Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Packard Bell tj75 δεν λειτουργεί (ίδιο Mobo με το 5740acer)
monokitaros
07-11-13, 14:25
Καλησπέρα συνάδελφοι διαβάζω καιρό τώρα το φορούμ και ήρθε ο καιρός να σας συμβουλευτώ σε κάτι , έχω στα χέρια μου ένα packard bell easynote tj75 το οποίο λογικά έχει πρόβλημμα στο κύκλωμα της τροφοδοσίας στο Motherboard , εξόφθαλμα δεν φένετε κάτι , το τροφοδοτικό του (εξωτερικό) είναι Οκ αλλά δοκίμασα και με άλλο και πάλι δεν δείχνει ίχνος ζωής , ανεβάζω το schematıc του και φωτός απο το motherboard , δυστηχώς δεν έχω ασχοληθεί με laptops ... και δεν ξέρω τι τάσεις πρέπει να παίρνω ούτε στο πέριπου . Παρακαλώ για την βοήθεια σας !
Schematıc : http://kythuatphancung.com/download/acer-aspire-5740-packard-bell-easynote-tj75-wistron-sjv50cp-laptop-schematics.html
θα ανεβάσω και φωτό απο την μητρική σε λίγο .
monokitaros
07-11-13, 15:42
το U28 στα 5,6,7,8 περίπου τι τάσεις πρέπει να έχει ? στα 1,2,3,4 έχει 19Volt και στα 5,6,7,8 έχει 0.35 volta και όσο αφήνω το πολύμετρο η τάση πέφτει .
Τι πρόβλημα παρουσιάζει? Είναι νεκρό εντελώς?
monokitaros
07-11-13, 21:22
ναί ούτε ledaki δεν ανάβει toni
Εγώ θα κοιτούσα για τα 3,3V κ 5V για αρχή, στα L29 κ L23 (σελ.47) αν δεν είχα τάσεις εκεί θα κοιτούσα τα U62 κ U53 [Si4812BDY (συνήθεις ύποπτοι, έχουν ένα θέμα με τις Schottky στα έντερα τους :001_rolleyes: και έχουν γίνει πολλές αναφορές για την πάρτι τους)] αν έχουν θέμα αυτά, θα τα άλλαζα και στην θέση τους θα έβαζα δύο Si4800BDΥ.
monokitaros
07-11-13, 21:32
σε λίγο θα γυρίσω σπίτι και θα μετρήσω , θα ενημερώσω ! thanks
monokitaros
07-11-13, 23:43
Τάσεις στα L 29 Και L 23 = 0volt τα u62 και u 53 φένοντε νεκρά ... αρχίζει η οδυσεία να βρω ανταλακτικά
Τάσεις στα L 29 Και L 23 = 0volt τα u62 και u 53 φένοντε νεκρά ... αρχίζει η οδυσεία να βρω ανταλακτικά
Φαίνονται ή είναι κιόλας?
Είναι πολύ εύκολο να τα βρείς...
monokitaros
08-11-13, 01:49
ναι απο ebay , θα κανω αυριο μια βολτα εδω μπας και τα έχει κανένας αλλα χλωμο το βλεπω
monokitaros
08-11-13, 11:43
Tonı νομίζω ότι και αυτά μου κάνουν έτσι δεν είναι ?
http://www.ryoway.com.hk/UploadFiles/2010114152339934.pdf
monokitaros
08-11-13, 14:58
toni τα παρήγγειλα 6 κοματιά να έχω , πρέπει να είναι το u62 το πιν4 γειώνει ενώ παίρνει ρεύμα από το u59 είναι στην γείωση όσο παίρνει η μητρική ρέυμα , αν βγάλω το ρεύμα και το γειώσω μετά έχει 91Κ αντίσταση με την γείωση και το διοδομέτρο δείχνει 1590 με το που το δώσεις ρεύμα 0 αντίσταση και στο διοδόμετρο μπιππππππππππππππππππππ .....
Νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα, εγώ σε κανα δύο acer τα έβγαζα και έβαζα τα 4800.
Αν βάλεις την συνέχεια και χωρίς ρεύμα σε ποια πιν χτυπάει?
monokitaros
08-11-13, 15:54
στα πρωτα 3 χτυπάει , αλλα με ρευμα σε ολα
monokitaros
08-11-13, 15:58
τα 4800 παρηγγειλα τελικα όπως είχες πει , επίσης στα g140-->142 εχει 19volt αντι για 5 anyway ας έρθουν τα 4800 να τα ρίξω πανω και βλεπουμε .
Πως τα δοκίμασες και χτυπάνε?
g140-->142?
monokitaros
11-11-13, 14:16
toni τελικά βρήκα τα Mos από ένα φίλο τα άλλαξα αλλά τάσεις γιοκ .. νομίζω ότι οι πιθανότητες του είναι λίγες .
Δες ας πούμε στο U59 στο πιν 16 έχει τίποτα αν όχι πάνε προς τα πίσω. Αφού έχεις σχηματικό ξεκίνα από την αρχή και δες η τάση εισόδου μέχρι που πάει.
Υπομονή και χρόνο θέλει, μην το παρατήσεις, η ζημιά πιστεύω να έχει γελοίο κόστος.
Συγνώμη παιδιά αλλά πρέπει να είσαστε μπερδεμένοι. Ο Νίκος λέει ότι δεν έχει ρεύμα στο drain και gate του U28 (το FET της μπαταρίας). Πρέπει πρώτα να δείς την σελίδα του charger (να ελέγξεις τον charger - το datasheet του είναι αυτό http://www.intersil.com/content/dam/Intersil/documents/fn92/fn9258.pdf) και αφού διαπιστώσεις ότι δουλεύει και ότι έχεις DCBATOUT (19V standby power) τότε πάς στον 5V και 3.3V regulator.
monokitaros
21-11-13, 10:48
Συγνώμη παιδιά αλλά πρέπει να είσαστε μπερδεμένοι. Ο Νίκος λέει ότι δεν έχει ρεύμα στο drain και gate του U28 (το FET της μπαταρίας). Πρέπει πρώτα να δείς την σελίδα του charger (να ελέγξεις τον charger - το datasheet του είναι αυτό http://www.intersil.com/content/dam/Intersil/documents/fn92/fn9258.pdf) και αφού διαπιστώσεις ότι δουλεύει και ότι έχεις DCBATOUT (19V standby power) τότε πάς στον 5V και 3.3V regulator.
Το έδωσα σε έναν φίλο που ασχολείται μόνο με laptop 10 χρόνια από μία μικρή συζήτηση που είχαμε μου είπε αυτό ακριβώς αυτές τις μέρες θα έχουμε νέα θα σας ενημερώσω για το τι είχε τελικά ! και σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το πρόβλημα μου !!!! θεωρείστε ότι έχετε ένα ακόμα ενεργό μέλος στην μεγάλη παρέα σας το rss περάστηκε !!!!
monokitaros
21-11-13, 10:51
Δες ας πούμε στο U59 στο πιν 16 έχει τίποτα αν όχι πάνε προς τα πίσω. Αφού έχεις σχηματικό ξεκίνα από την αρχή και δες η τάση εισόδου μέχρι που πάει.
Υπομονή και χρόνο θέλει, μην το παρατήσεις, η ζημιά πιστεύω να έχει γελοίο κόστος.
Toni εάν είχα τον χρόνο είμαι σίγουρος ότι αυτό θα έκανα και θα το διόρθωνα άλλα με 14 ώρες δουλειάς και το ΣΚ με τον μπέμπη είναι πολυτέλεια !!! σε ευχαριστώ πάντως πολύ και αφού είμαστε και συντοπίτες κάποια στιγμή θα πιούμε και μια φραπεδάρα !!
monokitaros
21-12-13, 17:38
τελικά το u59 ήταν ο υπαίτιος .... βρήκαμε ένα από scrap που είχε ο φίλος στο μαγαζί που δουλέυει και δούλεψε το μηχάνηματακι , την χαρά την έχει ο ανηψιός μου πλέον με το δωράκι του !! Tonı και atsıo ενα μεγάλο ευχαριστώ !
