Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Προβλημα με netbook

panosx13
26-11-13, 03:59
Καλησπέρα,

εχω ενα netbook turbox το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι ότι ενω με την μπαταρία ανάβει (ή έστω άναβε μέχρι που αδειασε) όταν βάζω το βύσμα τροφοδοσίας δεν κάνει τπτ.

Έχω δοκιμάσει με 2 τροφοδοτικά μήπως έφταιγε αυτό αλλά τίποτα. Επίσης έχω μετρήσει την τάση στα ποδαρακια του jack πανω στην μητρική και είναι σταθερη δεν μεταβάλεται (μήπως και υπήρχε κανένα βραχ/κλωμα και έπεφτε όταν πάταγα τον διακόπτη να ανοίξει). Έχω δοκιμάσει και χωρίς μπαταρία επάνω πάλι τα ίδια.

Οπότε εκεί που πάει το μυαλό μου είναι σε κανένα mosfet ή κανένα αλλο τρανσιστορ. Έχω ξεκινησει να μετραω τα mosfet για αρχη. Απλώς έχω μια απορία-πρόβλημα. Είναι κάτι πολυ ψιλά, τρανσίστορ πρέπει να είναι, με 2 πόδια απο κάτω και ένα απο πάνω. Δυστυχώς είναι πάρα πολυ μικρά και με το ζόρι βλέπω τι γράφουν για να τα ψάξω μπας και βρω κανένα datasheet για αυτα. πχ το ένα έχει απο την μια μερια 12 και στην αλλη κάθετα έχει ενα 45. Τί είναι αυτά οεο?

Μήπως ξέρει κανείς αν όντως είναι τρανσιστορ αυτα? και πως θα μπορούσα να ελέξγω αν είναι οκ ή έχουν βλάβη?

leosedf
26-11-13, 08:29
SOIC 8 pin είναι τα mosfet.
Αν δεν γνωρίζουμε ποια μητρική έχεις δύσκολο να σου απαντήσει κάποιος.

panosx13
26-11-13, 15:46
το μονο που γραφει πάνω η μητρική είναι NO2 MB NPB VER:B
τα mosfet ξέρω ποια είναι απλώς δεν ξέρω αυτά που περιγράφω παραπάνω τι είναι. 99% για τρανσιστορ μου κάνουν αλλα δεν βρίσκω κανένα datasheet για αυτά.

Είναι πολύ μικρά με δύο πόδια απο κάτω και ένα επάνω. Το ένα απο αυτά z19l ενώ κάποια άλλα 7kypd

leosedf
26-11-13, 16:12
Έχει και άλλα νούμερα.
Δεν είναι αυτά τα mosfet.

panosx13
27-11-13, 05:15
το ξέρω ότι αυτα δεν πρεπει να είναι τα mofset απλώς δεν ξέρω τι είναι γι αυτό και ρωτάω. Νομίζω τρανσίστορ αλλά δεν είμαι σίγουρος. Επειδη μια φωτό=1000 λέξεις ανεβάζω μια φωτό. Επίσης δεν γράφει τπτ άλλο επάνω τους γράφει εκτος απο τους κωδικούς που έχω γράψει πιο πάνω z19l ενώ κάποια άλλα 7kypd.

36885 (η φωτό είναι από άλλη μητρική, απλώς για να δείξω για ποιο εξάρτημα μιλάω)

Επίσης από ότι βρήκα στο internet αυτή η μητρική NO2 MB NPB VER:B που έχει το turbox που έχω φοράει και το Viewsonic VNB106D υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κανένα schematic???

panosx13
28-11-13, 23:10
τελικα καμια ιδεα για το τι ειναι αυτό εχω στην φωτό μέσα στον κόκκινο κύκλο????

atsio
29-11-13, 03:51
τελικα καμια ιδεα για το τι ειναι αυτό εχω στην φωτό μέσα στον κόκκινο κύκλο????

Ειναι smt τύπου SOT-23. Εάν γράφει δίπλα του PD και κάποιο νούμερο είναι Power diode, εάν γράφει Q και κάποιο νούμερο είναι FET. Εάν δεν γνωρίζεις ακριβώς τον τύπο του PD ή FET δεν μπορείς να βρείς το Datasheet του για να ξέρεις τι είναι το κάθε Pin επομένως δεν είσαι σίγουρος ότι το μετράς σωστά.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις φωτογραφίες σε μεγάλη ανάλυση και τις δύο πλευρές της μητρικής μήπως βρεθεί κάποιο σχηματικό ή καταλάβουμε κάτι.