίρνει διάφορες τάσεις +12,+5 μέχρι και -9VDC.
Αν μπορείς κοίτα τα IC18(361...) και IC19(HIP...) και κάνε έλενχο τις διπλοδιόδους Α4 ,συνήθως τέτοια βλάβη παραπέμπει στο IC18 , είναι custom made της APC αυτά δίνουν εντολές στα mosfet να ανοίξουν.