Να είσαι καλά και καλές γιορτές, υγεία πάνω απ΄όλα
Εγώ θα κοιτούσα για τα 3,3V κ 5V για αρχή, στα L29 κ L23 (σελ.47) αν δεν είχα τάσεις εκεί θα κοιτούσα τα U62 κ U53 [Si4812BDY (συνήθεις ύποπτοι, έχουν ένα θέμα με τις Schottky στα έντερα τους :001_rolleyes: και έχουν γίνει πολλές αναφορές για την πάρτι τους)] αν έχουν θέμα αυτά, θα τα άλλαζα και στην θέση τους θα έβαζα δύο Si4800BDΥ.
Αφου εγινε το λαπτοπ του φιλου να κανω μια ερωτηση:Προσφατα εφτιαξα ενα ACER που ειχε καμενο ενα Si4812 και εβαλα προσωρινα ενα περιπου αντιστοιχο το FDS 4410.
To laptop δουλευει μια χαρα προς το παρον και ακομη δεν εχω παραγγειλει το δικο του μοσφετ.Μου προτεινεις να βαλω το Si4800 σαν ποιο ανθεκτικο;
Ευχαριστω.
Αφου εγινε το λαπτοπ του φιλου να κανω μια ερωτηση:Προσφατα εφτιαξα ενα ACER που ειχε καμενο ενα Si4812 και εβαλα προσωρινα ενα περιπου αντιστοιχο το FDS 4410.
To laptop δουλευει μια χαρα προς το παρον και ακομη δεν εχω παραγγειλει το δικο του μοσφετ.Μου προτεινεις να βαλω το Si4800 σαν ποιο ανθεκτικο;
Ευχαριστω.
Έχουν γίνει πολλές αναφορές σχετικά με το 4812 και όσοι το άλλαξαν με ίδιο, ξανά βρήκαν πρόβλημα. Όταν το άλλαξαν με το 4800 ηρέμησαν τα πράγματα. Σαν χαρακτηριστικά έχουν περίπου τα ίδια και το 4800 και 4410, το 4812 έχει την παλιό δίοδο που βαράει.
Ποιο ανθεκτικό, δεν ξέρω αν είναι το 4800, αλλά και αυτό που έβαλες θα είναι ΟΚ.
Περισσότερη προσοχή θέλουν στον χειρισμό τους, πως τα πιάνεις και τι θερμοκρασία ρίχνεις.
Κάποτε είχα βρει και μια σελίδα με συμβατότητες σε μοσφετακια, δεν την αποθήκευσα και δεν μπορώ να την ξαναβρώ.
Λες δηλαδή να μην το αλλάξω; Έχω και πολλά από αυτό σε μια παλιά μητρική.
Γιατί τόσο μεγάλη αμφιβολία?
Διάβασε τα δεδομένα:
Si4812BDY (http://www.vishay.com/docs/73038/73038.pdf)
Si4800BDY (http://www.vishay.com/docs/72124/si4800bd.pdf)
FDS4410 (http://www.promelec.ru/pdf/FDS4410.pdf)
Σου είπα μόνο προσοχή στον χειρισμό, βάλε-βγάλε, πιασε κτλ
Τα διαβασα τα datasheet πριν το αλλαξω εννοειται..Τωρα που γραφω απο αυτο το Acer το εχω ανοιχτο πολλες ωρες και πηγαινει μια χαρα.
Αφου δεν θα εχει προβλημα δεν το ξανααλαζω το μοσφετ.
Ευχαριστω για την βοηθεια.