Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] ACER APPIRE 1690 REFLOW

fm355
18-12-13, 11:34
Καλημέρα

Έχω 1 laptop acer aspire 1690 (1694wlmi)

Το καλοκαίρι και ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει

Του έκανα reflow στο chip GPU και δούλεψε κανονικά

τώρα παρουσίασε πάλι το ίδιο πρόβλημα

Γνωρίζει κάποιος να κάνει reballing στην Αθήνα ?

Πιστεύω πώς μόνο έτσι θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Αντώνης

agis68
20-12-13, 13:34
Κοίτα εφόσον στο ξανάκανε ότι και να κάνεις πας για μητρική.....Δύσκολα σηκώνουν δεύτερο reballing. Πρέπει να προσέχεις με ψύξη κλπ μετά το πρωτο σοκ. Αν έκανες κανονικά απο την αρχή reballing να δούλευε ακόμη. Το reflow θέλει προσοχή για να γίνει καλό και να αντέξει....εγω εχω κανει reflow πολλαπλά περάσματα και βελτίωση ψύξης με μικρό ψυγειακι χαλκού που το σκεπάζει το δικό του ψυγείο και silver coat παστα. Δουλεύει ακόμη και με αυτόν σου γράφω αυτή τη στιγμή. Απο κατω απο το τραπέζι εχει ανοικτοι 2 τρύπες και φυσάνε 2 φαν μεγάλα μόλις το ψηφιακό θερμομετράκι που είναι στα φυλλιδια εξόδου παέι στους 43 βαθμούς. Τότε δίνει σημα σε ρελε και αναβουν τα φαν....Πάντως μεχρι τώρα δεν εχω προβληματα και πιέζω αρκετά τη Nvidia την 760gt που έχει σε 3d rendering εφαρμογές και σε παιχνίδια που απαιτουν καλά γραφικά.....

atsio
20-12-13, 16:07
Κοίτα εφόσον στο ξανάκανε ότι και να κάνεις πας για μητρική.....Δύσκολα σηκώνουν δεύτερο reballing.

Η μητρική δεν παθαίνει τίποτα εκτός εάν έχεις κάνει αποκόλληση των layers της από υπερβολική θερμοκρασία ή παγιδευμένη υγρασία που αυτό το βλέπεις αμέσως.
Το chip ναι όντως μπορεί να ¨"καεί" αλλά εάν του δούλευε τόσο καιρό μετά από ένα home made reflow μπορεί άνετα να το ξανακάνει κάποιος επαγγελματίας με τον κατάλληλο εξοπλισμό ή να το κάνει reballing εάν θέλει for piece of mind.
Και εάν στο τέλος "καεί" το chip βάζεις άλλο.