PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Compaq 615- Δεν δουλεύει καθόλου

olorin
23-11-13, 21:30
Γεια σας παιδιά.
Έχω ένα Compaq 615 το οποίο δούλευε μια χαρά. Χθες που πήγα να το ανοίξω, δεν άνοιγε με τίποτα.Δηλαδή πάταγα κανονικά το power button αλλά δεν έκανε τίποτα ούτε άναβε κανένα λαμπάκι.
Όταν συνδέω το φορτιστή του, ανάβει ένα λαμπάκι (άσπρο) που σημαίνει ότι παίρνει ρεύμα. Έχω τσεκάρει το φορτιστή του και είναι ΟΚ αλλά έχω δοκιμάσει και με άλλο. Ούτε με τη μπαταρία του ανάβει.Έχω κάνει και αποφόρτιση(πάτημα power button ,χωρίς μπαταρία, για ένα λεπτό) αλλά τίποτα.
Τι μπορώ να κάνω ρε παιδιά, γιατί μ'αρέσει πολύ αυτό το laptop και θέλω να το φτιάξω.
Ευχαριστώ...Προσμένω την βοήθεια σας....!!!!:blush:

leosedf
23-11-13, 22:45
Το πας για επισκευή κάπου (όχι σε αλυσίδα).

ioannislab
23-11-13, 23:16
Οταν πατας το power αναβει αλλο λαμπακι του λαπτοπ? Το ανεμιστηρακι γυρναει καθολου?Εαν γινεται καποιο απο τα δυο τοτε ριξε φως στην οθονη και παρατηρησε αν δειχνει κατι εστω και αχνα.
Συμφωνω με τον leosedf οτι πρεπει να το δει επαγγελματιας.

olorin
24-11-13, 00:02
Οταν πατας το power αναβει αλλο λαμπακι του λαπτοπ? Το ανεμιστηρακι γυρναει καθολου?Εαν γινεται καποιο απο τα δυο τοτε ριξε φως στην οθονη και παρατηρησε αν δειχνει κατι εστω και αχνα.
Συμφωνω με τον leosedf οτι πρεπει να το δει επαγγελματιας.

Όχι δεν ανάβει κανένα λαμπάκι.Ούτε ανεμιστήρας γυρίζει.
Έχω και εγώ μια ιδέα από laptop.Μπορείτε να μου πείτε τι να κοιτάξω;

olorin
24-11-13, 00:02
Το πας για επισκευή κάπου (όχι σε αλυσίδα).

Έχω μια ιδέα από laptop.Μπορείς να μου πεις τι να κοιτάξω; Και αν δεν κάνω τπτ το πάω.

atsio
24-11-13, 04:48
Το πρόβλημά σου πιθανότατα είναι με κάποιο κύκλωμα πάνω στην μητρική και χρειάζεσαι εργαλεία, γνώσεις ηλεκτρονικών και αρχιτεκτονικής της μητρικής, του τρόπου λειτουργίας των laptop κ.λ.π

Το μόνο που θα μπορούσες να δείς και πάλι θέλεις πολύμετρο είναι τα volt της μπαταρίας του CMOS γιατί σε ορισμένα AMD εάν είναι άδεια ή γενικά χαμηλή το laptop δεν ξεκινά. Επίσης να δείς τα volt του τροφοδοτικού, 19v στον εσωτερικό μανδύα και μέχρι 14v στο κεντρικό pin αλλά αφού ανάβει το led μάλλον είναι άσκοπο (δεν έχεις να χάσεις τίποτα να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό).

fotis 65
24-11-13, 13:42
Συγνώμη που μπαίνω σφήνα στο θέμα σου αλλα επειδή έχω το ίδιο λαπτοπ σε μένα παίρνει κανονικά (ανεμιστηρ + led ) αλλα δεν έχω εικόνα . (από θέμα inverter δεν υπάρχει το τσέκαρα ) οπότε κατέληξα σε μητρική και το παράτησα. διαβάζοντας ποιο πάνω για την μπαταρία του CMOS παίζει σε μένα να είναι αυτή το προβλημα ?

atsio
24-11-13, 14:25
Εάν αναβοσβήνει το led του σκληρού δίσκου πιθανών κάρτα γραφικών ή Northbridge.

olorin
24-11-13, 16:40
Λοιπόν, η CMOS battery είναι μια χαρά.
Την έβγαλα και αυτη,το άφησα δυο ώρες να ξεφορτήσει, τα ξαναέβαλα όλα αλλά και πάλι τίποτα.
Τσέκαρα ασφάλεια στη μητρική, και τα MOSFETs αλλά είναι ΟΚ.
Τι άλλο να κοιτάξω;;;
Γνωρίζω ηλεκτρονικά και έχω επισκευάσει και άλλα laptop αλλά δεν μου χει τύχει να μην δουλεύει καθόλου.
Γι'αυτό σας παρακαλώ αν εχετε κάποια ιδέα, ρίχτε την.

