Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] HP DV4000 προβλημα με πληκτρολογιο.
Τελικα το ειδα κιαυτο:Μου εφεραν ενα DV4000 με προβλημα στο πληκτρολογιο,(γραφει οτι ναναι η δυο-τρια γραμματα μαζι)αλλα:
Ο πελατης μου λεει οτι εχει αλλαξει πληκτρολογιο αλλα του εκανε ακριβως τα ιδια.Πραγματικα το πληκτρολογιο που εχει τωρα δεν ειναι το "μαμα" αλλα αλλο χωρις ελληνικα τυπωμενα..
Δοκιμαζω με USB πληκτρολογιο,το βλεπει κανονικα αλλα οταν παω να γραψω γραφει οτι να'ναι..
Διπλα γραμματα,κολλαει στα κεφαλαια, αντι για αριθμους γραφει συμβολα(σαν να ειναι πατημενο το Shift) οτι ναναι.
Το usb πληκτρολογιο ειναι καινουριο,αχρησιμοποιητο..
Εχει συμβει σε κανεναν αλλο;
Υ.Γ Ολα αυτα με βγαλμενο το δικο του πληκτρολογιο ετσι;
Αφού κάνει το ίδιο και με εξωτερικό πληκτρολόγιο, μήπως δεν είναι hardware πρόβλημα; Ελεγχος του keyboard layout και για ιούς έχει γίνει; Φορμάρισμα;
Keyboard controller. Είπε το ποίημα, είδε τα ραδίκια ανάποδα, είδε το Χριστό φαντάρο, είπε το δεσπότη Παναγιώτη, ο τελευταίος έκλεισε το φως.
Δες τους κωδικούς πάνω στη μητρική για να βρούμε το σχέδιο.
Και ο keyboard controller εχει σχεση με το usb;Αφου και με εξωτερικο κανει τα ιδια..
Κωδικος motherboard 55.4c901.001
Keyboard controller. Είπε το ποίημα, είδε τα ραδίκια ανάποδα, είδε το Χριστό φαντάρο, είπε το δεσπότη Παναγιώτη, ο τελευταίος έκλεισε το φως.
Δες τους κωδικούς πάνω στη μητρική για να βρούμε το σχέδιο.
Τελικα εχεις δικιο..Πηγα να ξεκινησω με Linux και σφυριζε οπως οταν κολλαει ενα πληκτρο..Οταν ξεκινουσα με windows δεν σφυριζε αγνωστο γιατι.Μαλλον εχει κολλημενο το Ctrl το Shift και δεν ξερω τι αλλο οποτε και με το εξωτερικο εκανε χαζα..
Θα το ανοιξω να δω τι παιζεται..
Χμμμ δεν έχει κανέναν άλλο κωδικό πάνω της? Κάτω από αυτοκόλλητα κλπ.
windmill82
18-10-13, 21:17
αποσυνδεσε το ενσωματωμενο και bootαρε με ενα live cd .κοιτα και τον κονεκτορα μηπως εχει θεμα εκει.
εχω το ιδιο ακριβως μηχανημα με εσενα. ειναι αυτο που σου γραφω τωρα. εχω αλλαξει και εγ πληκτρολογιο. δεν μου εχει παρουσιασει το παραμικρο. πιθανολογω η οτι ειναι ελαττωματικο το πληκτρολογιο που εβαλες η καποιος driver του πληκτρολογιου δεν ειναι σωστος. αποσυνδεσε το εσωτερικο πληκτρολογιο οπως ειπε και ο φιλος παραπανω και δοκιμασε.
αποσυνδεσε το ενσωματωμενο και bootαρε με ενα live cd .κοιτα και τον κονεκτορα μηπως εχει θεμα εκει.
με προλαβατε...
'Ελεγξε και την καλωδιοταινία και τον connector πάνω στο board με μεγενθυτικό φακό γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι έγινε στην αλλαγή του πληκρολογίου και πέστου να φέρει και το αρχικό το χαλασμένο για να το συκρίνεις με το καινούργιο.
windmill82
21-10-13, 23:41
με προλαβατε...
:001_tt2:
Χμμμ δεν έχει κανέναν άλλο κωδικό πάνω της? Κάτω από αυτοκόλλητα κλπ.
Μα αφου ο κωδικος ειναι σωστος ειναι η 55.4c901.001(Υπαρχει σαν ανταλλακτικο)
Τελικα το ανοιξα,ουτε keyboard controller εχει ουτε τιποτα.Μαλλον παει κατευθειαν στο Southbridge.
Δεν το ψαχνω παραπανω,δεν αξιζει κιολας για ενα λαπτοπ 8 χρονων..
Το εκανα απο την αρχη..
Μα αφου ο κωδικος ειναι σωστος ειναι η 55.4c901.001(Υπαρχει σαν ανταλλακτικο)
Τελικα το ανοιξα,ουτε keyboard controller εχει ουτε τιποτα.Μαλλον παει κατευθειαν στο Southbridge.
Δεν το ψαχνω παραπανω,δεν αξιζει κιολας για ενα λαπτοπ 8 χρονων..
ο controller είναι το sio chip, ποιό είναι το 97551? μπορεί να έχει αυτό πρόβλημα.