Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] HELP HP PAVILION DV5-1105ev
Καλημέρα έχω ένα laptop HP PAVILION DV5-1105ev
Μετά τα αρκετά προβλήματα που είχε και επισκεύασα μου έχει ακομαμόνο ένα
έχω εικόνα σε εξωτερικό monitor δεν έχω εικόνα στο δικο του panel
Έχω κάνει αλλαγή το inverter και την καλοδιοταινια αλλά εικόνα δεν έχω .
Όποια βοήθεια θα μπορούσατε να μου υποδείξετε θα την δεχτώμε μεγάλη μου χαρά
Το laptop ηλθε στα χερια μου χαλασμένοοπότε δεν μπορώ να ξέρω τι είχε υποστεί
Από τον προκάτοχο του . έχω κάνει και reflow την κάρτα video
Με εκτίμηση Αντώνης
Αν έχει το σχέδιο κάποιος φίλος και μπορεί να μου το στήληστο aberoukas@tavros.gr
εφόσον έχεις εικόνα από εξωτερικό οθόνη αλλά όχι από το ίδιο οθόνη αποκλείεται να φταίει κάρτα γραφικών. οποτε το πρόβλημα είναι του πάνελ. θα ήθελα να μάθω με τι κριτήρια άλλαξες την καλωδιοταινια? για το inverter τα καταλαβαίνω αλλά πρώτα απολα πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις οτιδήποτε, εφόσον δουλεύει το laptop να δεις την οθόνη μήπως δείχνει εικόνα αλλά σκοτεινό (σαν να έχει καεί λάμπα από πίσω). αν το βλέπεις το πιο πιθανό είναι καμένο λάμπες οθόνη που δεν είναι εύκολο να το αλλάξεις οποτε καλύτερα να αλλάξεις όλο το lcd πάνελ.
Πέτρο καλημέρα
1 την ταινία την άλλαξαγιατί την είχαν βγάλει ανορθόδοξα
με αποτέλεσμα να έχειόλα τα καλώδια χύμα
2 αν της ρίξω φως με φακό δεν βλέπω τίποτα έστω και αμυδρά
3 το backlight δεν το βλέπω να αναβη καθόλου
Περιμένω σχόλια να δω τι θα κάνω με αυτό το πράγμα
PATENTAS10
20-11-13, 10:26
Μήπως δεν πέτυχε το reflow?
Αν δεν είχε πετύχει δεν θα είχα ούτε σε εξωτερική οθόνη
monokitaros
20-11-13, 13:09
Αν δεν είχε πετύχει δεν θα είχα ούτε σε εξωτερική οθόνη
Σε αρκετούς φόρητους υπολογιστές όταν πρόκειτε για την vga έξοδο το πέρνει από τον northbridge έτσι υπάρχει η πιθανότητα να έχεις στην εξωτερική οθόνη video και στην οθόνη του Laptop να μην έχεις , δοκίμασε ένα reflow ακομά .
Πέτρο καλημέρα
1 την ταινία την άλλαξαγιατί την είχαν βγάλει ανορθόδοξα
με αποτέλεσμα να έχειόλα τα καλώδια χύμα
2 αν της ρίξω φως με φακό δεν βλέπω τίποτα έστω και αμυδρά
3 το backlight δεν το βλέπω να αναβη καθόλου
Περιμένω σχόλια να δω τι θα κάνω με αυτό το πράγμα
Τα πινάκια του κονέκτορα, πάνω στην μητρική, που συνδέεται η καλωδιοταινια είναι εντάξει?
Κανένα άλλο LCD για δοκιμή?
είσαισίγουρος ότι δουλεύει εξωτερική vga και ειναι καμένος ή ακομα να δυσλειτουργεί η chip του vga? το βλεπω πολύ απίθανο εκτός από τα τελευταία μοντέλα που το cpu έχουν ενσωματωμένα το gpu.(όπως amd c60, A1 κτλ.)
εξάλλου όσα macbook και διάφορα laptop έχουν περάσει στα χέρια μου δεν boot-ταρουν με καμία παναγία αν βγη off το gpu chip.
τώρα στο θέμα μας, κάτι παίζει με το καλοδιοταινία τώρα τι ακριβώς δεν μπορώ να καταλάβω. πάντως το δοκίμασες χωρίς να έχεις κουμπώσει στην εξωτερική vga διαφορετικά δεν δίνει σήμα στο δικό του lcd (ανάλογα τα μοντέλα και τι ρυθμίσεις έχει κάνει στο windows). μπορείς να ξεκινήσεις να μετράς στην είσοδο του inverter αν παίρνει τάση άλλα με προσοχή όχι την έξοδο μια και απαιτεί διαφορετικό όργανο μέτρηση. βεβαιώσου ότι κούμπωσαν σωστά την καλοδιοταινία (από την μητρική έως την lcd panel). πάντως θέλει πολύ ψάξιμο άλλα και ψυχραιμία
Ξεκινάς από την ρίζα, δηλαδή τον LVDS connector. Τον ελέγχεις εάν έχει όλα τα signals. Πες ακριβώς το μοντέλλο του motherboard (πιθανώς QT8 ) για να σου στείλω το schematic.
Καλημέρα
Σας ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις σας
Αύριο Σάββατο θα κάνω πάλι ένα ζέσταμα καθώς και έλεγχο του βύσματοςτης οθόνης και θα επανέλθω για αποτελέσματα
Αντώνης
Καθώς και αναγνώριση του no motherboard
Τα πολλά ζεστάματα δεν κάνουν καλό. Πρόσεχε.
Καλημέρα στην κοινότητα
Μετά από 2 ζεστάματα πλέον δεν δούλεψε τίποτα
Μάλλον έγινε περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη θερμοκρασία οπότε άχρηστο το mb
Αν κάποιος φίλος έχει και θέλει να το πουλήσει ας στήλη μήνυμα
Σας ευχαριστώ και θα επανέλθωκαι με 1 Toshiba
Τα πολλά ζεστάματα δεν κάνουν καλό. Πρόσεχε.
Του το'λεγες αλλα δεν σε ακουσε..
Καλημέρα στην κοινότητα
Μετά από 2 ζεστάματα πλέον δεν δούλεψε τίποτα
Μάλλον έγινε περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη θερμοκρασία οπότε άχρηστο το mb
Αν κάποιος φίλος έχει και θέλει να το πουλήσει ας στήλη μήνυμα
Σας ευχαριστώ και θα επανέλθωκαι με 1 Toshiba
Το motherboard δεν είναι άχρηστο. Πιθανότατα έκανες short (ελπίζω) ή το χειρότερο έκαψες την gpu. Εάν το chip έχει popcorn σίγουρα το δεύτερο. Εάν δεν βρεις σε χαμηλό κόστος μία μεταχειρισμένη θα σου πρότεινα αλλαγή της gpu.