Επιστροφή στο Forum : BAofeng UV-5RE
Akarnanas1
18-12-13, 17:45
Καλησπέρα, έχω αγοράσει έναν ασύρματο VHF-UHF BAOFENG UV-5RE, ο οποίος μέχρι που παρουσίασε πρόβλημα στην κεραία του λάμβανε & διαβίβαζε πάρα πολύ καλά, άνοιξα την κεραία και είχε ξεκολλήσει ένας πυκνωτής που είχε μέσα τον κόλλησα αλλά μου κάνει παράσιτα όταν λαμβάνω ακούγεται ένα ελαφρό θρόισμα, το οποίο μου το κάνει και με οποιαδήποτε άλλη κεραία π.χ από Midland ct-790, γνωρίζει κάποιος τι αντίσταση πρέπει να έχουν οι κεραίες αυτές ή αν υπάρχει κάτι στο μενού του ασυρμάτου το οποίο να ρυθμίζει το εν λόγο θόρυβο εκτός του sql;
Γεια σου φίλε, τον θορυβο στην λήψη στον εκανε και πριν κολλήσεις τον πυκνωτή ξανά?
Γενικά αυτά δεν εχουν την αριστη ποιότητα κατασκευής οποτε δεν αποκλείω να εχει πειραχτεί το βύσμα SMA επανω στον πομποδέκτη απο καποιο δυνατό σφίξιμο ή γενικότερα μεγάλη δυναμη στο σημείο αυτό.
Εφοσον στο κανει και με τις δυο κεραίες, (κανε και μια δοκιμή με την κεραία του Baofeng στο Midland) και αφού δοκιμάσεις διάφορες συχνότητες, γιατί πχ μπορεί να υπαρχει κοντά σου καποια παρεμβολή απο αλλη πηγή, Τοτε μαλλον εχει να κανει με τον πομποδέκτη καποια κόλληση ή κατι χάλασε... θα το δουμε
Ζήσης