Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Μετατροπή κασέτας σε CD
Καλησπέρα.Δεν ξέρω αν το γράφω στο σωστό forum.....Έχω ένα κασετόφωνο και θέλω να μετατρέψω μια κασέτα σε CD.Παλαιότερα σύνδεα την έξοδο ακουστικών του κασετόφωνου στο line in του υπολογιστή και με το Audacity κατέγραφα τη κασέτα. Τώρ όμως θέλω να το συνδέσω με laptop που δεν έχει line in αλλά μόνο είσοδο μικροφώνου και έξοδο ακουστικών. Μπορεί να γίνει καμιά πατέντα με την είσοδο μικροφώνου ώστε να μετατραπεί σε line in;:confused1::confused1::confused1:
Ναι, μπορεί. Αλλά πολλές φορές είναι μονοφωνική είσοδος οπότε το ίδιο θα είναι και η εγγραφή.
Δηλαδή θα συνδέσω απευθείας την έξοδο των ακουστικών με την είσοδο του μικροφώνου στο laptop?Δεν χρειάζεται να γινει καποια ρύθμιση;Θα το δεκτεί σαν είσοδο το πρόγραμμα;
Φυσικά και όχι. Η είσοδος του μικροφώνου περιλαμβάνει και τροφοδοσία για το μικρόφωνο την οποία θα πρέπει να μπλοκάρεις, όπως επίσης η εξασθένηση του σήματος δεν μπορεί να γίνει μόνο σε επίπεδο software γιατί η βαθμίδα εισόδου του μικροφώνου θα υπεροδηγηθεί ούτως ή άλλως. Πάντως το πρόβλημα λύνεται πολύ εύκολα με μερικές αντιστάσεις και 1 - 2 πυκνωτές. Για αρχή βάλε ένα βύσμα στην είσοδο του μικροφώνου και μέτρα με ένα πολύμετρο να δεις τι τάσεις υπάρχουν στο tip και το ring ως προς γη.