PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] βοηθεια επιλογη inverter laptop

ioannis_83
23-10-13, 22:47
θελω να αλλαξω το ινβερτερ απο ενα fujitsu siemens v 5535 γιατι χαλασε.εχει 3 κωδικους πανω,e 168066,6038b0013902,kai tbd281nr-3.καθε κωδικος στο εβαυ διναι αλλα αποτελεσματα,πχ για hp compaq ktl.ειναι ολα τα ινβερτερ αυτα ιδια για να διαλεξω το πιο οικονομικο η θελει ακριβως το ιδιο??

vasilimertzani
24-10-13, 15:45
το ινβερτερ τι ακριβως ειναι?
Αν ειναι αυτο που φανταζομαι πρεπει να εχει :
ιδια ταση
ιδια ενταση
ιδιο φις
κανε μια αναζητηση για τροφοδοτικο fujitsu siemens v 5535 και θα βρεις και εδω στην Ελλαδα καμποσα.

nyannaco
24-10-13, 16:06
Βασίλη, τo inverter δεν είναι το τροφοδοτικό του laptop, αν αυτό εννοείς. Είναι κύκλωμα που παράγει υψηλότερη AC τάση για την τροφοδότηση των λαμπτήρων οπίσθιου φωτισμού της οθόνης.

ioannis_83
24-10-13, 17:43
αυτο που λεει ο νικος ειναι.ρωτησα αν ειναι ιδια καποια μεταξυ τους και τι σημαινουν οι κωδικοι.

ioannislab
24-10-13, 18:14
Συνηθως τα inverter για λαπτοπ ειναι περιπου ιδια και οι βασικες διαφορες τους μπορει να ειναι στα φις διασυνδεσης, με το λαπτοπ και την λαμπα και τη σχεδιαση τους, οσο αφορα στο που περναει η βιδα για να βιδωσει στο κελυφος της οθονης. Επισης πολλες φορες διαφορετικες εταιρειες χρησιμοποιουν τα ιδια ινβερτερ. Οποτε ελεγξε τα φις και την ομοιοτητα με την φωτο που δινει (αν ειναι αληθινη), και παρε οποιο προτιμας. Αν δεν κανω λαθος το μοντελο του ινβερτερ ειναι το tbd281nr-3. Και τα τρια Part numbers εμφανιζουν αποτελεσματα και για το δικο σου λαπτοπ. Απλα υπαρχει συμβατοτητα και σε αλλα μοντελα. Αλλα και το δικο σου λαπτοπ να μην αναφερεται απο την στιγμη που τα part numbers ταιριαζουν τοτε ειναι ιδιο με το δικο σου και θα ταιριαξει. Εισαι σιγουρος οτι φταει το ινβερτερ? τι κανει το λαπτοπ?

windmill82
24-10-13, 19:28
εγω παλι εχω δοκιμασει μερικες φορες αλλα inverter σε αλλα laptop και ποτε δεν επαιξαν. Δεν εχω κανει πολλες δοκιμες βεβαια αλλα μπορει απλως να ειμαι γκαντεμης και να μην επεσα σε συμβατο . Κανε μας ομως μια περιγραφη βλαβης. Ειναι σιγουρα inverter?

ioannis_83
29-10-13, 21:35
ευχαριστω για το ενδιαφερον.πιστευω ειναι ινβερτερ γιατι ενω επαιζε το laptop ξαφνικα αρχισε να σκοτεινιαζει.ανοιγω τη μαρκιζα της οθονης και φτανω στο ινβερτερ.η οθονη αρχιζει και αχνοφαινεται μολις αγγιζω λιγο το ινβερτερ,μετα τρεμοπαιζει και σβηνει.και κανει συνεχεια αυτο.δε ρυθμιζει φωτεινοτητα καθολου.αρα 1 δεν ειναι λαμπα γιατι δε θα εδειχνε καθολου,2 το ινβερτερ εχει τροφοδοσια.τωρα μενει η σωστη επιλογη του απο εβαυ.τι λετε?