PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] ΔΕ Φορτίζει! Laptop HP Compaq Pressario CQ61

g.general07
23-11-13, 13:35
Παιδιά χρειάζομαι τη βοήθεια σας ,ξαφνικά το λάπτοπ HP Compaq Pressario CQ61 ,δε φορτίζει.Έκανα τη κλασική αποφόρτιση τίποτα,μέτρησα το φορτιστή βγάζει 19v ,εντωμεταξύ οταν βάζω το βύσμα μεστο dcjack to led ανάβει δηλαδή δείχνει ότι παίρνει ρεύμα απο το φορτιστή ώστόσο οταν πατάω το κουμπί της εκίνησης δε παίρνει μπρος ..μετρησα και λίγο τα δοντάκια στη μπαταρία δίνει ρεύμα όταν το χω στη τροφοδοσία...ωστόσο ο υπολογιστής δεν ξεκινάει!..αυτο που παρατήρησα είναι κουνώντας βίαια το dcjack ο υπολογιστής πάει να ξεκινήσει αλλα κλείνει αμέσως ...το πρόβλημα έγκειτα στο dc jack ή κάπου αλλου?...ευχαριστώ εκ των προτέρων

leosedf
23-11-13, 15:15
Ο φορτιστής σου δίνει δυο τάσεις 19V η μία είναι στο κεντρικό πιν και η άλλη στον εσωτερικό μανδύα, το απ' έξω είναι αρνητικό.
Μέτρησες ΔΥΟ τάσεις?

windmill82
23-11-13, 19:39
αν κουνας βιαια το βυσμα και αναβει στιγμιαια και παλι σβηνει τοτε το πιο πιθανο ειναι να εχει να κανει ή με το αρσενικο βυσμα του τροφοδοτικου ή με το θυληκο που ειναι επανω στο laptop.
Λυσε να δεις το βυσμα και απο μεσα, μηπως εχει σπασει καμμια κολληση ή καποιο ποδαρακι.

atsio
24-11-13, 04:52
Να διορθώσω το leosedf στο κεντρικό pin μέχρι 14V (εξαρτάται από το μέγεθος του τροφοδοτικού - πόσα αμπέρ δίνει) και 19V στον εσωτερικό μανδύα. Εάν το κεντρικό pin δεν δίνει volt ή δίνει λίγα τότε υπάρχει πρόβλημα.

leosedf
24-11-13, 09:04
Εμένα και το 90W της HP και το 120 έχουν 19 και στα δυο.
Και η ίδια η HP μου είπε επίσης ότι πρέπει να έχουν 19V και τα δυο.
Αν είναι κάποιο τροφοδοτικό που δεν είναι γνήσιο δεν γνωρίζω.

fotis 65
24-11-13, 13:26
το ίδιο προβλημα είχα σε cq60 και παράγγειλα δυο dc jack και λύθηκε το προβλημα. το δικό σου είναι μακρύτερο και δεν ταιριαζει να σου έστελνα αυτό που μου περίσσεψε. http://www.ebay.co.uk/itm/COMPAQ-PRESARIO-CQ61-CQ71-DC-Power-Jack-on-Wire-Harness-Cable-Socket-Connector-/261109024891

atsio
24-11-13, 14:17
Εμένα και το 90W της HP και το 120 έχουν 19 και στα δυο.
Και η ίδια η HP μου είπε επίσης ότι πρέπει να έχουν 19V και τα δυο.
Αν είναι κάποιο τροφοδοτικό που δεν είναι γνήσιο δεν γνωρίζω.

"I was wondering what the center pin is used for on the HP Laptop power supplies. The outside barrel appears to be ground, while the inside is +19 volts. The center pin measure 14 volts unloaded. It appears it could be some sort of feedback loop, but I am not sure what for. Anyone know?" http://www.tomshardware.co.uk/forum/73253-35-what-center-laptop-power-supply-plug#.

Και αυτά που έχω τόσο μετράνε. Ποιόν ρώτησες την Login;

g.general07
24-11-13, 16:25
παιδιά μέτρησα και τα δύο (εσωτερικο μανδύα +Pin ) δίνουν 19v ..fotis65 αυτο θα κάνω θα το παραγγείλω(thanks για το link) ..ελπίζω να λυθεί εκεί το πρόβλημα..σας ευχαριστώ

toni31
24-11-13, 17:09
Μέτρησα δυο φορτιστές και οι δυο είναι στα 19+19 (λίγο πάνω, λίγο κάτω).

g.general07
02-12-13, 13:53
παιδια μολις μου ήρθε το dc power jack το έβαλα και αντί για άπρο led που μου άναβε, τώρα μου ανάβει πορτοκαλί και δε φορτίζει καθόλου..τι φταίει ? μήπως μου στείλανε μάπα dc jack??..

leosedf
02-12-13, 14:01
Το ότι δε φορτίζει καθόλου πως το συμπέρανες? Γιατί όταν ανάβει ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ είναι σε φόρτιση.

g.general07
02-12-13, 14:08
δε άνοιγει το λαπτοπ χωρις μπαταρία...και οταν βάζω τη μπαταρία δε φόρτιζει καθόλου ...τουλάχιστον με το παλιό dc jack είχα άσπρο led και φόρτιζε που και που (άμα το πιέζα)...επείσης αυτο μου στείλανε είναι πιο μακρύ απο το παλιό ,ωστόσο το κουλούριασε λίγο και χώρεσε

g.general07
11-12-13, 14:24
λοιπόν παιδιά το πρόβλημα μάλλον είναι στο φορτιστή..έχω δοκιμάσει 3 dc power jack τίποτα...ωστόσο παρατήρησα κάτι που δε το είχα προσέξει στη ουσία ο φορτιστής όταν δείχνει ότι δείνει ρεύμα είναι παγωμένος(όταν τελικά φορτίζει είναι ζεστός),παρόλο που και στις δύο περιπτώσεις μου δίνει με το πολύμετρο 19.5 v ..να αλλάξω φορτιστή τι λέτε??

atsio
12-12-13, 04:46
Πάνε σε κάποιο κατάστημα (μικρό) και ζήτησέ τους να δοκιμάσεις το φορτιστή προτού τον αγοράσεις. Έτσι θα λύσεις την απορία σου.

g.general07
12-12-13, 23:00
atsio σε ευχαριστώ αλλα προς το παρών δε χρειάστηκε.. δοκίμασα να απεγκαταστήσω το ΑCPI και τα power management απο device manager και ως δια μαγείας το πρόβλημα λύθηκε..ελπίζω να μην εμφανιστεί again