PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Dell inspiron 1564 λαμπακι Hdd αναμενο

nextforbest
05-12-13, 12:55
Καλησπερα εχω ενα dell 1564 του αλλαξα οθονη γιατι ειχε σπασει απο πεσιμο.Μετα απο λιγες μερες παλι τρεμοπαιζε η οθονη λογω καλωδιοταινιας οθονης η οποια και αλλαχτικε.Μετα απο λιγες μερες εβγαζε καπνους!Τον ανοιγω και βλεπω την καινουργια καλωδιοταινια μαυρη-καμμενη.Την ξανα αλλαζω με καινουργια και τωρα πλεον παταω να ανοιξει και το μοναδικο λαμπακι που αναβει ειναι η ενδειξη σκληρου δισκου το οποιο και παραμενει μονιμα αναμενο!Εβγαλα-εβαλα καλωδιοταινια,σκληρο δισκο,μνημες τιποτα!Δοκιμασα με τα παντα ακομα και την μπαταρια της motherboard εξω πατησα το power button για 40 δευτερολεπτα αλλα και παλι τιποτα.Εβγαλα την motherboard εξω ουτε καμενοι πυκνωτες ουτε μαυριλες, τιποτα!
Μετα απο 7-8 φορες που εβαζα εβγαζα το καλωδιο τροφοδοσιας μου αναψε η οθονη μονιμα λευκο χρωμα και προσπαθουσε να ξεκινησει το ανεμιστηρακι και γενικα να παρει εμπρος αλλα σε δεκατα δευτερολεπτου ξανα εκλεινε.
Δοκιμασα και το κολπο με το D+power button αλλα ματαια!Εχω δωσει ενα καρο λεφτα δεν με συμφαιρει να αλλαξω και μητρικη!
HELP!!!

g.general07
05-12-13, 14:48
λογικα reflow θέλει και άμα πιάσει...ωστόσο μη σε πάρω στο λαιμό μ

nextforbest
05-12-13, 15:26
Δεν εχω δει laptop το οποιο δεν αναβει καν να θελει reflow στην καρτα γραφικων.Εκτος και εαν εννοεις σε ολη την motherboard.
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

g.general07
05-12-13, 17:05
εγω ενοούσα να βγάλεις πυκνωτές και να τη βάλεις στο φούρνο όλη τη μητρική,έχω ακουσει ότι πιάνει ...ωστόσο οι γνωσεις μου είναι πολύ περιορισμένες επομένως δε μπορώ να σε βοηθήσω

atsio
05-12-13, 18:09
Πιστεύω ότι είναι βραχυκυκλωμένο το motherboard. Πιθανώς δεν έβαλες καλά την καλωδιοταινία της οθόνης και να βραχυκύκλωσες της επαφές του lvds με αποτέλεσμα να δημιουργήσεις το πρόβλημα. Ψάξε πρώτα εάν οι voltage regulators είναι εντάξει.

leosedf
05-12-13, 20:13
Δεν εχω δει laptop το οποιο δεν αναβει καν να θελει reflow στην καρτα γραφικων.Εκτος και εαν εννοεις σε ολη την motherboard.
Έχω δει άπειρα.

εγω ενοούσα να βγάλεις πυκνωτές και να τη βάλεις στο φούρνο όλη τη μητρική,έχω ακουσει ότι πιάνει ...ωστόσο οι γνωσεις μου είναι πολύ περιορισμένες επομένως δε μπορώ να σε βοηθήσω
Αν βάλει και σαλάμι, μανιτάρια και κασέρι από πάνω θα φάει και πίτσα.:lool:

Πιστεύω ότι είναι βραχυκυκλωμένο το motherboard. Πιθανώς δεν έβαλες καλά την καλωδιοταινία της οθόνης και να βραχυκύκλωσες της επαφές του lvds με αποτέλεσμα να δημιουργήσεις το πρόβλημα. Ψάξε πρώτα εάν οι voltage regulators είναι εντάξει.
Και φυσικά αυτό είναι η πιο πιθανή απάντηση.