toni31
24-11-13, 17:16
Βασανίζεσαι με ερωτήσεις, που δεν μπορούν να απαντηθούν έτσι απλά, γιατί κανένας εδώ μέσα δεν έχει μαντικές ικανότητες.
Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να το λύσεις, να βρεις σχηματικό και να δεις για τα ρεύματα του.

olorin
24-11-13, 20:16
Βασανίζεσαι με ερωτήσεις, που δεν μπορούν να απαντηθούν έτσι απλά, γιατί κανένας εδώ μέσα δεν έχει μαντικές ικανότητες.
Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να το λύσεις, να βρεις σχηματικό και να δεις για τα ρεύματα του.

Έχεις δίκιο αγαπητέ Αντώνη.Έχω όμως διαπιστώσει ότι σε αυτό το forum υπάρχουν εξαιρετικοί ηλεκτρονικοί.Γι'αυτό ρωτάω μήπως υπάρχει κανένας που να του έχει τύχει παρόμοια βλάβη.
Λοιπόν, το laptop το έχω λύσει. Σχηματικό δεν εχω βρει. Αν μπορείτε να μου βρείτε θα ήταν πάρα πολύ καλό.
Υπάρχει περίπτωση να τα έπαιξε η GPU και να θέλει reflow για να στρώσει;;;

leosedf
24-11-13, 20:24
Δες τι κωδικούς γράφει η μητρική πάνω της (ακόμα και κάτω από αυτοκόλλητα) για να σου βρούμε σχηματικό.

olorin
26-11-13, 19:13
Sorry για την καθυστέρηση.Οι κωδικοί είναι:

IEC S/N : PL9AMC1N55
SPS : 538391-001 AS#:
Date Code : 9509A4 Rev 3.31
SYSTEM,UMA
CT: PAXCU00RHU088J
MAC: 18A9058CEECE

leosedf
26-11-13, 20:38
6050A2258801-MB-A03Γράφει πουθενά αυτό?

toni31
26-11-13, 21:23
Για τσέκαρε μήπως είναι αυτό (http://kythuatphancung.com/download/hp-compaq-cq515-inventec-volna-amd-uma-laptop-schematics.html)

leosedf
26-11-13, 22:10
Αυτό είναι αλλά δεν γνωρίζω το revision αν τον καλύπτει.

olorin
29-11-13, 12:33
Λοιπόν παιδιά το laptop άνηξε μόνο του,χωρίς να του κάνω τίποτα. Δεν ανοίγει όμως η οθόνη και το Caps Lock αναβοσβήνει 5 φορές.Σύμφωνα με τον κώδικα της HP σημαίνει γενική βλάβη στην μητρική.....Παίζει να θέλει reflow η GPU;

atsio
29-11-13, 13:15
Όταν λες ξεκίνησε, είναι ζεστός ο επεξεργαστής.

fotis 65
29-11-13, 13:46
Σε μένα όλα πήγαν καλά. (προς το παρόν) έβγαλα την μητρική αφού ξεκούμπωσα επεξεργαστή και μπαταρία και για 25 λεπτά στο φούρνο στους 200c ....μοντάρισμα και είδα φως ! Τώρα πόσο θα κρατήσει θα δούμε !!:biggrin::biggrin:

olorin
29-11-13, 14:00
Ναι ζεσταίνεται ο επεξεργαστής.......!!!!!!

leosedf
29-11-13, 14:06
Σε μένα όλα πήγαν καλά. (προς το παρόν) έβγαλα την μητρική αφού ξεκούμπωσα επεξεργαστή και μπαταρία και για 25 λεπτά στο φούρνο στους 200c ....μοντάρισμα και είδα φως ! Τώρα πόσο θα κρατήσει θα δούμε !!:biggrin::biggrin:
Καγκουριά το λένε αυτό.

Ναι ζεσταίνεται ο επεξεργαστής.......!!!!!!
reflow στο τσιπάκι γραφικών και θα παίξει. Αν έχεις ΜΑΠΑ flux ίσως παίξει για λίγο.

olorin
29-11-13, 16:25
Του έκανα reflow με insat flux αλλά τώρα ,όπως και πρώτα, δεν κάνει τίποτα.Ουτε παίρνει μπροστά ούτε φλασάρει το Caps lock!

leosedf
29-11-13, 17:35
Δεν διάβασες καλά τι είπα πιο πάνω ε?

atsio
30-11-13, 03:18
Εάν μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες της GPU μετά το reflow.