nextforbest
06-12-13, 10:28
Ωραια , αρα μαλλον βρηκαμε το προβλημα!Ειμαι αρχαριος σε chip level επισκευες.Που βρισκεται το voltage regulator και ποσο πρεπει να ειναι?
Σας ευχαριστω πολυ ολους!

atsio
06-12-13, 13:23
Είπα voltage regulators όχι regulator. Πες μου την έκδοση της μητρικής (πιθανών UM3/UM6 ή UM3B/UM6B) για να σου στείλω το σχηματικό. Στην πρώτη έχει ξεχωριστή ATI GPU στην δεύτερη ο graphics controller είναι στο southbridge.

atsio
06-12-13, 13:48

Ο Κωνσταντίνος (leosedf) έχει δίκιο διότι εάν έχει πρόβλημα η gpu ή το northbridge - southbridge (εξαρτάται από τον επεξεργαστή) σταματάει η διαδικασία εκκίνησης γιατί κάποιο signal δεν φτάνει εκεί που πρέπει.
Τις περισσότερες φορές θα έλεγα ότι έχεις short, επομένως καταλήγεις σε reballing.

nextforbest
06-12-13, 14:38
Σε ευχαριστω πολυ atsio!
Δηλαδη γινεται να εχει ενα λαπτοπ αρχικο προβλημα σπασμενη οθονη και επειδη βραχυκυκλωσε η καλωδιοταινια να θελει reballing η Gpu?
DELL Inspiron 1564 Laptop Motherboard Intel HM55 skt 989 DDR3

atsio
06-12-13, 16:31
Σε ευχαριστω πολυ atsio!
Δηλαδη γινεται να εχει ενα λαπτοπ αρχικο προβλημα σπασμενη οθονη και επειδη βραχυκυκλωσε η καλωδιοταινια να θελει reballing η Gpu?
DELL Inspiron 1564 Laptop Motherboard Intel HM55 skt 989 DDR3

Πρέπει να σε μπέρδεψα.

Το τελευταίο μου μήνυμα είχε σχέση με το απάντηση του Κωνσταντίνου στο μήνυμα του Γιάννη - nextforbest, ότι, ναι μπορεί να χρειάζεται reflow εάν δεν ξεκινάει ο υπολογιστής εξηγώντας του τι μπορεί να συμβαίνει.

Δεν είχε σχέση με το πρόβλημά σου που κάηκε η καλωδιοταινία σου. (Βέβαια εάν είναι και συγκυρία στην δικιά σου περίπτωση να χτύπησε η GPU την ίδια εποχή που άλλαζες καλωδιοταινίες - χωρίς να έχει σχέση με την αλλαγή -, αυτό δεν το ξέρεις εάν δεν ελέγξεις το κύκλωμα να δεις που είναι το short)

atsio
06-12-13, 16:49
Το μοντέλλο της μητρικής πρέπει να το γράφει πάνω στα αυτοκόλλητα στο dimm slot ή κάτω από την μαύρη προστατευτική teflon ταινία στο dimm slot (πρέπει να την ξεκολλήσεις) και να είναι κάτι σαν DA0UM3MB8E0.

nextforbest
06-12-13, 18:06
DAOUM3BMB6E O REV:A00

atsio
07-12-13, 01:14
Το σχηματικό για την μητρική σου είναι αυτό http://kythuatphancung.com/uploads/download/1464_1564_1764.pdf. Η Quanda (η εταιρία που κατασκευάζει την μητρική σου) έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο σχηματικό - είναι από τα καλύτερα σχηματικά που έχω δεί.
Πρώτα θα κοιτούσα εάν όλοι οι voltage regulators έχουν ξεκινήσει βλέποντας τα volt σχετικά με την γείωση στο Pin 66 του SIO controller (U7) το οποίο πρέπει να είναι αυτό
36926

Εάν δεν έχω volt στο 66, αμέσως θα κοιτούσα τα R150, R153, R156, R155, R157, R154, D17, r152 τι volt έχουν.

Όλα τα παραπάνω αφού πατήσω το power button.